Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 68

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

693 artikelen

Blog Geen saai leven (4)…het allerbeste nieuws!

Geen saai leven (4)…het allerbeste nieuws!

23 september 2014 Anja Prakken

De ergst zichtbare schade die ik heb overgehouden aan deze MS-shub is die aan mijn auto. Er bleef wat lak van dat blikken ding rond een achterwiel hangen aan een pilaar in de parkeergarage van het ziekenhuis. Ik had van positieve stress een bocht wat te scherp genomen toen ik vertrok na de uitslag van mijn MRI-scan.

Blog We vieren wat goed gaat in de zorg!

We vieren wat goed gaat in de zorg!

18 september 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Welk ziekenhuis mag zich vanaf volgende week het 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis' noemen? Wie wordt de opvolger van SJG Weert? Of volgt dat ziekenhuis zichzelf op? We weten het op woensdag 24 september. Dan wordt de publieksprijs van ZorgkaartNederland uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Landgoederij in Bunnik.

Blog Mag de dokter wel werken?

Mag de dokter wel werken?

3 september 2014 Redactie ZorgkaartNederland

Het televisieprogramma 'Altijd Wat Monitor' kwam maandag met een verontrustend bericht. Er werken tandartsen in Nederland die in hun eigen land niet mogen werken. Ze hebben beroepsfouten gemaakt. En Nederlandse artsen die hier een beroepsverbod hebben, houden praktijk in België.

Blog Mantelzorg alleen mogelijk voor de 'happy few'?

Mantelzorg alleen mogelijk voor de 'happy few'?

27 augustus 2014 Cora Postema

Een poosje geleden in de krant: 'Zangeres (46) stopt met optreden om voor haar zieke man te zorgen'. Céline Dion wordt mantelzorger!

Blog Wie is de expert?

Wie is de expert?

20 augustus 2014 Elke de Quay

Ik sta in mijn pyjama op het pleintje van een gehucht in noorden van Duitsland. Op vakantie met de helft van mijn gezin en de rest van mijn familie.

Blog Een grotere rol voor de patiënt….het is even wennen

Een grotere rol voor de patiënt….het is even wennen

12 augustus 2014 Cindy de Kraker

Er is geen twijfel over mogelijk dat er op dit moment grote veranderingen in de zorg plaatsvinden. De Digitale Zorg begint steeds meer terrein te winnen en daarnaast gaat de patiënt zelf een grotere rol spelen in zijn of haar eigen behandelingen. Dit wordt ook wel patiënt empowerment genoemd.

Blog Marktwerking in de zorg: fast food of super food?

Marktwerking in de zorg: fast food of super food?

31 juli 2014 Vivian Vietje-Scholte

Heb je dat ook wel eens? Eigenlijk heb je de groente thuis al klaar liggen, maar die pizza of hamburger is erg aanlokkelijk.

Blog Suikertante

Suikertante

24 juli 2014 Gijs Sterks

Ik was weer eens op bezoek geweest bij mijn suikertante, het was 6 weken geleden. Jarenlang kwam ik eens per 3 maanden bij haar maar nu ben ik aan het afbouwen.

Blog Zuurstofslang

Zuurstofslang

21 juli 2014 Mia Severens-Belien

'Wat doet die slang in je gezicht?' vroeg de reporter aan Claudia in het tv programma Je zal het maar hebben van een poosje geleden. 'Dat is voor de zuurstof', zei ze benauwd. 'En waarom heb je dat nodig?' vroeg hij verder. 'Omdat ik een longziekte heb vanaf mijn geboorte. Eerst dacht men aan astma, maar pas jaren later ontdekten ze dat het cystic fibrosis (CF) was'.

Blog Waarom?

Waarom?

10 juli 2014 SJG Weert

Ik begrijp het niet … en ik doe echt mijn best om het te begrijpen. Maar het lukt niet. Het is nu al enkele maanden geleden dat het nieuws bekend werd dat Zorgverzekeraars Nederland de zogenaamde complexe spoedzorg wil concentreren.