Naar de navigatie Naar de inhoud

Op zoek naar een zorgorganisatie die meer bij mij past

Geplaatst op 7 december 2020 door - 1122 keer bekeken

Foto Op zoek naar een zorgorganisatie die meer bij mij past

Hendrik is 27 jaar en woont in een locatie van een zorgorganisatie. Hendrik woont er goed. Maar: “Als ik diep in mij hart kijk, wil ik wel iets veranderen in mijn leven”.

Hendrik woont in Huizen, met nog een aantal mensen. Hij heeft daar een eigen kamer met een wastafel. Het sanitair deelt hij met twee andere bewoners. Er is begeleiding in het huis aanwezig. Ook ’s nachts, met slaapdiensten. Qua wonen heeft Hendrik het goed. Maar: “Als ik diep in mij hart kijk, wil ik wel iets veranderen in mijn leven”.

“Mijn vriendin woont 100 meter verderop. In een woning van een andere organisatie. Ik zou wat vaker bij haar willen zijn. Maar dat is niet altijd makkelijk. Ik zou ook willen uitzoeken of ik niet bij de andere organisatie zou kunnen wonen. Omdat dingen daar wat makkelijker gaan. Misschien dat ze bij een andere organisatie wat beter naar mij luisteren.”

Ondersteuning bij dagelijkse dingen

Op zijn werk bij de LFB (belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking) hebben ze gevraagd of Hendrik eens wilde kijken op ZorgkaartNederland.

“Op deze website kun je zorgaanbieders zoeken en vinden. Ik heb ondersteuning nodig bij het douchen, aankleden, eten snijden, lichamelijke verzorging. Zeg maar bij de dagelijkse dingen. Op ZorgkaartNederland kun je zoeken naar organisaties die die zorg en ondersteuning geven.”

(Het verhaal gaat onder de foto verder)

Dit is Hendrik

Waardering invullen

“Ik heb ook mijn eigen zorgorganisatie gevonden en een waardering ingevuld. Die was niet zo heel goed… dat komt omdat ik graag iets anders wil. En dat er beter naar mij geluisterd moet worden. Ik kon de waardering wel goed invullen.”

Hendrik weet dat zijn waardering ook gezien wordt door anderen. “Maar niet met mijn naam erbij. Als mensen zoeken op een organisatie, is het toch goed om te weten of ze goede ondersteuning kunnen krijgen.”

Zoeken op Zorgkaart

Hendrik vindt ZorgkaartNederland een belangrijke website. “Omdat je er zorg kunt vinden en waarderen. Ik kan ook op zoek naar organisaties op de website. En misschien ga ik dat ook wel doen. Ik ga erover in gesprek met mijn vader en de begeleiding.”

Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met de zorg. Schrijf jij ook een waardering? Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.