Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 67

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

692 artikelen

Blog Van roze wolk naar doemscenario's

Van roze wolk naar doemscenario's

20 november 2014 Anouk Brinkman

‘Volgens mij gaat er iets niet helemaal goed.’ De kinderarts keek op van de tekening die hij had gemaakt van de nieren, de urineleiders en de blaas van zogenaamd onze zoon. Hij wees naar de rug van ons kind. Toen viel bij mij het kwartje: een poepluier die ver buiten z’n oevers was getreden.

Blog Leven gered, en dan?

Leven gered, en dan?

18 november 2014 Elke de Quay

Ik heb onlangs iemand het leven gered. En dat is nogal wat. Ik herkende een status epilepticus bij mijnheer. Ik bleef erbij en zag plots dat de ademhaling van mijnheer wegviel...

Blog Dubbele excuses voor onduidelijkheid

Dubbele excuses voor onduidelijkheid

13 november 2014 Anouk Brinkman

Een dag na een chaotisch ziekenhuisbezoek met mijn pasgeboren zoon raapte ik de moed bij elkaar om de telefoon te pakken en het ziekenhuis te bellen...

Blog Informatie en kennis, een primaire behoefte voor een patiënt

Informatie en kennis, een primaire behoefte voor een patiënt

11 november 2014 Henk Bakker

Door een chronische aandoening kreeg ik behoefte aan een persoonlijk gezondheidsdossier. Ik neem u graag mee op mijn reis als patiënt en ePatiënt…

Blog Kiezen rond je zorgpolis

Kiezen rond je zorgpolis

6 november 2014 Jacqueline Baardman

Nog even en de nieuwe zorgpolis valt weer op de mat. Iedereen heeft dan tot januari de tijd om van zorgverzekeraar te veranderen. Of niet natuurlijk.

Blog Thuis sterven

Thuis sterven

28 oktober 2014 Ciska Rippen

Als je aan mensen vraagt waar ze later het liefste zouden willen sterven, zegt het overgrote deel "thuis”. Als het moment van overlijden heel dichtbij komt is dat onveranderd. Het eigen huis, waar mensen vaak al wonen sinds de kinderen klein waren, past om hen heen als een jas. Een warme, vertrouwde jas die ze niet graag meer uit doen.

Blog Het verkeerde medicijn

Het verkeerde medicijn

21 oktober 2014 Jacqueline Baardman

Geloof het of niet. Meer dan de helft van de medicijnen die in Nederland worden voorgeschreven, zijn ontwikkeld voor een andere klacht dan waarvoor de dokter ze voorschrijft.

Blog De arts-patiënt-google-relatie

De arts-patiënt-google-relatie

16 oktober 2014 Bertho Nieboer

“Goedemorgen dokter, ik heb op basis van de beoordelingen op Zorgkaartnederland.nl voor uw afdeling gekozen en ik had in een interview gelezen dat u graag per email met uw patiënten communiceert. Dat komt goed uit, want ik werk 48 uur per week en ben veel onderweg, dus zo’n telefonisch consult loopt bij mij meestal in de soep.

Blog De ALS Ice Bucket Challenge

De ALS Ice Bucket Challenge

6 oktober 2014 Mia Severens-Belien

Misschien heb jij ook meegedaan aan de ijswaterhype, daar veel plezier aan beleefd en anderen uitgenodigd hetzelfde te doen? Dan deed je goed werk. Want naast die emmer ijswater over je heen te storten, werd vooral gehoopt dat je ook geld zou storten.

Blog Geen saai leven (4)…het allerbeste nieuws!

Geen saai leven (4)…het allerbeste nieuws!

23 september 2014 Anja Prakken

De ergst zichtbare schade die ik heb overgehouden aan deze MS-shub is die aan mijn auto. Er bleef wat lak van dat blikken ding rond een achterwiel hangen aan een pilaar in de parkeergarage van het ziekenhuis. Ik had van positieve stress een bocht wat te scherp genomen toen ik vertrok na de uitslag van mijn MRI-scan.