Naar de navigatie Naar de inhoud

Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

Geplaatst op 18 januari 2017 door - 3337 keer bekeken

Foto Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.

De eHealthweek vindt plaats van 21 tot en met 27 januari. Tijdens deze week kunnen patiënten, artsen en andere belangstellenden in het gehele land kennismaken met digitale zorg. Digitale zorg gaat bijvoorbeeld om het online aanvragen van herhaalrecepten, een videoconsult met de huisarts of een online omgeving waarin u kunt kiezen welke gegevens u met uw behandelaars deelt.

Patiëntenfederatie Nederland volop aanwezig

Patiëntenfederatie Nederland is op de volgende manieren aanwezig tijdens de eHealthweek:

-eTeam. Patiëntenfederatie Nederland heeft een team van vijf vloggers samengesteld, het eTeam. De vijf vloggers gaan video’s maken op evenementen van de eHealthweek. In deze video’s vertellen de leden van het eTeam wat zij van digitale zorg vinden. Ook geven zij hun mening over de nieuwe toepassingen van digitale zorg waar zij tijdens de eHealthweek kennis mee maken. Lees hier meer over het eTeam.

-Zorginnovatiewinkel. Tijdens de eHealthweek is Patiëntenfederatie Nederland/DigitaleZorgGids op 24 januari aanwezig in de Zorginnovatiewinkel. Deze pop-up store (tijdelijke winkel) vindt u tijdens de eHealthweek in winkelcentrum Hoog Catharijne (Godebaldkwartier 89) in Utrecht. Op 24 januari kunt u in de Zorginnovatiewinkel allerlei soorten digitale zorg uitproberen en uw eHealthkennis testen in een quiz. Meld u aan via deze link.

-ICT&Health Experience. Op 26 januari vindt in het Beatrix Theater in Utrecht de ICT&Health Experience plaats. Tijdens dit evenement praat Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland, over digitale zorg en wat dit kan betekenen voor patiënten. Patiëntenfederatie Nederland vindt dat patiënten of cliënten een rol moeten spelen bij de ontwikkeling van alle nieuwe digitale zorg.

Andere sprekers zijn onder meer staatssecretaris Van Rijn (VWS) en andere bestuurders in de zorg. Gratis reserveren voor de ICT&Health Experience kan via deze link.

-Digitaal zorgpanel. Tijdens de eHealthweek vindt op 24 januari de start (kick-off) van het Digitaal Zorgpanel plaats. Het Digitaal Zorgpanel bestaat uit dertig Nederlanders die digitale zorg gebruiken. In een besloten online omgeving gaan ze een jaar lang bespreken waar ze tegenaan lopen en ook wat ze missen binnen de digitale zorg. De ervaringen van het Digitaal Zorgpanel worden daardoor een waardevolle bron van ervaringen voor de Patiëntenfederatie Nederland. De kick-off van het Digitaal Zorgpanel is een besloten evenement en dus niet toegankelijk voor andere belangstellenden.

Meer weten over digitale zorg?

Op dit moment gaan de ontwikkelingen snel in de digitale zorg. De website DigitaleZorgGids legt uit wat digitale zorg is en bevat ook reviews van digitale producten, zoals online patiëntomgevingen van ziekenhuizen. De website is bedoeld voor patiënten, zorgverleners én zorgexperts. DigitaleZorgGids.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.