Naar de navigatie Naar de inhoud

Kus me alleen als ik jarig ben

Geplaatst op 5 november 2015 door - 10372 keer bekeken

Als mijn benen zwabberen en ik meer dan twee keer per dagdeel naar de wc ga, vraag ik de assistente van mijn huisarts om een blaasontstekingscheck. Huh? Blaasontsteking kan verschijnselen van ms veroorzaken, een pseudo schub. Ook griep, verkoudheid of een (virus)infectie van de bovenste luchtwegen kan dit uitlokken. En vanuit een pseudo schud kan ik uiteindelijk belanden in een echte uitval. Iets wat niet bovenaan mijn verlanglijstje staat.

Maar levenslang thuisblijven met de deuren en ramen van mijn huis dicht is geen optie. En via mijn puberkinderen waaien alle virussen die op middelbare scholen, sportverenigingen en feestjes rondwaren sowieso mijn kant op. Dus wapen ik me waar ik kan. En vermijd ik onnodige zoenen. 

Afweergeschut

Mijn afweergeschut is divers. Sinds ik een griepprik neem, heb ik geen griep meer gehad. Ondanks berichten dat de griepprik niet helpt. Het jaar door neem ik elke ochtend probiotica. Dit deed ik al voordat de positieve berichten daarover met wetenschappelijk onderzoek werden ondersteund. Ik heb vertrouwen in deze microscopisch kleine bondgenoten. En van 1 oktober tot 1 mei draag ik een muts en sjaal. Ik eet vrachtladingen groente en fruit. Alle middelen uit het omvangrijke preventiepakket zet ik in, omdat ik niet weet wat nu zorgt dat ik zeer zelden word geveld door een gezonde mensenkwaaltje.

Minderjarige wapenbroeders

Mijn kinderen zijn noodgedwongen mijn minderjarige wapenbroeders. Ze vormen een firewall tegen virussen die bij leeftijdgenoten in de mode zijn. Zonder griepprik, maar mét probiotica en groente. Al is het wel hard werken om mijn kinderen hun broodnodige vitamines binnen te laten krijgen. Kinderen en groenten zijn helaas geen natuurlijke bondgenoten. Er wacht mij dus dagelijks een grote uitdaging. En dat vind ik niet erg. Als moeder met ms ben ik nu eenmaal toch meer bezig met gezondheidsprestaties dan met cijfers of ballet.

En nee, dat hippe gezoen voor elke gelegenheid is aan mij niet besteed. Als ik jou zoen voor je verjaardag heb ik eigenlijk al je gasten gezoend. En kus mij alleen als ik jarig ben!

Anja Prakken (@AnjaTralala)

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders


Er zijn 4 reacties geplaatst

anja | 4 december 2015

Dan is het veel efficienter om je eigen lippen te behandelen, Jan!

Jan | 27 november 2015

Ik spuit eerst alle lippen die ik kus in met anti-bacteriele spray.

Anja | 27 november 2015

Das een vraag die per gelegenheid om een ander antwoord vraagt. Gewoon je arm recht uitsteken bespaart zeker een hoop verbaasde gesprekken op momenten dat je er niet op zit te wachten. Want gezoen is meestal op feestelijke momenten:-)

Louise | 9 november 2015

Ik ben het hier helemaal mee eens, met de rest ook, maar vooral met de 3 "verplichte" zoenen tijdens welke gelegenheid dan ook. Ik ben het ook al jaren meer dan spuugzat en wil ook niet meer aan deze rare gewoonte meedoen. Ik verzin wel eens dat ik net een koortslip heb gehad of zoiets, maar het liefst zou ik gewoon eerlijk willen zijn. Wat zeg jij dan tegen mensen die op het punt staan om te gaan zoenen, Anja? Mensen reageren toch best vreemd als je niet wilt zoenen.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.