Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 57

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

692 artikelen

Blog Regie of toch nie(t)

Regie of toch nie(t)

24 september 2015 Anja de Jong

Over wat mijn zichtsproblemen veroorzaakte, had ik na een aantal onderzoeken nog geen uitsluitsel van de artsen. Wel een vermoeden: sarcoïdose, een ziekte waarbij verschillende organen ontstoken raken. Deze ziekte manifesteert zich vaak ook in de longen. En daarom toog ik naar de longarts, waar een groot beroep op mijn incasseringsvermogen werd gedaan.

Blog Samen beslissen?

Samen beslissen?

22 september 2015 Ciska Rippen

Ik zie mijzelf als een mondige patiënt. Vanwege mijn achtergrond en opleiding voel ik mij op mijn gemak in ziekenhuizen. En toch..

Blog "U pakt mijn zorg af"

"U pakt mijn zorg af"

17 september 2015 Samantha Ruesink

Het “keukentafelgesprek” in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) roept bij veel mensen vaak vragen en emoties op. Deze gesprekken zijn voor veel mensen lastig en spannend. Vooral als er minder zorg of hulp wordt toegekend dan wordt gevraagd.

Blog Ziekenparade

Ziekenparade

15 september 2015 Inge Dekker

Begin augustus wapperden er regenboogvlaggen in Amsterdam en kleurde de stad roze. Tachtig versierde boten vol dansende mensen voeren door de grachten, terwijl vele duizenden mensen op de kanten enthousiast applaudisseerden. De Canal Parade, het hoogtepunt van de Gaypride, was ook dit jaar weer een groot, kleurrijk feest.

Blog Teledermatologie moet gouden standaard worden

Teledermatologie moet gouden standaard worden

10 september 2015 Dr. V.M.R. Heydendael

Als dermatoloog help je tegenwoordig niet alleen de patiënten die je zelf op de poli ziet, maar ook patiënten op afstand, die je nog nooit in levende lijve hebt ontmoet. Dit komt doordat in de afgelopen tien jaar dermatologen via teledermatologie huisartsen steeds meer op afstand over huidaandoeningen adviseren.

Blog Van proefkonijn tot regisseur

Van proefkonijn tot regisseur

8 september 2015 Mary Sjabbens

Zeker een dik jaar heb ik mij een proefkonijn gevoeld. Het begon eind 2012 toen er bij mij reuma werd geconstateerd. Snel daarna startte ik met het slikken van medicijnen. Ik kan wel zeggen dat ik vrij veel verschillende reumamedicijnen geslikt en in een latere fase ook heb geïnjecteerd.

Blog Soms word ik er moe van

Soms word ik er moe van

3 september 2015 Gijs Sterks

Moe word ik soms van de verhalen in de krant en mensen die vertellen hoe slecht het met onze gezondheidszorg gesteld is. Natuurlijk gebeuren er weleens dingen die niet zouden moeten gebeuren. Maar is het echt allemaal zo slecht als sommige mensen doen voorkomen?

Blog Zorgen voor de zorgen

Zorgen voor de zorgen

1 september 2015 Vivian Vietje-Scholte

Ik ben met mijn dochtertje bij het consultatiebureau. En na de gebruikelijke checks en metingen, stelt de consultatiebureaumedewerkster de vraag der vragen: Maakt u zich nog ergens zorgen om?

Blog ZorgkaartNederland-interviewteams voortvarend van start

ZorgkaartNederland-interviewteams voortvarend van start

28 augustus 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Doe mij zo’n interviewteam! We hopen dat veel verpleeg- en verzorgingshuizen net zo enthousiast zullen reageren na het zien van onderstaande video:

Blog Broodje Dopa Verhaal

Broodje Dopa Verhaal

27 augustus 2015 Mariëtte Robijn

Broodjeaapverhalen kent iedereen. Nu blijken er ook Broodje Dopa Verhalen te zijn. Het woord Dopa verwijst naar dopamine, de stof in de hersenen die voor ‘berichtgeving’ zorgt. Bij parkinson sterven de dopamine producerende cellen af. Een Broodje Dopa Verhaal is een verhaal over parkinson dat nèt niet klopt.