Naar de navigatie Naar de inhoud

"Leuk om met anderen te delen dat ik zo’n goede huisarts heb"

Geplaatst op 26 oktober 2020 door - 1088 keer bekeken

Foto "Leuk om met anderen te delen dat ik zo’n goede huisarts heb"

Jan (58 jaar) woont in Bussum, met nog elf anderen met een beperking. Op ZorgkaartNederland schreef hij een waardering. Zo lezen anderen over z'n huisarts.

Jan is weduwnaar, zijn vrouw is elf jaar geleden overleden. Hij is daar nog steeds verdrietig over. Jan heeft kanaalstenose. Daardoor vallen er steeds meer functies in zijn lichaam uit. Hij maakt gebruik van een rolstoel.

Bij het appartement van Jan is ondersteuning vanuit een zorgorganisatie aanwezig. Dat betekent dat Jan voor zijn dagelijkse activiteiten (ADL) ondersteuning en hulp heeft. Maar: “Ik probeer zoveel mogelijk eerst zelf, voordat ik hulp vraag.”

Jan reist met het openbaar vervoer naar zijn werk. Hij werkt op een Sterkplaats van de LFB (landelijke belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking) in Hilversum. Jan gaat met de trein (“als er ondersteuning op het perron aanwezig is, anders kom ik de trein niet in of uit”) of met de NS-taxi. “Dat is allemaal goed geregeld.”

Bezoekje aan Zorgkaart

Jan heeft dus zorg en ondersteuning nodig. Hij heeft daarom een bezoek gebracht aan ZorgkaartNederland. “Ik ben gevraagd om te kijken naar ZorgkaartNederland. Om te onderzoeken wat je met deze website kunt en of de site handig is in gebruik. Voor mijn werk bij de LFB ben ik ook vooral met teksten en begrijpelijke taal bezig.”

ZorgkaartNederland is een grote site, vindt Jan. “Ik heb dan altijd even tijd nodig om alles te vinden. Wat zit waar? Maar als ik het eenmaal te pakken heb, gaat het goed. Ik vind het een goede website. Je vindt er allerlei instanties bij wie je hulp kunt regelen. Alles op het gebied van zorg. Ook voor mensen met een beperking.”

(Het verhaal gaat onder de foto verder)

Jan is druk bezig met zijn computer

Waardering voor huisarts

Jan is op zoek gegaan naar zijn huisarts. “Ik ben namelijk heel erg blij met mijn huisarts. Hij luistert goed naar me. Ik heb een waardering op ZorgkaartNederland ingevuld voor mijn huisarts. Dat kan namelijk ook. Zo kunnen andere mensen zien dat deze huisarts goed in iets is.”

Jan vond het invullen van de waardering goed gaan. “Het zijn duidelijke vragen, niet teveel. De illustraties zijn helder. Er staat ook een leuk filmpje op dat uitleg geeft over hoe je een waardering kunt plaatsen.”

Privédingen

Wat Jan wel een beetje lastig vindt, is dat het best wel privédingen zijn die ook worden gevraagd. “Dat voelt gek. Maar er wordt ook wel gezegd dat niemand mijn persoonlijke gegevens kan zien. Dat is wel even wennen. Ik heb het toch gedaan, omdat ik het belangrijk vind dat andere mensen de waardering kunnen lezen.”

Wij zijn heel benieuwd naar uw zorgervaringen. Schrijft u ook een waardering? Er is 1 reactie geplaatst

Hendrikus Klootwijk | 1 augustus 2022

Ik vind dat als je een goede arts hebt! dat je die zeker moet houden.
Je moet altijd vragen stellen als iets niet duidelijk is,
Er zijn vragen die ook de huisarts niet kan beantwoorden.
Het is ook een mens.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.