Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Verpleging en verzorging en Ziekte van Parkinson - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

14 artikelen

Blog Als we maar lang genoeg wachten

Als we maar lang genoeg wachten

14 april 2016 Johan Carbo

‘Jouw tijd komt nog wel’, zei iemand me laatst. Ik zocht mijn Paternoster bij die dooddoener. Ik liet het verder maar zo. Daarvoor vond ik de persoon, die mijn gebutste leven in de wachtkamer parkeerde, te aardig en respecteerde ik haar te zeer vanwege alle eindeloze zorg voor een zwaar gehandicapte zoon. Menig ander had de wind van voren gekregen, zij niet.

Blog Met zon en een beetje Pokon

Met zon en een beetje Pokon

7 april 2016 Johan Carbo

“Je vertelde de zaal dat je zo hartstochtelijk kunt terugverlangen naar de jaren dat Ellen je tot vervelends toe meesleepte naar Peek & Cloppenburg voor een nieuwe broek.”

Blog De fantoompijn van een mantelzorger

De fantoompijn van een mantelzorger

31 maart 2016 Johan Carbo

Deze blog verhaalt anekdotisch en hopelijk filmisch over hoe mijn dementerende echtgenote en ik een gekapseisd bestaan het ontregelde hoofd proberen te bieden, en ook nog plezier samen beleven. We gingen op zoek naar strooigoed in onze blessuretijd en vonden het. Mogelijk vormen de dagkoersen met mijn dappere hoofdrolspeelster een stimulans voor lotgenoten zich niet te gauw gewonnen te geven. Of anders een hart onder de riem. Wellicht verschaffen de dagboekaantekeningen verpleeghuizen meer inzicht in de zieleroerselen van een mantelzorger die zich geamputeerd weet en fantoompijn voelt. Ook ik kan opstandig zijn.

Blog Je zal maar dood zijn

Je zal maar dood zijn

24 maart 2016 Johan Carbo

Terwijl zware windstoten, slagregens en even wat minder onvriendelijke maartse buien hun geldingsdrang aan ons tonen, geef ik aan hartsvrienden in euforische geladenheid mijn jongste ervaringen door.