Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie ZorgkaartNederland - pagina 11

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

150 artikelen

Blog “Het roer moet om, maar met behoud van ons karakter”

“Het roer moet om, maar met behoud van ons karakter”

14 september 2016 Redactie ZorgkaartNederland

In april ontving zorginstelling Humanitas een aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ), een stap verder dan verscherpt toezicht. Daardoor stond Humanitas ook op de veelbesproken lijst van 150 verpleeghuizen, die de IGZ in juli vrijgaf. Hoe is daar binnen Humanitas op gereageerd en hoe werkt de instelling aan verbetering? We vragen het aan Christianne Salet, gebiedsdirecteur van Stichting Humanitas in Rotterdam.

Blog 'Een kijkje achter de schermen is ontzettend waardevol'

'Een kijkje achter de schermen is ontzettend waardevol'

13 september 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Géanne Hogeterp werkt bij het Nationale Zorgnummer van Patiëntenfederatie Nederland en liep een dag mee met het interviewteam van ZorgkaartNederland. ‘Ik wilde graag persoonlijk zien en horen hoe mensen de zorg in een verpleeghuis ervaren.’

Blog Schrijf uw zomer zorgervaring in een copla!

Schrijf uw zomer zorgervaring in een copla!

27 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Heeft u een aandoening die u ernstig belemmert in het hebben van vakantieplezier? Of misschien ‘maar’ een ingegroeide teennagel of even buikpijn. Of iets er tussenin? Dan zijn we op zoek naar u!

Blog Goed verzekerd naar het buitenland

Goed verzekerd naar het buitenland

14 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

U hoopt op vakantie geen zorg nodig te hebben. Maar als dat dan toch zo is, dan is het wel fijn als er achteraf geen hoge kosten zijn. Deze tips helpen om vervelende verrassingen te voorkomen.

Blog In het verzorgingshuis

In het verzorgingshuis

14 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Misschien heeft u afgelopen weekend in De Telegraaf het artikel over verpleeghuizen gelezen? Met daarbij het prachtige gedicht van bewoonster Claar Margadant (90). Zij schreef dit gedicht voor het ZorgkaartNederland interviewteam.

Blog Mogen uw medicijnen wel mee op vakantie?

Mogen uw medicijnen wel mee op vakantie?

13 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Bij een reis naar het buitenland is het natuurlijk verleidelijk om vooraf alleen met de vakantievoorpret bezig te zijn. Maar het is verstandig om ook even na te gaan of uw medicijnen mee mogen naar uw bestemming.

Blog De ZorgkaartNederland Inspiratiedag voor de care was een succes

De ZorgkaartNederland Inspiratiedag voor de care was een succes

12 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

De ZorgkaartNederland Inspiratiedag voor de care op 30 juni was weer een groot succes. Tijdens deze middag kwamen verschillende kwaliteits-, beleids- en communicatieprofessionals van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties bij elkaar om ervaringen met ZorgkaartNederland te delen. Kon u hier niet bij zijn of bent u wel geweest en benieuwd naar een samenvatting van de dag? Lees dan snel verder. We hebben een selectie gemaakt van de uitkomsten per thema. Ook vindt u de presentaties van de verschillende sprekers terug.

Blog “Met ZorgkaartNederland kan ik echt het verschil maken!”

“Met ZorgkaartNederland kan ik echt het verschil maken!”

4 juli 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Age Brugman is marketing- en communicatieadviseur bij Cordaan. Het is één van zijn taken om ZorgkaartNederland binnen Cordaan op de spreekwoordelijke kaart te zetten. ‘Ik informeer en enthousiasmeer de zorgmedewerkers op al onze locaties met als doel zoveel mogelijk waarderingen op te halen.’

Blog Wat is uw ervaring met de zorg?

Wat is uw ervaring met de zorg?

14 juni 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Uw ervaring met zorg is belangrijk; om te leren van elkaar en de zorg te verbeteren. Als grootste ervaringssite in de zorg zijn we ons hiervan zeer bewust. We zijn daarom benieuwd naar úw verhaal. Wat was voor u reden om een waardering te plaatsen over uw huisarts, ziekenhuis of behandeling? Wat ging goed of wat kon juist beter? Deel ook uw ervaring. In dit blog leest u alvast een aantal ervaringen van medewerkers van Patiëntenfederatie NPCF.

Blog "Tandheelkundigen moeten opener zijn over kosten"

"Tandheelkundigen moeten opener zijn over kosten"

13 juni 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Patiënten zouden vooraf graag meer duidelijkheid willen hebben over de kosten van een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste. Dat is een belangrijke conclusie van de meldactie Mondzorg, waarvan de Patiëntenfederatie NPCF afgelopen weekend de resultaten publiceerde.