Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe zou het zijn?

Geplaatst op 29 oktober 2015 door - 8980 keer bekeken

We moeten weg hier! De twee jongste dochters pakken zelf vlug hun knuffels en wat kleren in een rugzakje. Voor Floor, onze oudste van 14, pakken we een grote tas in met al haar medicatie, voeding, spuiten, luiers, reservekleding. De tas is niet groot genoeg. We pakken nóg een tas. Daarin doen we alle apparatuur die we nodig hebben om haar gezondheid te bewaken. Ook pakken we voor onszelf nog het hoogstnoodzakelijke in. We verlaten ons huis. We gaan op weg. Naar het onbekende. Spannend, wat staat ons te wachten?

Beangstigend

Deze gedachte is de laatste tijd vaak bij me opgekomen. Als ik al die vluchtelingen zie, probeer ik het me voor te stellen: hoe zou het zijn als ons gezin zou moeten vluchten? Spannend? Nee, beangstigend, dat is het! Want vluchten met een gehandicapt kind, dat lijkt me onmogelijk. En ik ben iemand die in oplossingen denkt! Maar alleen al de voeding, essentieel om te overleven. Als we één doos mee zouden sjouwen, zou Floor het een paar dagen, een weekje redden. En dan haar medicatie. Met een beetje mazzel heeft ze niet al te veel last van haar epilepsie en kunnen we haar een paar dagen stabiel houden. De rolstoel. Die gaat natuurlijk nooit op zo’n bootje.

Opvang

Stel, we redden het. Wat dan? Na een lange, barre tocht komen we aan in een veilig land. En horen we “sobere opvang”, “sobere zorg”, “ vol is vol”.  Ik probeer het me voor te stellen. Vluchten met een gehandicapt kind. Ons gezin zou denk ik überhaupt niet kunnen vluchten. En als het ons zou lukken… zou jij ons opvangen? En hoe? Een gezin, met een gehandicapt kind… Mensen.

Elke de Quay (@ElkedeQuay)



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.