Blog - pagina 3

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

  Je komt via de orthopeed bij de revalidatiearts voor een eventuele aanpassing aan je kruk omdat je duimbasisartrose behoorlijk begint op te spelen. Sta je drie kwartier later buiten met een doorverwijzing naar een orthopedische schoenmaker!
 • Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

  Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.
 • Zorgverzekering kiezen, wat een klus!

  In het najaar was Thea Duijnhoven van Pharos samen met haar collega’s bij een ROC om de informatiekaart zorgverzekering kiezen te testen. Ze spraken daar met een aantal leerlingen en legden de informatiekaart aan hen voor die ze samen met ons hadden ontwikkeld. Doel van het bezoek was om de kaart zo makkelijk mogelijk te maken en aan te laten sluiten bij de doelgroep. Bij Pharos ontwikkelen ze materiaal samen met laaggeletterden zodat het voor iedereen te begrijpen is. Thea legt hieronder uit wat er allemaal bij komt kijken bij het maken (en vooral testen) van de kaart.
 • Kansen benutten voor nog meer nuttige ervaringen

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Leonie Spruijt, marketing- en communicatieadviseur bij ZorgkaartNederland.
 • Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

  ZorgkaartNederland heeft nieuwe vragen gepubliceerd voor de ervaringen in de verpleeghuiszorginstellingen. Met de nieuwe vragen willen we nog beter laten zien hoe bewoners en hun mantelzorgers de Nederlandse verpleeghuiszorg ervaren. Eerder kregen thuiszorg en de zorgverzekeraars al eigen vragen.
 • Wachtkamerverhalen

  Moedeloos zit ik in een hoekje te luisteren. Een moeder zegt dwingend tegen haar zoontje dat hij stil moet zijn. Tegenover mij zit een oudere meneer, stil, met een bijna serene rust over zich heen. Wat gaat er in zijn hoofd om? Mijn medewachtende naast mij leest de drie maanden oude Story, die kennelijk zo goed gelezen wordt dat hij uit elkaar valt.
 • Rare situatie

  Een half uur later gaat de deurbel. Ik zit vast op de wc en mijn mobiel ligt in de kamer. Ik kan er niet af, mijn darmen zijn te erg van streek om het risico te nemen en de deur open te doen. Ze belt nog een keer aan. Dan hoor ik even later gemorrel aan de deur.
 • Zwijgen aan het bed

  Wat is er te zeggen aan een ziekbed? Alles ... en niets. Vaak zat ik aan het bed van een zieke of stervende. Soms iemand van wie ik hield, soms een relatief onbekende. Relatief, want ik merk dat ziekte en dood de afstand tussen mensen snel overbrugt.
 • Oud en nieuw – deel 2

  “Goedemorgen! Carlijn en Wouter, hebben jullie nog trek in een oliebol? Deze waren over, dus kom nog even bij ons staan.”
 • Terugblikken

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Anne Mooij, adviseur van ZorgkaartNederland.