Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 59

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

692 artikelen

Blog Wanneer worden traditionele en alternatieve dokters eens vriendjes?

Wanneer worden traditionele en alternatieve dokters eens vriendjes?

22 juli 2015 Jessica de Korte

"Dit is de Oberon," zegt mijn reumatoloog, terwijl hij een koptelefoon op mijn hoofd zet. "Ooit ontwikkeld door de Russische geheime dienst." Geluidsgolven schieten door mijn lijf en maken een kaart van mijn organen. Ik frons mijn wenkbrauwen en vraag me af in welke vreemde situatie ik ben beland. Op het scherm wordt ondertussen ingezoomd op de problemen: mijn neus ('te gevoelig'), mijn schouders en rug. Bizar. Het klopt als een bus.

Blog Een keuze die geen keuze is

Een keuze die geen keuze is

21 juli 2015 Anja de Jong

Na de eerste schrik over die hele toestand met mijn ogen moest ik ongeveer 2x per week op bezoek bij de – overigens heel aardige – oogarts. En keer op keer verzuchtte hij: “Wat is dit toch? Bent u verder wel gezond?” Na een aantal controlebezoeken wist hij het ook niet meer. “Ik stuur u door naar de internist en longarts. En oh ja, ik ga u een spuit in uw oog geven”, vertelde hij tussen neus en lippen door.

Blog Hand in hand: lichaam en geest

Hand in hand: lichaam en geest

16 juli 2015 Erin van Ravenswaaij

Zoals bij heel veel ziekten, aandoeningen of handicaps geldt bij fibromyalgie ook: lichaam en geest gaan samen. Als ik meer stress heb, heb ik meer pijn. Als ik mij somber voel, ben ik moe. Als ik overprikkeld ben, krijg ik meer hoofdpijn. Naast de fibromyalgie heb ik ook PDD-NOS en dat is eigenlijk helemaal geen handige combinatie.

Blog Zeg dokter, hoe goed kent u mij?

Zeg dokter, hoe goed kent u mij?

15 juli 2015 Mary Sjabbens

Na een kort consult, ik was bijna bij de deur, vroeg ze mij iets wat mij niet losliet. Thuisgekomen ging ik nadenken. Ik vroeg mij af of zij wel alles van mij weet. Ik vroeg mij ook af of andere huisartsen alles van hun patiënten weten.

Blog Wat is het toch met die zorgmedewerkers?

Wat is het toch met die zorgmedewerkers?

10 juli 2015 José van Berkum

Een aantal maanden geleden schreef ik een blog over de ontzetting die ons trof nadat mijn schoonmoeder was getroffen door een ernstige hersenbloeding. We waren geschokt door wat gebeurd was, door de toestand van mijn schoonmoeder en ons onvermogen om méér te doen dan er alleen voor haar te zijn. We waren overgeleverd aan de zorg.

Blog Stil staan

Stil staan

6 juli 2015 Inge Dekker

Opeens is het daar. Het overduidelijke besef dat ik los moet laten. Rust moet nemen. ‘Een paar stappen terug’ moet doen. Tijd en ruimte moet geven aan dat wat zich nu aandient in mijn leven.

Blog MFB, wat moet je er mee?

MFB, wat moet je er mee?

2 juli 2015 Jaap Dik

Verzekeraars zetten in op het gebruik van MFB’s. Apothekers maken steeds meer gebruik van MFB’s. Waar gaat dit over?

Blog Onzichtbaar ziek: vloek of zegen

Onzichtbaar ziek: vloek of zegen

1 juli 2015 Mary Sjabbens

Misschien vind je mij een rare als je onderstaande tekst hebt gelezen. Zelf vind ik dat ik vrij doorsnee ben. In ieder geval, ik praat voor mezelf. Hoe jij erover denkt hoeft dus niet hetzelfde te zijn als hoe ik erover denk.

Blog Verboden toegang voor patiënten met iets ergs

Verboden toegang voor patiënten met iets ergs

26 juni 2015 Mariëtte Robijn

Dat moeten ze erop zetten. Verboden toegang voor patiënten met een nare, ongeneeslijke ziekte. Op Twitter, op nieuwssites, in de krant en al helemaaaaal op tijdschriften in de wachtkamer. Want ook de twee meest gelezen damesbladen kunnen een mijnenveld zijn. Die ingezonden brieven! Die kunnen zomaar over jouw ziekte gaan en hoe vreselijk je dan gaat lijden. Je weet al dat je de bladen van patiëntenverenigingen moet laten liggen. Alsof ik wil zien hoe erg het wel niet is en wordt. Brrr nee zeg, ik wil geen reclame voor zo’n elektrische schietstoel voor als ik niet meer zelf kan opstaan.

Blog Op een paar vierkante meter

Op een paar vierkante meter

25 juni 2015 Ciska Rippen

Voor mijn werk als vrijwilliger in de terminale zorg sta ik vaak voor een voor mij onbekende deur. Als vreemde kom ik in een huis dat een heel leven in zich opgeslagen heeft. Soms krijg ik een stukje van het verhaal te horen.