Ontspannen, hoe doe je dat?

Geplaatst op 23 oktober 2018 door - 539 keer bekeken

Foto Ontspannen, hoe doe je dat?

Ik zie dat ik een appje heb, even kijken wie het is. Oh ja, ik had beloofd dat ik de Sinterklaaslootjes zou gaan regelen. En ik zie in de agenda dat ik de crèche nog moet regelen voor die cursusdag van volgende maand. En ik zou vanavond eigenlijk nog met het fotoboek van de vakantie verder, maar daar heb ik nu niet veel energie meer voor na een drukke werkdag. Oh oeps, ik had vanavond nog ontspanningsoefeningen moeten doen van de fysio. Pffff, ontspannen…Hoe doe ik dat na zo’n lange dag?

Achtbaan

We willen zoveel en alles moet zo goed mogelijk (van jezelf), we willen niks missen om ons heen. Ik ben zelf ook continu bezig om alle ballen hoog te houden als moeder: aandacht en liefde aan je kinderen geven, het huishouden op orde houden (lees: duplo blokjes, klei en koekkruimels van de grond af halen), de deadlines op je werk halen, gezellig avondje afspreken met een vriendin en oh ja, quality time met je man is ook niet onbelangrijk. Soms vraag ik me wel af in wat voor achtbaan ik zit. Dan moet ik echt even uitstappen om te kijken hoe de attractie er eigenlijk uit ziet, hoeveel bochten er in zitten en hoe vaak ik wel niet over de kop ga. Dan ben ik er opeens weer heel erg van bewust dat ik de agenda misschien weer iets te vol gepland heb met afspraken.

Waar draait het nu eigenlijk om?

Ik vind het al een hele uitdaging om de dagelijkse dingen te doen en dan gebeurt er eigenlijk nog niks ‘geks’. Maar wat als je binnen je gezin te maken hebt met een (zeldzame) ziekte en alle aandacht daarnaartoe gaat? Dan zie je opeens waar het om draait, wat belangrijk is in het leven. Ik vind het altijd zo bijzonder hoe je dan heel anders gaat kijken naar het leven. Waar maak je je eigenlijk elke keer zo druk om? Het is toch veel belangrijker dat je weet wat er met je kind aan de hand is, of er behandelopties zijn en welke dat zijn en hoe je daar met z’n allen mee omgaat?

Slow down

Het zou goed zijn als we met z’n allen de snelheid, de hoeveelheid informatie om ons heen, maar ook de lat voor onszelf net iets verlagen. Dat lost niet alle problemen op, maar het creëert wel een stukje rust voor onszelf en voor anderen. En dan kunnen we meer focussen op wat echt belangrijk is.
Misschien moet ik me toch maar even opgeven voor de yogales van deze week voordat ik weer instap voor een volgend rondje in mijn eigen gecreëerde achtbaan…
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland