Naar de navigatie Naar de inhoud

Even voorstellen: de genomineerde zorgverleners voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016

Geplaatst op 18 november 2016 door - 5911 keer bekeken

Foto Even voorstellen: de genomineerde zorgverleners voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016

ZorgkaartNederland heeft de drie genomineerde zorgverleners voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016 bekendgemaakt. Eén van hen mag zich uiteindelijk de Meest Patiëntvriendelijke Zorgverlener van 2016 noemen.

De drie genomineerde zorgverleners zijn verloskundige Jolande Brom (Valkenswaard), fysiotherapeut Eric Machiels (Eindhoven) en orthopeed Jur Vellema (Mill). De nominaties kwamen voor een deel tot stand op basis van het gemiddelde cijfer van recente waarderingen op ZorgkaartNederland. Maar juist ook de teksten van de waarderingen speelden een belangrijke rol bij het bepalen van de nominaties.

 

‘Staat altijd voor me klaar’

Uit de waarderingen over Jolande Brom blijkt bijvoorbeeld dat ze altijd voor (aanstaande) moeders klaarstaat, ook ’s nachts en op feestdagen. Door haar enorme inzet beschouwen de kersverse ouders Jolande niet als een behandelaar, maar als een soort zus of vriendin. Een van de moeders schrijft: “Ik doe haar onrecht met mijn beknopte samenvatting, met wat zij voor mij betekend heeft.”
Eric Machiels was in 2015 ook al genomineerd voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs. Toen won hij niet, maar dit jaar heeft hij dus weer kans om de prijs in de wacht te slepen. Patiënten prijzen niet alleen zijn behandelingen, maar ook zijn mentale steun bij het revalideren. Ook buiten werkdagen kun je snel bij Eric terecht. Een patiënt schrijft dan ook: “Zoals Erik zouden er meer moeten zijn!”
Jur Vellema onderscheidt zich vooral door zijn grote vakkennis van andere orthopeden. Meerdere patiënten schrijven op ZorgkaartNederland dat andere orthopeden hadden gezegd dat er geen oplossing was voor hun klachten, maar dat Jur alsnog de klachten wist te verhelpen. Daarnaast voelen patiënten zich bij hem op hun gemak, omdat hij goed luistert en de behandeling ook goed toelicht. Zoals een patiënt het omschrijft: “Het is een dokter die je meteen vertrouwen geeft en met je meedenkt en voelt!”

Stemmen via Youtube

U kunt meebeslissen wie zich de Meest Patiëntvriendelijke Zorgverlener van 2016 wordt. Dat doet u door te stemmen op één van de video’s waarin we de drie genomineerden voorstellen. Ga om de video’s te bekijken naar www.zorgkaartnederland.nl/prijs. Daar vindt u ook een uitgebreidere uitleg over de stemprocedure. Als u geen account op Youtube heeft, kunt u ook via de Facebook-pagina van ZorgkaartNederland op uw favoriete zorgverlener van 2016 stemmen.

Bekendmaking op ZorgkaartNederland Gala

Op dinsdag 13 december maken we op het ZorgkaartNederland Gala bekend welke zorgverlener zich de Meest Patiëntvriendelijke van 2016 mag noemen. Tijdens dit gala reikt ZorgkaartNederland in nog drie andere categorieën een Patiëntvriendelijkheidsprijs uit. Voor deze categorieën (Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis, Meest Patiëntvriendelijke Kliniek en Meest Patiëntvriendelijke Verpleeg-/Verzorgingshuis) maakte ZorgkaartNederland op 1 november al de genomineerden bekend. Een overzicht van alle genomineerden vindt u hier.



Er zijn 2 reacties geplaatst

Redactie ZorgkaartNederland | 28 november 2016

Beste Henny,
Dank voor de reactie. Er zijn verschillende mogelijkheden om te stemmen. Per zorgverlener is een filmpje op Facebook geplaatst. Door dit filmpje te 'liken', stemt u voor de betreffende zorgverlener. Naast deze individuele filmpjes is er ook een bericht met een drieluiks afbeelding. Elke zorgverlener heeft een apart icoontje, zoals op de foto is aangegeven.
Ook kunt u via YouTube stemmen, door het filmpje van de betreffende zorgverlener te 'liken'.
Voor beide kanalen geldt wel dat u een Google-account en Facebook-account moet hebben.

Henny | 25 november 2016

Het is erg onduidelijk hoe je een van de genomineerde kunt aanvinken.
Het aantal bezoeken aan de sites en daadwerkelijke likes toont aan dat dit voor meer mensen geldt. Kunt u dit verbeteren? Ik wil graag Eric Machielsen liken, maar heb geen idee of dit is gelukt.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.