Naar de navigatie Naar de inhoud

Inspireren, delen en verbinden

Geplaatst op 20 oktober 2016 door - 4167 keer bekeken

Foto Inspireren, delen en verbinden

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Bernadette van Oost, relatiemanager ZorgkaartNederland.

Inspireren

Begin januari ben ik op bezoek bij mijn ouders. Mijn vader vertelt dat hij naar een andere zorgverlener is overgestapt. Ik vraag hem of hij op ZorgkaartNederland heeft gekeken om te zien hoe anderen deze zorgverlener waarderen. Nee, daar heeft hij niet aan gedacht. Hij had van kennissen goede verhalen gehoord en zijn keuze hierop gebaseerd. In augustus ben ik weer op bezoek bij mijn ouders. Mijn moeder vertelt dat ze heeft gekeken op ‘mijn website’  ZorgkaartNederland en zag dat haar tandarts goed scoorde op de website.

In oktober ben ik er weer. Mijn ouders delen hun ervaringen in de zorg met mij. Wat ging goed en wat minder goed volgens hen. Ik vertel dat juist deze ervaringen heel waardevol zijn om te delen via ZorgkaartNederland. Zowel voor de toekomstige patiënt als voor de zorgverlener zelf. Dat vinden ze wel een goed idee en ze gaan over hun waardering nadenken.

Doordat ik mijn ouders heb gesproken over ZorgkaartNederland, zijn ze geïnspireerd geraakt om ook op ZorgkaartNederland te kijken als ze naar ziekenhuis, tandarts of specialist moeten. En ze overwegen nu ook om binnenkort een waardering te schrijven. Nu zij weten wat je met ZorgkaartNederland kunt, zullen zij hun kennis en ervaring weer delen met familieleden, vrienden en kennissen.

Delen

Deze maand vindt onze derde Inspiratiedag van dit jaar plaats voor zorginstellingen en patiëntenorganisaties. We organiseren deze inspiratiedagen omdat zorginstellingen vaak met dezelfde vragen rondlopen: Hoe haal ik continue waarderingen op? Hoe reageer ik op waarderingen? En hoe gaan andere zorginstellingen ermee om? Maar zorginstellingen willen ook weten wat er allemaal speelt en welke onderzoeken zijn uitgevoerd. Kortom: het delen van ervaringen staat ook deze dag centraal.

Verbinden

25 oktober 2016: de Inspiratiedag. We streven ernaar dat onze gasten antwoord op hun vragen hebben gevonden. Dat ze van elkaar hebben geleerd en nieuwe ervaringen en kennis hebben opgedaan. Dat ze geïnspireerd naar huis gaan en dit op kantoor en thuis ook weer verder vertellen. En hun opgedane ervaringen in de praktijk brengen. Wij nemen ook hun ervaringen mee en zullen deze ook weer delen. Zo is de cirkel rond en is onze Inspiratiedag geslaagd.

Bernadette van Oosten



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.