Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 3

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

715 artikelen

Blog Uit welke deur komt de dokter?

Uit welke deur komt de dokter?

17 januari 2023 Noks Nauta

Waarschijnlijk kennen veel mensen het onzekere gevoel wanneer je in een wachtruimte zit, bijvoorbeeld op een polikliniek. Je bent aan het wachten tot je geroepen wordt en niet weet vanuit welke kamer dat dan zal zijn. Ik heb daar in elk geval wel last van. En ik denk dat er iets eenvoudigs aan te doen is.

Blog Hoe mijn arts onverwacht hét verschil maakte

Hoe mijn arts onverwacht hét verschil maakte

8 december 2022 Koert Hommel

Communicatie is...mensenwerk. Zéker in de zorg. Dat ervoer ik maar weer eens toen ik bij mijn neurochirurg kwam voor de uitslag van een MRI. De zoveelste.

Blog Vegetarische medicijnen

Vegetarische medicijnen

8 november 2022 Noks Nauta

Ja, u leest het goed. Voor mensen die vlees eten is dit onderwerp misschien niet interessant, maar voor vegetariërs, zoals ik, is dit een aandachtspunt waar de ziektekostenverzekeraar geen boodschap aan lijkt te hebben. Extra betalen dus. Hoe zit dat?

Blog Geen bericht is niet altijd goed bericht

Geen bericht is niet altijd goed bericht

18 oktober 2022 Carine Besselink- Berendsen

Bij de nefroloog (=nierdokter) in het ziekenhuis op de polikliniek , waar ik kom voor mijn controle van mijn donornier, zeggen ze al lang: "Geen bericht is goed bericht!”

Blog Begrijpt mijn zorgverlener mij als oudere patiënt wel?

Begrijpt mijn zorgverlener mij als oudere patiënt wel?

7 oktober 2022 Noks Nauta

Recent bezocht ik mijn huisarts met het verzoek om mee te denken over een klacht die lastig behandelbaar is en veel beperkingen geeft. Ik was pas als nieuwe patiënt in deze praktijk gekomen, hij was pas kort als waarnemer in deze praktijk en ik vond hem wel erg jong ….

Blog Blijf vragen en blijf scherp, hoe fijn je arts ook is

Blijf vragen en blijf scherp, hoe fijn je arts ook is

30 augustus 2022 Blogger Thomas

Als 12-jarig jongetje dat op het punt stond om naar de middelbare school te gaan kreeg ik de diagnose type 1 diabetes. Het bericht van de huisarts dat ik maar een pyjama moest gaan inpakken omdat ik een week in het ziekenhuis zou blijven kwam hard aan. Huilend dacht ik aan mijn oma, die ook diabetes had gehad en wiens leven daardoor volledig was bepaald.

Blog Ik kan mijn bloeduitslag digitaal inzien en ben daar niet blij mee

Ik kan mijn bloeduitslag digitaal inzien en ben daar niet blij mee

2 augustus 2022 Klarinda Allema

Hoewel ik nuchter van aard ben, raak ik van slag als ik weken voordat ik de arts spreek mijn (afwijkende) bloeduitslagen digitaal zie.

Blog Op zoek naar orthopedische laarzen

Op zoek naar orthopedische laarzen

18 juli 2022 Tineke den Boer

Wanneer je net als ik een klapvoet oploopt, kun je niet meer normaal lopen of rennen. Je hebt dan een hulpmiddel nodig. Ik dacht dit eerst op te kunnen lossen met krukken, maar dat werd een ramp. De aangedane voet sleept, ook met de krukken, en dat is zeer vermoeiend.

Blog Vijf tips voor de diagnose en behandeling van B12- tekort / cobalamine-deficiëntie

Vijf tips voor de diagnose en behandeling van B12- tekort / cobalamine-deficiëntie

11 juli 2022 Jacqueline Postma

Jacqueline Postma liep in de jaren ’90 na een ongeval hersenletsel op. Na een lang traject, stelde een arts in 2009 de diagnose B12-tekort.

Blog Er kan meer digitaal

Er kan meer digitaal

27 juni 2022 Redactie ZorgkaartNederland

Aris Jan van Ek, werkzaam bij ZorgkaartNederland, heeft inmiddels meerdere digitale consulten met zijn specialist gehad. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen, en deelt hij tips voor de toekomst: