Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over E-health - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

17 artikelen

Blog Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

18 januari 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.

Blog Een videoconsult iets voor u?

Een videoconsult iets voor u?

24 november 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Videoconsults waarbij patiënt en dokter elkaar kunnen zien op het beeldscherm van hun pc, tablet of telefoon zijn niet nieuw. Maar van een echte doorbraak is nog geen sprake. Toch zijn heel wat voorbeelden te geven van situaties waarin een videoconsult veel tijd en moeite kan besparen.

Blog Digitale wereld privacy-proof

Digitale wereld privacy-proof

9 november 2016 José van Berkum

“Ik wil niet dat ambtenaren uit mijn dorp weten hoe het met mijn gezondheid gesteld is. Als ik dat kwijt wil, zeg ik dat zelf wel”. Ouderen uit Netwerk100, een samenwerkingsverband tussen zorgprofessionals en ouderen, sloegen afgelopen jaar alarm. Ze vreesden dat met de komst van de Wmo hun privacy in het geding was.

Blog Zorgaanbieder: maak uw digitale zorgaanbod bekend!

Zorgaanbieder: maak uw digitale zorgaanbod bekend!

26 oktober 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Ieder jaar worden honderden zorgverleners en duizenden patiënten en consumenten ondervraagd voor de eHealth monitor. Met dit landelijke onderzoek geven Nivel en Nictiz inzicht in het gebruik van digitale zorg (eHealth) in Nederland.

Blog Facebook: een inspiratiebron voor iedere zorgorganisatie

Facebook: een inspiratiebron voor iedere zorgorganisatie

9 juni 2016 Gastblogger ZorgkaartNederland

Bij de verzorging en behandeling van cliënten spelen zorgorganisaties nog onvoldoende in op de informatiebehoefte die familieleden en mantelzorgers hebben. Iedereen wil immers weten hoe het met zijn of haar moeder, vader, echtgenoot, zoon of dochter gaat. Aan die behoefte kun je eenvoudig voldoen door het elektronisch cliëntdossier (ECD) ook als digitaal communicatiemiddel tussen zorgorganisatie en familie in te zetten. Regelmatige statusupdates over de gezondheid van (o)pa, (o)ma, zoon of dochter vergroten de betrokkenheid van de familie bij het zorgtraject. En daarvan profiteert ook de zorgverlener.

Blog Het verhaal van digitale zorg

Het verhaal van digitale zorg

7 juni 2016 Dianda Veldman

“Of mijn huisarts digitale zorg aanbiedt? Geen idee, ik heb het nooit nodig gehad, maar het lijkt me wel handig. Denk ik. Nee, ik heb er geen verstand van, dus er zelf om vragen doe ik niet. Hoezo?"

Blog Via internet bij je eigen medisch dossier, een heet hangijzer voor de dokter?

Via internet bij je eigen medisch dossier, een heet hangijzer voor de dokter?

9 oktober 2015 Johan Krijgsman

Stel, u komt thuis na een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Misschien vindt u het moeilijk om te onthouden wat er precies is gezegd en afgesproken. Misschien vraagt u zich af wat de zorgverlener nu precies heeft opgeschreven in het dossier. Zou het niet handig zijn om dat even te kunnen nakijken? Gewoon, thuis, via uw computer?