Naar de navigatie Naar de inhoud

Keuzes

Geplaatst op 19 oktober 2016 door - 4321 keer bekeken

Foto Keuzes

Drie jaar geleden. De kogel is door de kerk. Ik heb mijn bedrijf opgedoekt. Het voelt als een enorme opluchting, want ik kan al een paar jaar niet meer aan de verwachtingen voldoen en als het me wel lukte, dan kon ik maar half werk leveren en was ik erna zo uitgeput dat het voelde alsof ik elke keer een tik van de stadsbus had gehad.

Niets in mijn leven is gegaan zoals ik het had gepland. Het maakt dat ik een huilbui krijg, waarbij ik in een soort radeloze toestand schiet en er de dagen erna niet meer uit lijk te komen.
Het zonnetje schijnt buiten, de vogeltjes fluiten een najaarsconcert en de bomen zijn een soort vaalgroen. Ik zie het niet, want ik ben echt overspoeld door het gevoel van falen en een soort cadans in mijn hoofd dat me telkens vertelt dat ik nergens goed voor ben.

Dan gaat de telefoon. Ik heb geen zin om op te nemen. Het enige waar ik behoefte aan heb is wegkruipen in een hoekje waar niemand hoeft te zien hoe ik me echt voel. Colitis is me overkomen, maar het voelt alsof ik nog steeds de schijn ophoud.

De telefoon gaat nog een keer. Het is een vriendin die op een of andere manier altijd hardnekkig blijft proberen te bellen. Het irriteert me enorm op dat moment, maar aan de andere kant voel ik me zo alleen in mijn verdriet, dat ik snuffend opneem. ‘Ben je verkouden?’, vraagt ze. ‘Zoiets’, antwoord ik droog. ‘Hoe is het nu?’. En dan kan ik de tranen niet meer stoppen.

Evalie Cecchini-Bonestroo

Volgende keer: Evalies vriendin geeft niet op 

Dit blog is eerder verschenen op www.ccuvn.nl.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders

Kies zorg met een keuzehulp

Beantwoord de vragen in de keuzehulp en vind de best passende zorgaanbieder.

Start de keuzehulp

Tips en advies

Kies goed geïnformeerd voor een behandeling of zorgaanbieder.

Lees het artikel


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.