Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 61

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

692 artikelen

Blog Denken aan de toekomst

Denken aan de toekomst

20 mei 2015 Jessica de Korte

Wat als je nu reuma krijgt?" Even viel ik stil. We hadden het over de onbetaalbare pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp'ers. Dat onderwerp was even ter sprake gekomen tijdens een interview, wat wel vaker gebeurt. Als freelancejournalist ben ik zzp'er, maar heb ik geen budget voor regelingen die in de ogen van velen onmisbaar zijn.

Blog Mijn verbazingen over de zorg

Mijn verbazingen over de zorg

19 mei 2015 Mary Sjabbens

Ik loop al een tijdje mee in het medisch circuit en dan gaan dingen opvallen. Ook in mijn naaste omgeving hoor ik de nodige opmerkingen en klachten. Tijd om ze eens op een rij te zetten in de hoop dat er beter wordt nagedacht en wie weet kan er wat aan gedaan worden.

Blog Hoe bevalt het?

Hoe bevalt het?

15 mei 2015 Vivian Vietje-Scholte

Onlangs mocht ik zelf weer proeven aan de rol van patiënt rondom de zwangerschap en geboorte van ons 2e kindje.

Blog Wat een opluchting!

Wat een opluchting!

14 mei 2015 Anouk Brinkman

Geen antibiotica meer en al helemaal geen ingrijpende operatie nodig. De nieren van onze zoon moesten alleen nog elk kwartaal met behulp van een echo worden bekeken. Wat een opluchting was dat.

Blog De belangrijkste tip tegen medelijden

De belangrijkste tip tegen medelijden

12 mei 2015 Inge Dekker

In mijn vorige blog schreef ik hoe irritant ik het vind als mensen mij zielig vinden. Veel chronisch zieken herkennen dit. Niemand wil graag zielig zijn.

Blog Ik kan niet werken, een Wajong?

Ik kan niet werken, een Wajong?

8 mei 2015 Erin van Ravenswaaij

Op mijn 17e stond het al als een paal boven water: naast studeren, zou werken ook niet gaan lukken. Met mijn hoge zorgkosten en alleen een studiefinanciering zou ik niet rondkomen. Oplossing? Een Wajong-uitkering aanvragen. Voor mij was dat een heel grote stap. Alsof ik definitief afscheid nam van een vorig leven. Of van een leven dat ik altijd in mijn dromen zag. Op mijn 17e stond het al als een paal boven water: naast studeren, zou werken ook niet gaan lukken. Met mijn hoge zorgkosten en alleen een studiefinanciering zou ik niet rondkomen. Oplossing? Een Wajong-uitkering aanvragen. Voor mij was dat een heel grote stap. Alsof ik definitief afscheid nam van een vorig leven. Of van een leven dat ik altijd in mijn dromen zag.

Blog Tijd om de balans op te maken

Tijd om de balans op te maken

7 mei 2015 Mary Sjabbens

Vanaf november 2012 weet ik dat ik reumatische psoriasis heb. Nu vind ik het de hoogste tijd om de balans op te maken. Dat doe ik eerlijk gezegd wel met enige huivering. Om zwart op wit te zetten wat ik in mijn hoofd eigenlijk al weet. Maar het moet. Soms helpt bloggen mij om de zaken helder te krijgen. In dit geval helpt het mij zelfs om een beslissing te nemen.

Blog Wat moet de apotheek met mijn nierfunctie?

Wat moet de apotheek met mijn nierfunctie?

6 mei 2015 Jaap Dik

De laatste tijd komt het steeds vaker voor, dat in de apotheek om de nierfunctie wordt gevraagd. Of men belt de voorschrijvend arts om die nierfunctie op te vragen. Waar heeft de apotheker dat voor nodig?

Blog Dokter Achternaam

Dokter Achternaam

30 april 2015 Ciska Rippen

De afgelopen maanden heb ik door omstandigheden heel veel artsen en verpleegkundigen de hand geschud. Het viel me op dat verpleegkundigen zich soms voorstellen met alleen hun voornaam en dat artsen dat regelmatig doen met ‘dokter’ en dan hun achternaam. Waarom is dat? Ik ontmoet deze beroepsgroepen ook regelmatig in een zakelijke setting en dan bestaat de wederzijdse begroeting altijd uit voornaam plus achternaam. Mens ontmoet mens. Hoe is dat anders dan patiënt ontmoet arts of verpleegkundige?

Blog Het langverwachte telefoontje

Het langverwachte telefoontje

23 april 2015 Elke de Quay

We krijgen geheel onverwachts een telefoontje van de klinisch geneticus. Ze hebben de genmutatie gevonden waardoor het bij Floor misgaat! Floor wordt in juni 14. Jarenlang hebben we gehoopt op dit bericht. We willen graag wat inzicht in de toekomst; van Floor en van haar zusjes. We willen graag een beeld hebben van Floors toekomst en de meest optimale behandeling. We willen graag haar zusjes relevante informatie kunnen geven voor als zij een kinderwens krijgen; in hoeverre hebben zij een kans om een kind als Floor te krijgen?