Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over ZorgkaartNederland - pagina 4

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

98 artikelen

Blog Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

8 mei 2018 Redactie ZorgkaartNederland

“Zo gaat ie goed! Zog gaat ie béter! Alweer een kilométer, van m’n schoen afgesleten!” Dit liedje zongen wij vroeger tijdens de Avondvierdaagse. Net als Potje met vet en Van je hela, hola en Daar boven op de berg, daar woont een Chinees! Mooie herinneringen die in deze tijd van het jaar weer opvlammen. Overal lange slierten schoolkinderen, die de benen uit hun lijf lopen en de longen uit hun lijf zingen.

Blog Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

4 april 2018 Selene Verdouw

De wereld van nu is constant in beweging. Informatie ligt dankzij internet voor het oprapen en nieuws volgen we 24 uur per dag. Door al deze mogelijkheden moeten organisaties steeds transparanter zijn. Want als je zelf niet schrijft, dan wordt er wel over je geschreven. Dit geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor de zorg.

Blog Zorg is meer dan alleen ‘medisch handelen’

Zorg is meer dan alleen ‘medisch handelen’

10 augustus 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Renske Kranenburg, beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Gezondheid

Gezondheid

9 augustus 2017 Carine Besselink- Berendsen

Hoe definieer je gezondheid? De World Health Organisation definieert gezondheid als: "Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken." Het verhaal van een nierpatiënt.

Blog Blijf in gesprek met je reumatoloog

Blijf in gesprek met je reumatoloog

7 augustus 2017 Michelle van Wijngaarde

Menig reumapatiënt zal herkennen dat het soms stoeien is met de afstelling van de juiste medicatie. Soms geeft de medicatie heftige bijwerkingen, soms helpt de medicatie onvoldoende en is het lastig de juiste dosis te vinden.

Blog Het belang van het patiëntenperspectief

Het belang van het patiëntenperspectief

23 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Anique ten Brinke, junior beleidsmedewerker bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Leren en anderen verder helpen

Leren en anderen verder helpen

8 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen wij onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Hilde Bokkers, projectmanager Arbeidsparticipatie bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Analoge eHealth

Analoge eHealth

1 juni 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Cindy Oudshoorn - misschien kent u haar nog als blogger over digitale zorg - werkt sinds maart als redacteur voor ZorgkaartNederland. Om die reden heeft ze een dag meegelopen met één van onze interviewteams.

Blog Eigen zorgervaring als vertrekpunt

Eigen zorgervaring als vertrekpunt

18 mei 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze nieuwe blogserie stellen we onze collega’s van Patiëntenfederatie Nederland aan u voor. Vandaag het blog van Klaartje Spijkers, Senior Project Manager bij team Kwaliteit van Patiëntenfederatie Nederland.

Blog Openstaan voor elkaar

Openstaan voor elkaar

6 april 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Dorien Nieuwenhuis, junior beleidsmedewerker bij ZorgkaartNederland.