Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Aandoeningen - pagina 6

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

61 artikelen

Blog Beter Worden Schedule

Beter Worden Schedule

30 april 2018 Marianne van de Water

Nu, ruim een maand na mijn ziekenhuisopname, ben ik nog steeds op zoek naar het nieuwe tempo. Wat kan ik wel, wat kan ik niet? Hoe ver kan ik gaan, hoe ver mag ik gaan? Is het buikpijn of het gaat wel weer over?

Blog Reizen met een chronische ziekte

Reizen met een chronische ziekte

26 april 2018 Tineke den Boer

Als chronische patiënte kan ik nog steeds een reis maken. Het is een uitdaging, maar het weerhoudt ons er niet van naar Aruba te gaan. Wel komt er meer bij kijken dan wanneer je niks mankeert.

Blog Kunt u in de toekomst kijken?

Kunt u in de toekomst kijken?

23 april 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Komt u in 2030 nog vaak bij de dokter? Of houdt u zelf vanuit huis uw gezondheid in de gaten? Weet u van tevoren al of u het risico loopt op een bepaalde ziekte en is die misschien dan al te voorkomen? En haalt u zorg eigenlijk alleen binnen Nederland of gaat u de grens over voor de beste behandeling?

Blog We gaan ervoor!

We gaan ervoor!

20 april 2018 Marianne van de Water

Een prachtige ochtend. De zomer hangt in de lucht. We gaan ervoor! Met een glimlach stap ik door de voordeur naar buiten. Haal heel diep adem en strek me uit. Mijn armen maken van vreugde een draai door de lucht. Ik sta op mijn tenen en kijk naar de zon.

Blog Wat hoor ik voor gezoem om mij heen?

Wat hoor ik voor gezoem om mij heen?

19 april 2018 Expertise in kaart

Van dialoog tot impact in de zorg: er zoemt van alles rond in congresland. Met kenniskaarten hoopt Expertise in kaart impact te hebben: mensen op weg helpen naar de juiste expert.

Blog Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

16 april 2018 Niek van den Adel

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.

Blog “Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

“Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

9 april 2018 José van Berkum

We zijn ongeveer 25 jaar buren, Thea en ik. In die tijd heeft zoon Ronald het nest verlaten, heeft ze de driejarige opleiding reïncarnatie- en regressietherapie gevolgd, is ze getrouwd met kunstenaar Leendert Wijtman, is ze haar eigen praktijk gestart en heeft ze na Tessie, Svenna en Hinzi nu Logan als blindengeleidehond.

Blog Core business

Core business

6 april 2018 Rolanda Bos

Ik heb een flink aantal chronische ziektes op mijn naam staan. En een overeenkomstig aantal dagelijkse pillen in mijn badkamerkastje. Een slechtwerkende schildklier, vitamine B12-opnamestoornis en een vorm van sclerodermie. Vervroegde overgang. Ik ben ooit gediagnosticeerd met astma. En ik probeer momenteel netelroos de baas te worden.

Blog Lichtjes

Lichtjes

27 november 2017 Expertise in kaart

De dagen worden korter, Sinterklaas is weer in het land en iedereen leeft toe naar de kerstvakantie. Overal in de steden verschijnen lampjes en voorzichtig horen we de eerste kerstdeuntjes weer op de radio. Allemaal tekenen dat december weer in aantocht is, de feestmaand. Maar niet iedereen ziet dit als een heerlijke feestmaand. Ik merk dat er verschillende groepen mensen zijn. De twee grootste groepen zijn de mensen die zich vol enthousiasme in de gezelligheid storten en de mensen die als een berg tegen deze drukke maand opzien.

Blog Goed voorbereid op pad

Goed voorbereid op pad

19 juli 2017 Expertise in kaart

Even, twee seconden, doe ik mijn ogen dicht. De zonnestralen prikken op mijn huid. De wind speelt door mijn haren. De geluiden om me heen vervagen, terwijl ik geniet van dit gevoel. Een vrij gevoel, alsof ik één ben met de elementen. Door een windvlaag voel ik de zeilboot schuin trekken en door mijn wimpers spiek ik snel even om te kijken of alles nog goed gaat. Met een glimlach besef ik dat alles nog steeds helemaal onder controle is.