Naar de navigatie Naar de inhoud

Ook de dokter heeft nu zijn eigen Zorgkaart-platform

Geplaatst op 7 december 2015 door - 8321 keer bekeken

Foto Ook de dokter heeft nu zijn eigen Zorgkaart-platform

De patiënt heeft ZorgkaartNederland.nl al lang gevonden. In vijf jaar tijd heeft onze website zich ontwikkeld tot de grootste en meest betrouwbare waarderingssite voor de zorg. Maandelijks laten vele duizenden patiënten weten hoe hun bezoek aan dokter, ziekenhuis of andere zorgverlener verliep. Het merendeel van de waarderingen is positief: alle beroepsgroepen krijgen gemiddeld een ruime voldoende van de patiënt.

Niet weg te denken

Maar hoe zit het met de dokters zelf? Wat zegt Sjaak Nouwt van de KNMG daar over? “Nee, lang niet alle artsen hebben ZorgkaartNederland geaccepteerd. Tegelijk is het een niet weg te denken fenomeen, waar gezien de grote hoeveelheid reviews en bezoeken aan deze site veel behoefte aan bestaat onder zorggebruikers. Hoe je ook aankijkt tegen de betrouwbaarheid en het nut van dergelijke meningen, het is een transparante site waarop zorggebruikers hun mening delen.” Nouwt zegt dit op de website Zorgkaartvoorprofessionals.npcf.nl, een website die speciaal is gemaakt voor zorgaanbieders.

Van dokter voor dokter

Twijfelaars aan ZorgkaartNederland kunnen daar aan de hand van verhalen van specialisten, ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgaanbieders kijken of hun twijfels terecht zijn. Kan een patiënt zomaar totaal ongefundeerde kritiek over mij spuien?
Dat kan dus niet. Elke waardering wordt door een redactie beoordeeld voor die wordt doorgeplaatst. En bovendien is er een adviesraad voor de website waarin vertegenwoordigers van alle grote spelers in het zorgveld zitten. Artsen, ziekenhuizen, verpleeghuizen denken geregeld mee over de vraag hoe ZorgkaartNederland nog betrouwbaarder kan worden.

Hoe meer waarderingen, hoe beter

Dat kan bijvoorbeeld door meer waarderingen van patiënten binnen te halen. En dat is iets waarbij de dokter kan helpen. Steeds meer instellingen, specialisten, huisartsen en zelfstandige behandelcentra vragen hun patiënten een waardering op ZorgkaartNederland te zetten. Dat is goed voor de site en goed voor de zorgaanbieder. Want zodra een individuele zorgverlener negen of meer waarderingen heeft, ontstaat een betrouwbaar beeld van de zorgverlener. Voor instellingen ligt de ondergrens op dertig waarderingen.

De consument wil het

Er is geen weg terug, de consument wil het zo, constateert directeur Dianda Veldman op de nieuwe website. En ook de dokter begint bij te draaien. Dianda Veldman: “De acceptatie in het zorgveld is nu veel groter. ZorgkaartNederland is voor zorgaanbieders het best bezochte platform geworden waar ze kunnen zien wat mensen vinden van hun zorgverlening. Zorgaanbieders komen er in contact met hun patiënten, ze benutten de data die ze verkrijgen uit alle waarderingen, presenteren hun eigen informatie en benutten ZorgkaartNederland als marketinginstrument."

Trots op al die bezoekers

“Daar zijn we trots op. Niet alleen omdat we samen met zorgaanbieders dit hebben kunnen opbouwen, maar ook omdat we er maandelijks zo’n miljoen mensen mee bedienen die de site bezoeken op zoek naar informatie.”

Ga naar ZorgkaartNederland voor professionals.



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.