Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 4

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

692 artikelen

Blog Vijf tips voor de diagnose en behandeling van B12- tekort / cobalamine-deficiëntie

Vijf tips voor de diagnose en behandeling van B12- tekort / cobalamine-deficiëntie

11 juli 2022 Jacqueline Postma

Jacqueline Postma liep in de jaren ’90 na een ongeval hersenletsel op. Na een lang traject, stelde een arts in 2009 de diagnose B12-tekort.

Blog Er kan meer digitaal

Er kan meer digitaal

27 juni 2022 Redactie ZorgkaartNederland

Aris Jan van Ek, werkzaam bij ZorgkaartNederland, heeft inmiddels meerdere digitale consulten met zijn specialist gehad. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen, en deelt hij tips voor de toekomst:

Blog In het hart van de huisartsenzorg

In het hart van de huisartsenzorg

17 juni 2022 Jeannette Woolthuis

In Nederland is de huisarts een begrip. Iedereen weet wat ermee bedoeld wordt en vrijwel iedereen is ingeschreven bij een praktijk

Blog Stigma bij de tandarts belemmert goede mondzorg

Stigma bij de tandarts belemmert goede mondzorg

2 juni 2022 Redactie ZorgkaartNederland

Mensen met hiv worden in een zorgsetting vaak anders behandeld dan mensen zonder hiv. De reden is meestal een irreële angst van de zorgprofessional. Hoe zit dit bij mondzorg, en hoe kunnen zorgprofessionals en mensen met hiv samenwerken om zo te garanderen dat iedereen de best passende mondzorg krijgt?

Blog Dankzij ergotherapie aan de slag met MS

Dankzij ergotherapie aan de slag met MS

24 mei 2022 Blogger Nancy

Als je MS hebt, weet je dat je van alles kunt krijgen. Maar toen ik woordvindproblemen kreeg, was ik toch verrast. Ik had er veel moeite mee. Ik haalde woorden door elkaar zonder dat ik dat zelf doorhad

Blog De (pijn)patiënt centraal?

De (pijn)patiënt centraal?

9 mei 2022 Koert Hommel

Integrale zorg. Multidisciplinaire benadering. Samen beslissen. Patiënt centraal. In de wereld van de chronische pijnzorg vliegen dit soort termen je om de oren. Is 'goede pijnzorg' al écht georganiseerd rondom de patiënt? Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaringen rondom 'leven met chronische pijn'.

Blog In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

25 april 2022 Jeannette Woolthuis

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik nare dingen meegemaakt in ziekenhuizen. Zo waren er bijvoorbeeld opnames door meerdere oor- en kaakholteinfecties. In de pubertijd kreeg ik jeugdreuma, en wanneer ik erg moe was kwamen daar ook nog eens epileptische aanvallen bij. Ziek zijn kost veel energie en de vermoeidheid doet mijn hoofd niet veel goed.

Blog De voor- en nadelen van een maagverkleining

De voor- en nadelen van een maagverkleining

6 april 2022 Diëtist Balanza

Wanneer je al lange tijd veel overgewicht hebt, je de eeuwige jojo-er bent en geen manier meer kan bedenken waarop je kan afvallen, kan een maagverkleining het laatste redmiddel zijn.

Blog Oei, ik vloei!

Oei, ik vloei!

24 maart 2022 Vivian Vietje-Scholte

Maar liefst 10% van de zwangerschappen eindigt in een miskraam. Spontaan bloedverlies tijdens de zwangerschap kan een indicatie van een miskraam zijn, maar dat hóeft niet. Vivian Vietje-Scholte vertelt over bloedverlies tijdens de zwangerschap:

Blog Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

11 maart 2022 Noks Nauta

Ik besloot me op tijd voor te bereiden op mijn handoperatie. Ik had inmiddels wat ervaring na drie operaties aan mijn linkerhand, maar nu zou het om de rechter gaan: een grotere uitdaging voor mijn ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen).