Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 60

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

691 artikelen

Blog De complexiteit van een pukkel

De complexiteit van een pukkel

18 juni 2015 Alice Michels

Wie zich verdiept in zijn jaarlijkse ziektekosten vraagt zich vast wel eens af: waarom zoveel?

Blog Zorgen om de zorg

Zorgen om de zorg

16 juni 2015 Mary Sjabbens

Ik kreeg van de week een rekeningoverzicht van de zorgverzekering. Een bedrag van ruim elfhonderd euro was door het ziekenhuis bij hen gedeclareerd. Een klein deel daarvan, iets van honderdtien euro, moet ik zelf betalen want dat valt onder mijn eigen risico. Het is half februari en door die betaling van honderdtien euro heb ik mijn eigen risico al verbruikt voor dit jaar. Dat zegt wel wat natuurlijk. Ik ben een dure gast. Nee, een dure patiënt.

Blog Vroeger alles beter?

Vroeger alles beter?

10 juni 2015 Bea de Bruin

Nee, natuurlijk was vroeger niet alles beter. Toch kan ik soms heel erg verlangen naar hoe simpel de dingen toen waren. Althans in mijn ogen. Moest je voor je gevoel naar de huisarts dan ging je naar de huisarts, je ging de wachtkamer binnen en vroeg: ‘wie is de laatste?’ Uiteraard kon het gebeuren dat je twee uur in die wachtkamer alle verhalen van al die mensen moest aanhoren, maar je kwam in ieder geval aan de beurt.

Blog Als ALS je leven binnensluipt (3)

Als ALS je leven binnensluipt (3)

9 juni 2015 Paul Patist

Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar het Radboud UMC in Nijmegen. Ik hoefde niet lang op een afspraak te wachten. In april 2009 sprak ik de neuroloog die gespecialiseerd is in neurologische ziekten die directe invloed op het spierstelsel hebben. Na een inleidend gesprek heeft hij mij lichamelijk onderzocht en wilde hij meer weten over ziekten die in mijn directe familie voor komen. Hij beloofde dat ik snel opgeroepen zou worden voor een zeer uitgebreid onderzoek.

Blog Sociaal isolement? Niet met deze 3 tips!

Sociaal isolement? Niet met deze 3 tips!

4 juni 2015 Erin van Ravenswaaij

Met vrienden op stap, uitgaan, een dag shoppen, noem maar op. Dat is leuk, gezellig! Maar wat als dat niet meer lukt? Hoe zorg je er dan voor dat je geen eenzaam muurbloempje wordt? En gewoon voor sociale activiteiten wordt gevraagd door je vrienden? 3 tips van mijn hand:

Blog Brief aan mijn specialist

Brief aan mijn specialist

3 juni 2015 Mary Sjabbens

Beste dokter P, Binnenkort zal ik weer tegenover jou zitten. Als eerste zal jij ongetwijfeld vragen hoe het met mij gaat, want we hebben elkaar ruim drie maanden niet gesproken. Je weet dat ik een paar maanden geleden acuut gestopt ben met de injecties vanwege een allergische reactie op mijn been. Op dat moment besloot ik om een periode volledig te stoppen met medicatie.

Blog De overvolle vrijdagmiddagwachtkamer

De overvolle vrijdagmiddagwachtkamer

28 mei 2015 Anouk Brinkman

Daar zaten we dan. Moeder, opa, oma en kind in een overvolle vrijdagmiddagwachtkamer. Op mijn schoot hing mijn tien maanden oude zoon met ruim 39 graden koorts stilletjes tegen me aan. Het was weer eens tijd om z'n urine te laten controleren.

Blog Gewone taal, een cursus voor zorgprofs én patiënten

Gewone taal, een cursus voor zorgprofs én patiënten

26 mei 2015 Mariëtte Robijn

Je toekomst is een kwestie van statistiek. Zoveel kans op hartfalen, zoveel kans op diabetes, zoveel kans op weetikveel. Kans op Parkinson is niet zo groot, behalve als je het hebt.

Blog Over normaal gesproken...

Over normaal gesproken...

22 mei 2015 Alice Michels

Op zaterdagmorgen met een nog slaperig hoofd, kopje koffie in de hand, bekeek ik zo eens het rijtje ouders op het sportveld. Hun kinderen toejuichend, hingen ze aan de rand van het veld over het hek. Sommigen onder hen gingen helemaal op in het spel van hun kinderen. Bij elke naderende goal werd er geschreeuwd, maar ook gestampt en gevloekt. Wat is nou eigenlijk ‘normaal’ gedrag, vroeg ik mij af?

Blog Denken aan de toekomst

Denken aan de toekomst

20 mei 2015 Jessica de Korte

Wat als je nu reuma krijgt?" Even viel ik stil. We hadden het over de onbetaalbare pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp'ers. Dat onderwerp was even ter sprake gekomen tijdens een interview, wat wel vaker gebeurt. Als freelancejournalist ben ik zzp'er, maar heb ik geen budget voor regelingen die in de ogen van velen onmisbaar zijn.