Blog - pagina 3

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • Compliment aan de gezondheidszorg

  Er is nogal wat aan te merken op onze gezondheidszorg, vinden we - ook al werd Nederland laatst weer uitgeroepen tot het land in Europa waar je de meeste kans hebt beter te worden als je ziek bent (Health Consumer Powerhouse, februari 2017). Ook in verzorgingshuizen kom je van alles tegen dat niet klopt: ’t kan altijd beter. Maar laatst hoorde ik een opbeurend verhaal van een opgewekte mevrouw van bijna 90 in een heel gewoon verzorgingshuis in Dordrecht.
 • Help, ik wacht op revalidatie

  Als ik het lef had zou ik de volgende brief schrijven naar mijn toekomstige revalidatiearts. Maar ik durf deze nu niet te versturen naar mijn arts, bang voor het effect en dat ik me moet gaan verdedigen. Daar heb ik de energie niet voor en voel ik me niet sterk genoeg voor. Misschien laat ik dit lezen als ik bezig ben met het traject….. maar ja…zal dat ooit nog gaan gebeuren?
 • De robotdokter

  Je zou zeggen dat met de automatisering in de zorg de dokter als mens steeds belangrijker gaat worden. Dat computers als ondersteuning dienen en dat de artsen de menselijke kanten juist extra kunnen gaan benutten. Ik zie echter een trend dat dokters zelfs aan het robotiseren zijn.
 • Prijs voor publicatie Sorien Kleefstra over ZorgkaartNederland

  Onderzoeker Sorien Kleefstra heeft vorige week de Vide Publicatieprijs 2016 gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar onderzoek over het nut van ZorgkaartNederland-ervaringen voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ).
 • Ervaringen van de cliënt maken de thuiszorg beter

  Hoe kunnen we de mening van cliënten gebruiken om de thuiszorg beter te maken? Dat is de vraag die Patientenfederatie Nederland en vijftien thuiszorgorganisaties zich in 2015 en 2016 stelden. Doel was om cliëntervaringen te gebruiken bij kwaliteitsverbetering.
 • De feiten op tafel

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Alexander Inia, redacteur/onderzoeker bij ZorgkaartNederland.
 • Iedereen met tourette heeft zijn of haar eigen 'tourette-pakket'

  Toen ik voor het eerst hoorde over het syndroom van Gilles de la Tourette, werd ik al een aantal jaren geplaagd door tics. Ik had geen idee wat er met me aan de hand was en ik dacht dat ik de enige persoon op de wereld was die van de ene op de andere dag haar lichaam niet meer onder controle had.
 • Geweld in de zorg

  Er moet mij iets van het hart.2017 wordt ongetwijfeld een jaar vol nieuwe kansen, en wensen. Maar toch denk ik nog steeds terug aan het nieuws van het geweld tegen hulpverleners tijdens de afgelopen jaarwisseling.
 • Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

  Je komt via de orthopeed bij de revalidatiearts voor een eventuele aanpassing aan je kruk omdat je duimbasisartrose behoorlijk begint op te spelen. Sta je drie kwartier later buiten met een doorverwijzing naar een orthopedische schoenmaker!
 • Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

  Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.