Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Expertise in kaart - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

21 artikelen

Blog Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!

19 februari 2018 Expertise in kaart

Inmiddels kent heel Nederland het liedje van juf Ank. De kijkcijferbom Luizenmoeder is een enorm succes en tikte laatst zelfs de 4.7 miljoen kijkers aan. Waar komt dit succes vandaan? Wat is het geheime recept?

Blog Zeldzame ziekten verdienen aandacht!

Zeldzame ziekten verdienen aandacht!

23 januari 2018 Expertise in kaart

Langzaam komen ze op me af, als een ongeordende brij en kriskras door elkaar heen: enen, nullen, woorden, letters, zinnen… Met moeite trek ik mijn blik van het beeldscherm en doorbreek ik de trance waarmee ik naar de data aan het staren was. Langzaam dringt het besef van tijd en ruimte weer door. Als mijn blik zich scherp stelt op de klok, zie ik dat er alweer een paar uur verstreken is.

Blog 6-gangen menu voor patiëntgerichte zorg

6-gangen menu voor patiëntgerichte zorg

21 december 2017 Expertise in kaart

Veel mensen hebben hun hoofd al bij kerst, terwijl er thuis en op het werk nog veel geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan; zorgverzekeringen vergelijken, nieuwe (kerst) outfit scoren, die ene deadline op het werk, maar ook de kerstborrel met collega’s. En dan komen de kerstdagen opeens heel snel dichterbij.

Blog Lichtjes

Lichtjes

27 november 2017 Expertise in kaart

De dagen worden korter, Sinterklaas is weer in het land en iedereen leeft toe naar de kerstvakantie. Overal in de steden verschijnen lampjes en voorzichtig horen we de eerste kerstdeuntjes weer op de radio. Allemaal tekenen dat december weer in aantocht is, de feestmaand. Maar niet iedereen ziet dit als een heerlijke feestmaand. Ik merk dat er verschillende groepen mensen zijn. De twee grootste groepen zijn de mensen die zich vol enthousiasme in de gezelligheid storten en de mensen die als een berg tegen deze drukke maand opzien.

Blog De ‘r’ zit weer in de maand

De ‘r’ zit weer in de maand

26 oktober 2017 Expertise in kaart

Sinds september merk ik dat er om me heen weer flink wat af gesnotterd en geniest wordt. Want de ‘r’ zit weer in de maand! Ook zelf moest ik eraan geloven en was het tijd om de neusspray, hoestdrank en keelpastilles weer in huis te halen.

Blog Heb je even tijd?

Heb je even tijd?

21 september 2017 Expertise in kaart

De tijd vliegt. Het is alweer september. Help, wat is er met de eerste 8 maanden van het jaar gebeurd? Tijd… een ongrijpbaar concept. Wie heeft bedacht dat een dag maar 24 uur duurt? En dat een week 7 dagen duurt en er 52 weken in een jaar zitten? Tijd… het verstrijkt zonder dat je er erg in hebt. Het glipt tussen je vingers door en voor je het weet, is het voorbij.

Blog Zin in een potje voetbal?

Zin in een potje voetbal?

17 augustus 2017 Expertise in kaart

Alle ogen waren in de afgelopen weken gericht op het EK vrouwenvoetbal. Tien speelsters en een keepster die niet alleen zichzelf maar ook heel Nederland op de kaart willen zetten. Alles speelt zich af op het veld. Maar ook aan de zijlijn van het veld zijn belangrijke spelers actief. Naast de coach en het aanmoedigend publiek zitten de reservespelers paraat om bij te springen wanneer er gewisseld wordt. Zij moeten bescheiden afwachten wanneer zij aan de beurt zijn, maar hebben net zoveel motivatie en energie om er samen alles aan te doen om te winnen.

Blog Goed voorbereid op pad

Goed voorbereid op pad

19 juli 2017 Expertise in kaart

Even, twee seconden, doe ik mijn ogen dicht. De zonnestralen prikken op mijn huid. De wind speelt door mijn haren. De geluiden om me heen vervagen, terwijl ik geniet van dit gevoel. Een vrij gevoel, alsof ik één ben met de elementen. Door een windvlaag voel ik de zeilboot schuin trekken en door mijn wimpers spiek ik snel even om te kijken of alles nog goed gaat. Met een glimlach besef ik dat alles nog steeds helemaal onder controle is.

Blog Een spannend moment

Een spannend moment

22 juni 2017 Expertise in kaart

Het was een spannend moment in de kraamtijd van zowel mijn dochtertje als zoontje. Het moment dat iemand mijn kind een klein maar vervelend prikje geeft. Het moment dat je leven en toekomst in een keer kan veranderen. Het moment van....de hielprik.

Blog Je bent meer dan je medische aandoening

Je bent meer dan je medische aandoening

31 mei 2017 Expertise in kaart

Tuut, tuut, tuut, tuut, tuut… Ruw wordt je uit je fijne dromen gerukt en met een diepe zucht geef je een harde mep op je wekker. Nog even denk je aan die gelukzalige droom van een hangmat tussen palmbomen op een hagelwit strand, om vervolgens snel onder de douche te springen en dat nieuwe blauwe jurkje met bijkleurende blauwe pumps aan te trekken. Snel werk je een kom havermout naar binnen en vlieg je de deur uit om naar je werk te gaan. Na een drukke dag op je werk, plof je thuis op de bank neer met een glas wijn in handen om even bij te komen.