Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Verzorgingshuis - pagina 2

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

59 artikelen

Blog Ruim 70.000 waarderingen op ZorgkaartNederland over verpleeghuiszorg

Ruim 70.000 waarderingen op ZorgkaartNederland over verpleeghuiszorg

15 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Bewoners en hun naasten kunnen beter dan wie dan ook beoordelen hoe goed een verpleeg- of verzorgingshuis is. Daarom kunnen zij hun instelling waarderen op ZorgkaartNederland. Er staan nu ruim 70.000 waarderingen online.

Blog Compliment aan de gezondheidszorg

Compliment aan de gezondheidszorg

8 februari 2017 Victor de la Vieter

Er is nogal wat aan te merken op onze gezondheidszorg, vinden we - ook al werd Nederland laatst weer uitgeroepen tot het land in Europa waar je de meeste kans hebt beter te worden als je ziek bent (Health Consumer Powerhouse, februari 2017). Ook in verzorgingshuizen kom je van alles tegen dat niet klopt: ’t kan altijd beter. Maar laatst hoorde ik een opbeurend verhaal van een opgewekte mevrouw van bijna 90 in een heel gewoon verzorgingshuis in Dordrecht.

Blog Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

17 januari 2017 José van Berkum

Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen. In Almelo is altijd wat te doen, volgens cabaretier Herman Finkers. Ook in Almelo staat een bijzonder verpleeghuis, het Meulenbelt. Het is bijzonder, omdat mijn schoonmoeder daar inmiddels anderhalf jaar verblijft en het is bijzonder omdat ze daar expliciet het welzijn van de patiënt centraal stellen.

Blog Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

12 januari 2017 Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland heeft nieuwe vragen gepubliceerd voor de ervaringen in de verpleeghuiszorginstellingen. Met de nieuwe vragen willen we nog beter laten zien hoe bewoners en hun mantelzorgers de Nederlandse verpleeghuiszorg ervaren. Eerder kregen thuiszorg en de zorgverzekeraars al eigen vragen.

Blog Oud en nieuw – deel 2

Oud en nieuw – deel 2

3 januari 2017 Johan Jong

“Goedemorgen! Carlijn en Wouter, hebben jullie nog trek in een oliebol? Deze waren over, dus kom nog even bij ons staan.”

Blog Oud en nieuw – deel 1

Oud en nieuw – deel 1

27 december 2016 Johan Jong

“Mevrouw Jansen, mevrouw De Vries, meneer De Groot, heeft u nog champagne en een oliebol? We gaan aftellen naar het nieuwe jaar, komt u ook gezellig bij ons staan?”

Blog ‘Geen eenzame Kerst voor bewoners verpleeghuizen’

‘Geen eenzame Kerst voor bewoners verpleeghuizen’

23 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

De kerstvakantie is bij uitstek de gelegenheid om een kennis of familielid in een verpleeghuis met een bezoekje te vereren. Maar gebeurt dat ook? Een bescheiden onderzoek van ZorgkaartNederland geeft in ieder geval hoop.

Blog Gaat u ook iets doen met uw bekende in het verpleeghuis?

Gaat u ook iets doen met uw bekende in het verpleeghuis?

20 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

De feestdagen staan weer voor de deur! Een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan uw familielid of kennis in een verpleeghuis.

Blog Luiers

Luiers

7 december 2016 Sybren Kalkman

‘Een luier in het verpleeghuis - soms moet ‘t’. Dat was de kop in de krant. De ophef ontstond nadat familie klaagde over een ‘plascontract’: een vrouw zou volgens het zorgplan maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Het verweer van het verpleeghuis was dat sommige bejaarden ‘iedere tien minuten’ naar het toilet wilden. Oliedom natuurlijk, want tussen ‘iedere tien minuten’ en ‘drie keer per dag’ zit een wereld van verschil voor het ideale compromis. De woordvoerder van het huis kwam er mooi weg mee. Dus ook nog eens oerzwakke journalistiek.

Blog De achttiende bewoner op een gesloten afdeling

De achttiende bewoner op een gesloten afdeling

1 december 2016 Dianda Veldman

Twee dagen was ik, gezeten in een rolstoel, de achttiende bewoner op een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Het was een ontroerende en leerzame ervaring.