Naar de navigatie Naar de inhoud

Meer mensen met een beperking zouden moeten waarderen!

Geplaatst op 9 november 2020 door - 1326 keer bekeken

Foto Meer mensen met een beperking zouden moeten waarderen!

Dave (32) woont in een mooie, oude kerk in Hilversum. Hij is tevreden over de zorg die hij daar krijgt. En dat zette hij onlangs in een waardering op ZorgkaartNederland.

Dave woont al 11 jaar op die mooie plek in hartje Hilversum. “Het is een oude kerk. Die hebben ze omgebouwd in appartementen. We wonen hier met 16 mensen met een (verstandelijke) beperking.”

De mensen krijgen zorg en ondersteuning van een zorgorganisatie. Dave: “Ik krijg vooral ondersteuning bij het huishouden en bij mij dingen herinneren, afspraken en zo. Ik heb ook epilepsie, maar dat is nu aardig onder controle met nieuwe medicatie.”

Dave is tevreden over het wonen en de ondersteuning. En dat heeft hij onlangs in een waardering gezet op ZorgkaartNederland.

Zoals Dave zegt: “Bij elke organisatie valt wel ergens aan te werken”. Dave heeft dus geen 10 gescoord in zijn waardering. Die score kwam op een 7 uit. “Dat komt omdat ik vind dat de begeleiding soms wat traag reageert op afspraken en vragen. Maar dat is het dan ook. Ik ben niet op zoek naar een andere woonplek, huisarts of zorg.”

Makkelijk zoeken

Dave kan zich goed voorstellen dat je op ZorgkaartNederland makkelijk kunt zoeken naar zorg en ondersteuning. “Vooral mensen die veel zorg nodig hebben, hebben daar iets aan. Het is ook goed dat je kunt zien wat andere mensen van de organisatie of instelling vinden. Daarom ben ik ook blij dat ik de waardering heb geplaatst.”

(Het verhaal gaat onder de foto verder)

Dave is blij met zijn huis

Filmpje met uitleg

Het was volgens Dave niet moeilijk om de waardering te plaatsen. “Ik kon dat goed zelf doen. Het staat in stappen aangegeven hoe het werkt. En in een filmpje wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen. Dat filmpje heb ik eerder niet gekeken, dat was niet nodig voor mij. Ik vond het wel leuk om te doen. Dat zouden meer mensen met een beperking moeten doen.”

Voor iedereen

“Het valt me wel op dat ZorgkaartNederland niet alleen bedoeld is voor mensen met een beperking. Het is wel zo duidelijk mogelijk gemaakt. Zodat mensen met een beperking het ook kunnen gebruiken. En ook mensen zonder beperking. Het is dus een site voor iedereen.”


Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen met de zorg. Schrijft u ook een waardering? Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.