Naar de navigatie Naar de inhoud

Over (on)gezond eten, drinken en leven

Geplaatst op 2 maart 2015 door - 3157 keer bekeken

Foto Over (on)gezond eten, drinken en leven

Soms doen we als Patiëntenfederatie NPCF iets waarvan je je vervolgens afvraagt: hoe zit dat eigenlijk bij mij? Die vraag stelde ik me deze week toen wij een brief naar de vaste Kamercommissie voor VWS stuurden over preventie. In de brief schrijven we over de koppeling tussen gezond leven en minder ziek zijn.

Maar we vragen de Kamer ook om een oproep van de Alliantie Stop Kindermarketing Ongezonde Voeding over te nemen. Die alliantie vindt dat er te veel reclame wordt gericht op jonge kinderen. Zij worden zo verleid tot ongezond eten en drinken. Reclame mag nu worden gericht op kinderen vanaf 13 jaar. Wij denken met de alliantie dat kinderen minder met ongezond eten en drinken in aanraking komen als de leeftijdsgrens naar 16 jaar gaat.

Hoe doe ik het?

Maar hoe zit het eigenlijk bij mij thuis, vroeg ik me af. Zijn wij dagelijks bezig met de vraag of we wel gezond eten en drinken?

Het antwoord is: niet dagelijks, maar ik ben er wel degelijk mee bezig. Ik let toch wel op het gewicht van mijn kinderen en zorg dat we voldoende groente en fruit eten. Dat we bewegen, buiten komen en al te ongezonde dingen laten. Maar, ik biecht het op, een frietje met mayonaise laten we ook niet staan.

Snoep in het ziekenhuis

Ik vermoed dat de meeste mensen er zo mee bezig zijn. En laten we wel wezen. Zolang je in ziekenhuizen nog steeds snoepautomaten vindt en ongezonde frisdrank kunt kopen,  is er buitenshuis nog een wereld te winnen. Ik vind dat we daar mee moeten beginnen. Gezonde voeding in schoolkantines en geen snoep meer bij de kassa van de supermarkt. Als wij er dan thuis ook een beetje op letten komt het wel goed, denk ik.

Jacqueline Baardman

Deze blog is eerder verschenen op Telegraaf.nl



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.