Help, ik wacht op revalidatie

Geplaatst op 6 februari 2017 door - 3052 keer bekeken

Foto Help, ik wacht op revalidatie

Als ik het lef had zou ik de volgende brief schrijven naar mijn toekomstige revalidatiearts. Maar ik durf deze nu niet te versturen naar mijn arts, bang voor het effect en dat ik me moet gaan verdedigen. Daar heb ik de energie niet voor en voel ik me niet sterk genoeg voor. Misschien laat ik dit lezen als ik bezig ben met het traject….. maar ja…zal dat ooit nog gaan gebeuren?

 

 

Geachte revalidatiearts,

Via het UWV ben ik bij u terechtgekomen. De keuringsarts gaf aan dat – en ik citeer - “er nog wel enige winst te behalen is voor mevrouw de Jong door middel van een revalidatietraject”. Wil je geen sancties aan je broek krijgen,  dan heb je als werkgever en werknemer dit advies op te volgen. Na een screening van drie weken, die niet echt aangenaam was (understatement), was ook het team van mening dat ik baat heb bij een revalidatietraject. Het revalidatieteam bestaat uit verschillende specialisten:  een fysiotherapeut, psycholoog en ergotherapeut. Onder toezicht van de revalidatiearts gaan zij met mij aan de slag.  Ik sta nu op een wachtlijst voor de start van de behandeling.

Eerst was ik nog zo naïef dat ik elke keer als ik een afspraak had gemaakt bij een arts of tandarts of een paar dagen vakantie had geboekt, ik dit doorgaf aan de planning zodat men rekening kon houden met mijn afspraken. U had daar namelijk om gevraagd in verband met het inplannen van uw artsen. Inmiddels ben ik daar maar mee gestopt. Na ruim drie maanden op deze wachtlijst te staan, vraag ik me af of dit nog wel zin heeft. Misschien moet ik pas iets melden rond mijn herfstvakantie?

Tijdens de screening had ik grote twijfels over de fysiotherapeut en de psycholoog. Ik kreeg niet helemaal helder (of helemaal niet helder) wat zij voor mij kunnen betekenen. De ergotherapeut , dáár zag ik heil in. Van haar had ik in deze drie weken zelfs al dingen geleerd en echt baat bij gehad. Maar zoals gezegd: de fysiotherapeut en psycholoog riepen grote vraagtekens bij mij op.

Nu, ruim drie maanden later, heeft de onzekerheid ervoor gezorgd dat ik behoorlijk labiel ben. Het wachten duurt en duurt maar. Het zwaard van deze revalidatie hangt boven mijn hoofd en wordt steeds groter en zwaarder en veroorzaakt de nodige stress. Deze stress zorgt voor verkrampingen in mijn schouderbladen en rug en ik heb zelfs af en toe hartkloppingen. Dus nu zeg ik: kom maar op met die fysiotherapeut.

De psycholoog zou ik graag willen spreken over hoe om te gaan met het wachten op iets wat onvermijdelijk is en waar ik als een berg tegenop zie.

In afwachting van uw reactie,

Groet ik u

Anja de Jong
Er zijn 3 reacties geplaatst


 • Jannet | 23 april 2017

  Hoi Anja,
  Hoe gaat het nu met je? Kun je dat aangeven?
  Groetjes, Jannet

 • Jannet | 26 maart 2017

  Wat doet zo'n aandoening en de gevolgen er van veel met je.
  Ik leef met je mee, voor zover dat kan en bid voor je.

 • cocky verkaik | 18 februari 2017

  Pffff heftig


Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland