Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Chronisch ziek - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

52 artikelen

Blog Daaaahaaag, Parkinson Wereld

Daaaahaaag, Parkinson Wereld

11 april 2019 Mariëtte Robijn

Iemand heeft bedacht dat het vandaag, 11 april, Wereld Parkinson Dag is. Als je in die wereld rondloopt, struikel je nu echt over de hashtags. Die gaan over #parkinson #hoeerghetwelnietis of #uniteforparkinsons of over #wereldparkinsondag. Het idee is dat Parkinson daardoor meer bekendheid krijgt. Niet omdat het nou zo’n vrolijk verhaal is, maar omdat dat geld oplevert voor onderzoek.

Blog App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

27 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Chanel nr. 5 triggert bij Esther Visser een migraine-aanval met aura. Maar ook fel licht, onweer of sneeuw en hormonen kunnen bij haar een aanval uitlokken. In een maand heeft Esther twee goede weken en twee slechtere weken. Hoe ze dit allemaal weet? Migraine Buddy helpt Esther haar aandoening inzichtelijk te maken.

Blog World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

12 maart 2019 Carine Besselink- Berendsen

Op 14 maart is het World Kidney Day, een dag om even stil te staan bij je nieren. Je nieren zijn belangrijke organen die onder meer de vochtbalans in je lichaam reguleren, afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en een rol spelen in de hormoonhuishouding. Reden genoeg om hier zuinig op te zijn!

Blog Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

6 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Rob Arens gebruikt vijf verschillende gezondheidsapps waarmee hij zijn bloeddruk in de gaten houdt, die hem herinneren wanneer hij welke medicijnen in moet nemen en hoeveel vitaminen en mineralen hij nog moet gebruiken. Waarom? “De apps geven inzicht in mijn gezondheid”, vertelt Rob.

Blog Zeldzaam gelukkig

Zeldzaam gelukkig

28 februari 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Dorothy van Dam: “Als je een zeldzame ziekte hebt, is het heel moeilijk om informatie te vinden. Omdat mensen aan mijn uiterlijk niet zien hoe ziek ik ben, werd ik vaak niet serieus genomen. Ik moest doodziek als mijn eigen advocaat optreden om behandeld te worden. Er waren momenten dat ik zélf bijna ging geloven dat ik me aanstelde.”

Blog De pijnpil

De pijnpil

26 februari 2019 Niek van den Adel

Mensen vragen nog wel eens tijdens een inspiratiespeech hoe het is om te leven met chronische neuropatische pijn. Dan vertel ik dit.

Blog Dokters zijn leerzame patiënten

Dokters zijn leerzame patiënten

24 januari 2019 Noks Nauta

In Medisch Contact stond recent een verslag van een Amerikaans onderzoek naar wat er gebeurt als een arts in de rol van patiënt zelf een andere arts raadpleegt. De eerst gelijke rollen worden ongelijk. Omdat artsen zich dan anders kunnen gaan gedragen, lopen de artsen, als ze patiënt zijn, het risico op onderbehandeling of juist overbehandeling.

Blog Ik vond de arts die óók kijkt naar wat mentaal goed is voor mij

Ik vond de arts die óók kijkt naar wat mentaal goed is voor mij

8 januari 2019 Christel Verbogt

Als kind was ik klunzig en had ik vaak blessures. Kinderen zijn flexibel, werd er gezegd. Later werd dit de diagnose ‘hypermobiliteit’. De maagverlamming speelde op toen ik veertien was. Artsen dachten aan anorexia. Maar ik had ook pijn. Artsen namen mijn aandoeningen lang niet serieus.

Blog Adembenemende ervaringen in de zorg

Adembenemende ervaringen in de zorg

2 januari 2019 Redactie ZorgkaartNederland

‘Deel nu uw ervaring met de zorg’, staat er bovenaan deze website geschreven. Aan het begin van dit jaar 2019 staan er 658.305 ervaringen online. Dat grote aantal ervaringen biedt een schat aan informatie voor mensen die op zoek zijn naar een zorgverlener of instelling die het beste bij hun zorgvraag past.

Blog Ontspannen, hoe doe je dat?

Ontspannen, hoe doe je dat?

23 oktober 2018 Expertise in kaart

Ik zie dat ik een appje heb, even kijken wie het is. Oh ja, ik had beloofd dat ik de Sinterklaaslootjes zou gaan regelen. En ik zie in de agenda dat ik de crèche nog moet regelen voor die cursusdag van volgende maand. En ik zou vanavond eigenlijk nog met het fotoboek van de vakantie verder, maar daar heb ik nu niet veel energie meer voor na een drukke werkdag. Oh oeps, ik had vanavond nog ontspanningsoefeningen moeten doen van de fysio. Pffff, ontspannen…Hoe doe ik dat na zo’n lange dag?