Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Chronisch ziek - pagina 4

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

52 artikelen

Blog Op de thee bij minister De Jonge van VWS

Op de thee bij minister De Jonge van VWS

13 juni 2018 Inge Dekker

‘Hoi Inge, welkom, wat wil je drinken? En waar zullen we gaan zitten? Aan tafel of meer relaxed op de bank?’ Minister de Jonge heet mij hartelijk en enthousiast welkom in zijn werkkamer op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is precies zoals op tv en in zijn vlogs: Toegankelijk, energiek en met opvallende bloemetjesschoenen onder zijn blauwe pak.

Blog Stoer en kwetsbaar

Stoer en kwetsbaar

5 juni 2018 Marianne van de Water

Iemand noemde mij laatst stoer en kwetsbaar. Een mooie combinatie. Als je het vertaald naar stoffen: leer en kant. Om het maar even te voelen en voor je te zien. Ook dat is een mooie combinatie.

Blog Ik heb de minister gewonnen

Ik heb de minister gewonnen

28 mei 2018 Inge Dekker

‘Inge, jij bent mijn 10.001ste volger op Twitter. Jij verdient een prijs. Wat wil jij hebben?’ Ik moet lachen, en zeg als grap iets over een geheel verzorgde vakantie. Maar Erik Gerritsen, de secretaris-generaal van VWS is serieus. ‘Oké, ik wil wel een gesprek met Hugo de Jonge’ flap ik eruit. ‘Deal!’ zegt Gerritsen, ‘Een gesprek met de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dat ga ik voor je regelen.’

Blog Reizen met een chronische ziekte

Reizen met een chronische ziekte

26 april 2018 Tineke den Boer

Als chronische patiënte kan ik nog steeds een reis maken. Het is een uitdaging, maar het weerhoudt ons er niet van naar Aruba te gaan. Wel komt er meer bij kijken dan wanneer je niks mankeert.

Blog Kunt u in de toekomst kijken?

Kunt u in de toekomst kijken?

23 april 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Blog Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

16 april 2018 Niek van den Adel

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.

Blog Ik zie het aan haar loopje

Ik zie het aan haar loopje

23 maart 2018 Marianne van de Water

Is dit het antwoord? Ik realiseer me zo net het volgende. Een jaar geleden in het ziekenhuis, 10 dagen contactloos. Ik, die altijd mensen met elkaar in contact bracht. Helemaal afgesloten. Helemaal niets. En daar heb ik me ook zo naar gedragen. Geen tv, geen radio, geen laptop, niks.

Blog Het plasje van meneer Eijsma

Het plasje van meneer Eijsma

22 maart 2018 Marianne van de Water

De gang in een ziekenhuis is een wonderlijk fenomeen. En geen gang is hetzelfde. Ik spreek uit ervaring, want een jaar ervoor lag ik in een kamer op de gang van de MDL-afdeling in het Spaarne Gasthuis Zuid.

Blog Aanpassen en verzorgen

Aanpassen en verzorgen

21 maart 2018 Expertise in kaart

"Ooh nee, ooh nee, ooh nee, ooh nee! Niet twee uur voor ze hem komen ophalen! Laat het niet waar zijn," schiet door mijn hoofd, terwijl de paniek zich in razend tempo door mijn lichaam verspreidt.

Blog Hoe is het écht om te leven met een chronische ziekte?

Hoe is het écht om te leven met een chronische ziekte?

5 maart 2018 Inge Dekker

Vroeger dacht ik dat het leven met een ziekte iets heel dramatisch was. Zoals je vaak ziet in films en op tv: Iemand wordt plotseling ziek. Er is hectiek, een ziekenhuis, spanning, actie, meelevend bezoek en als het even kan een knap persoon die ondanks de klachten stapelverliefd wordt en eeuwig van de hoofdpersoon houdt.