Naar de navigatie Naar de inhoud

Johan: “Iedereen mag weten hoe goed ik die organisatie vind”

Geplaatst op 3 februari 2021 door - 1695 keer bekeken

Foto Johan: “Iedereen mag weten hoe goed ik die organisatie vind”

Johan is erg tevreden met de ondersteuning die hij krijgt. Dat heeft hij gedeeld in waarderingen op ZorgkaartNederland.

Johan heeft veel drukte in zijn hoofd en houdt zich met allerlei dingen bezig. Om afleiding te vinden en om energie kwijt te kunnen. Johan woont op zichzelf in Kollumerzwaag. Omdat hij het lastig vindt om zelf alles op orde te krijgen – in zijn omgeving én in zijn hoofd - krijgt hij begeleiding vanuit een zorgorganisatie. “Hulp bij de huishouding, bij budgetbeheer en voor een praatje. En ik krijg begeleiding naar werk.” Johan is erg tevreden.

Het ziet er gezellig vol uit bij Johan thuis. Hij is duidelijk met veel dingen bezig en in veel dingen geïnteresseerd. “Ik doe aan drummen, muay thai boxing, crossfitten, vissen. En ik heb veel contact met mijn familie én met mijn kat, die overigens ‘cavia’ heet. Ik heb veel energie in me en zo kan ik dat een beetje kwijt.”

Veel bezig zijn

En dan hebben we het nog niet over het werk dat Johan doet. Twee dagen in de week werkt hij bij de kringloopwinkel. “Ik zit in de technische dienst. En ik ben vrachtrijder. Dit laatste wil ik graag meer gaan doen.”

Twee andere dagen in de week werkt Johan aan een re-integratie traject. “Vanuit een re-integratiebedrijf krijg ik begeleiding naar werk. Ik wil graag meer doen met meubels maken. En daar een opleiding voor doen. Als het goed is, hoor ik binnenkort of ik een werkplek heb."

En dan werkt Johan nog één dag bij zorgboerderij Mariën Zathe. “Eerst verzorgde ik daar de paarden (vanaf 2016). Ik vind het leuk om met dieren te werken. Ik krijg er ook rust van in mijn kop.” Nu werkt Johan meer als klusjesman aan de verbouwing van één van de werkhokken bij Mariën Zathe.

(De tekst gaat onder de afbeelding verder)

De paarden bij Mariën Zathe

Verslaafd

Johan is eerder verslaafd geweest. “Ik was behoorlijk ver heen maar heb goede hulp gekregen. Ik ben nu ruim vijf jaar en zeven maanden clean.” Met veel dank aan Verslavingszorg Noord Nederland, heeft Johan een waardering voor deze organisatie ingevuld op ZorgkaartNederland. Want Johan is super tevreden met de ondersteuning die hij heeft gekregen. “Ik weet niet meer precies wat ik heb ingevuld, het is al even geleden. Maar volgens mij zijn het allemaal tienen geweest. En iedereen mag het weten hoe goed ik deze organisatie vind.”

Interview Mariën Zathe

Enige tijd geleden is Johan geïnterviewd voor ZorgkaartNederland. Dit keer voor een waardering voor de ondersteuning vanuit Mariën Zathe.

“Er kwamen twee dames bij mij op bezoek om het interview te doen. Iemand met een beperking en een coach. Het was een prettig interview. Het ging erg goed, niet te stijf allemaal, maar lekker soepel. Ik ben ook heel erg tevreden over Mariën Zathe, dus dat is ook een goede waardering geweest.”

Fijne website

Johan vindt ZorgkaartNederland een fijne website. “Toen ik de waardering wilde maken voor Verslavingszorg Nederland, kon ik alles snel vinden op de site én ook snel invullen. Erg overzichtelijk allemaal.”

Hij is ook blij dat de website er is. “Je kunt zien waar de specialisten zitten. En je kunt zien welke organisaties andere mensen goed en minder goed vinden. Zo kun je een goede keuze maken waar je terecht kunt. Zeker voor mensen die niets over de zorg weten, zij kunnen hier goed op zoeken. Volwassen én kinderen.”


Wil jij net zo'n fijne zorgverlener als Johan heeft? Zoek dan op onze homepage, bijvoorbeeld op naam, specialisme of postcode
.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders


Er is 1 reactie geplaatst

geerte m. balke | 29 maart 2021

op zoek naar een plekje in een beschermde woonvorm hier in delft, met vriendelijke groeten geerte


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.