Flirten op het werk

Geplaatst op 18 mei 2016 door - 5680 keer bekeken

Foto Flirten op het werk

Ken jij dat ook, flirten op het werk? Het kan onschuldig zijn, heel serieus, spannend of juist geen spanning hebben. Het kan met de receptioniste zijn, de secretaresse, de ober in de kantine, de postbezorger of de huismeester. Het kan met iedereen, op elk moment en op elke plek.

Schaamteloos geflirt

Iedereen flirt wel eens en doet dat op zijn eigen manier. Heel opvallend, zodat iedereen het in de gaten heeft. Of zo onopvallend dat je het niet eens doorhebt. Soms pas later of nadat een collega je er op wijst. “Hé joh, had je dat niet in de gaten? Jij zit gebakken!” Of zonder dat de flirter het zelf in de gaten heeft.

Zelf had ik het vroeger nooit in de gaten als er met mij werd geflirt. Misschien was ik erg naïef, ik moest er altijd op gewezen worden door een collega of een vriend. Nu is het echt overduidelijk dat er met mij geflirt wordt. Ik kan er niet omheen. Het maakt haar niet uit of we alleen zijn of met anderen. Ze schaamt zich er niet voor.

Jaloezie

Het begint met een vriendelijke lach. Gevolgd door het optrekken van de wenkbrauw, een knipoog, het zwoel tuiten van de lippen en de luchtzoen. Ze is jaloers als ik met een ander sta te praten. Als ik een arm om iemand heen sla, zegt ze duidelijk: “Dat zou ik ook wel willen van hem.” Daarbij maakt zij ook nog andere niet te noemen opmerkingen.

Misschien is het ook wel mijn eigenschuld, misschien flirt ik stiekem ook wel met haar. Ik lach om haar en geef een knuffel als ze deze nodig heeft. Ik sla een arm om haar heen als ze verdrietig is. Drink thee met haar, lunch met haar en soms dineer ik ook met haar. Ik toon belangstelling als ze me iets vertelt. Ik help haar met omkleden en stop haar toe in bed.

Ondanks dat deze 92-jarige dame mijn naam vergeet en deze keer op keer vraagt. En ze met een andere man flirt als ik weg ben. Ondanks dat voel ik mij zeer gevleid. Ja, wat is flirten op het werk toch leuk. Zeker als je met dementerende ouderen werkt.

Johan Jong
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland