Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Chronisch ziek - pagina 3

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

52 artikelen

Blog Wat als je lichaam het niet meer aankan?

Wat als je lichaam het niet meer aankan?

13 september 2018 Tineke den Boer

Vakantie, je kijkt er zo lang naar uit. Even niks aan je hoofd, geen zorgen, geen bedden opdekken, niet koken, wassen, etc. Je bent chronisch ziek, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook niet op vakantie zou kunnen.

Blog Jouw verhaal is goud waard

Jouw verhaal is goud waard

11 september 2018 Expertise in kaart

“Hey! Hoe gaat het?” De standaard vraag die we tegenwoordig stellen wanneer we iemand tegenkomen. “Ja, goed! En met jou?” Het standaard antwoord dat meestal volgt. Maar is dit ook écht het antwoord wat je zou willen geven?

Blog Je hoofd koel houden

Je hoofd koel houden

28 augustus 2018 Expertise in kaart

Nee, dit kan niet, dit heb ik nog nooit meegemaakt! Ik laat mijn telefoonscherm aan mijn man zien als bewijs. De weersvoorspellingen laten zien dat de komende twee weken de temperatuur overdag niet onder de 30 graden komt...

Blog De eerste traan in het revalidatietraject

De eerste traan in het revalidatietraject

2 augustus 2018 Anja de Jong

De eerste traan is gevallen. Eigenlijk was het meer een heel traag en voorzichtig rollen langs mijn wang. Eén traan uit mijn rechteroog. En dat was duidelijk NIET mijn bedoeling.

Blog Deuren maar liever dicht

Deuren maar liever dicht

31 juli 2018 Marianne van de Water

Soezelig en net wakker aan het worden lig ik op de AOA. Na 14 dagen doodziek thuis ben ik hier per ambulance terechtgekomen. Kan ik ook weer afvinken als meegemaakt. Met als start een infuus voel ik me al weer heel wat.

Blog Erkenning

Erkenning

23 juli 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Op 23 juli is het Wereld Sjögren Dag en vragen we aandacht voor de ziekte Sjögren. Dit is een reumatische auto-immuun systeemziekte. De ziekte kan op elke leeftijd voorkomen en komt overal in de wereld voor, ongeacht huidskleur of sociale omstandigheden. De diagnose ‘Sjögren” is soms een moeizaam proces. Dat blijkt wel uit het ervaringsverhaal van Karin.

Blog De eerste week revalideren

De eerste week revalideren

18 juli 2018 Anja de Jong

Sarcoïdose en dan? Anja de Jong doet in haar blogs verslag van haar reis door revalidatieland. Tijd voor een update.

Blog Het wonder van ‘de Wetenschap’

Het wonder van ‘de Wetenschap’

3 juli 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is al heel lang geleden, maar het staat gegrift in mijn geheugen. Het gevoel van hoop dat ik als kind ervoer toen ik in het ziekenhuis lag. Tot mijn 12e lag ik zeer regelmatig in het ziekenhuis. Er waren veel ernstig zieke kinderen op de twee kinderafdelingen waar ik dan verbleef. Het was immers ook een Academisch Ziekenhuis en daar liggen nu eenmaal de meest zieke kinderen, omdat er de meest slimme doktoren rondlopen.

Blog Concert met een beperking

Concert met een beperking

29 juni 2018 Tineke den Boer

Al jaren volgen wij de concerten van André Rieu op televisie, Dolby Digital Systeem, klinkt alsof we in een concertzaal zitten en ik kan het liggend kijken en er enorm van genieten, evenals mijn echtgenoot. Terwijl we een keer zaten te genieten zei ik, wat zou ik daar graag een keer bij willen zijn! Op het Vrijthof in Maastricht. Op z’n Limburgs op de Vriethof in Mestreech!

Blog Eenzame opsluiting

Eenzame opsluiting

19 juni 2018 Marianne van de Water

De deur staat open. De hond ligt aan mijn voeten. Op de achtergrond klinken heerlijke meerstemmige zeemansgezangen in het echt gezongen. De Defqon-dreun voel ik in de verte. De kerkklok geeft aan dat het bijna vijf uur is.