Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Kiezen in de zorg/Kiezen van goede zorg - pagina 3

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

25 artikelen

Blog Ik ga voor kwaliteit van leven

Ik ga voor kwaliteit van leven

7 juli 2016 Gerda Schapers

In 2010 kreeg ik de diagnose darmkanker stadium IV. Tumor in de dikke darm, 28 uitzaaiingen in de lever. Prognose maximaal 30 maanden. Vorige week mijn driemaandelijkse controle. Mijn oncoloog had goed nieuws voor me: nog steeds kankervrij (vanaf mijn laatste behandeling 7 maanden geleden). Dat werd dus een gezellige bijeenkomst want ik heb een alleraardigste oncoloog. Na zo’n consult heb ik dan een soort van feestelijk gevoel.

Blog Zelfstandigheid, ook op hoge leeftijd

Zelfstandigheid, ook op hoge leeftijd

22 juni 2016 Noks Nauta

Een 94-jarige kennis van mij is mentaal zeer helder, fysiek buitengewoon fit, maar is nu bijna blind. Ze is nog wel zeer zelfstandig, woont alleen en gaat waar mogelijk ook alleen met haar rollator op stap om een boodschap te doen of om naar eventuele medische afspraken te gaan.

Blog De cliënt als spil

De cliënt als spil

4 februari 2016 Rosanne Steensma

De afgelopen paar jaar heeft de terugkomst van de wijkverpleegkundige een centrale rol gespeeld binnen veranderingen in de thuiszorg. De wijkverpleegkundige als spil. De wijkverpleegkundige die coördineert. In de afgelopen 20 jaar is de wijkverpleegkundige niet meer zo trendy geweest als nu. De wijkverpleegkundige is terug!

Blog Meer inzicht in zorgaanbod met vergelijkingshulpen

Meer inzicht in zorgaanbod met vergelijkingshulpen

8 januari 2016 Redactie ZorgkaartNederland

“Ik wil naar het beste ziekenhuis.” Dit zeggen patiënten vaak tegen hun huisarts als blijkt dat zij voor onderzoek of (verdere) behandeling van hun aandoening naar het ziekenhuis moeten. Maar het beste ziekenhuis bestaat niet. Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Waar u misschien veel waarde hecht aan een korte reistijd, staat bij een ander de ervaring van het ziekenhuis met bepaalde ingrepen bovenaan. Welk ziekenhuis of welke zelfstandige kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen.

Blog De mogelijkheden bij een borstreconstructie

De mogelijkheden bij een borstreconstructie

27 oktober 2015 John Sawor

Een klap in je gezicht. De grond wordt onder je voeten weggeveegd. De zekerheden in het leven, de toekomst, alle plannen die er waren, alles wordt anders.