Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over ZorgkaartNederland - pagina 6

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

98 artikelen

Blog Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

19 januari 2017 Tineke den Boer

Je komt via de orthopeed bij de revalidatiearts voor een eventuele aanpassing aan je kruk omdat je duimbasisartrose behoorlijk begint op te spelen. Sta je drie kwartier later buiten met een doorverwijzing naar een orthopedische schoenmaker!

Blog Kansen benutten voor nog meer nuttige ervaringen

Kansen benutten voor nog meer nuttige ervaringen

13 januari 2017 Redactie ZorgkaartNederland

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Leonie Spruijt, marketing- en communicatieadviseur bij ZorgkaartNederland.

Blog Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

12 januari 2017 Redactie ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland heeft nieuwe vragen gepubliceerd voor de ervaringen in de verpleeghuiszorginstellingen. Met de nieuwe vragen willen we nog beter laten zien hoe bewoners en hun mantelzorgers de Nederlandse verpleeghuiszorg ervaren. Eerder kregen thuiszorg en de zorgverzekeraars al eigen vragen.

Blog Zwijgen aan het bed

Zwijgen aan het bed

5 januari 2017 Ciska Rippen

Wat is er te zeggen aan een ziekbed? Alles ... en niets. Vaak zat ik aan het bed van een zieke of stervende. Soms iemand van wie ik hield, soms een relatief onbekende. Relatief, want ik merk dat ziekte en dood de afstand tussen mensen snel overbrugt.

Blog Oud en nieuw – deel 2

Oud en nieuw – deel 2

3 januari 2017 Johan Jong

“Goedemorgen! Carlijn en Wouter, hebben jullie nog trek in een oliebol? Deze waren over, dus kom nog even bij ons staan.”

Blog Terugblikken

Terugblikken

29 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Anne Mooij, adviseur van ZorgkaartNederland.

Blog Oud en nieuw – deel 1

Oud en nieuw – deel 1

27 december 2016 Johan Jong

“Mevrouw Jansen, mevrouw De Vries, meneer De Groot, heeft u nog champagne en een oliebol? We gaan aftellen naar het nieuwe jaar, komt u ook gezellig bij ons staan?”

Blog Voortdurend blijven verbeteren

Voortdurend blijven verbeteren

15 december 2016 Loes Bierma

In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Loes Bierma, Product Manager bij ZorgkaartNederland .

Blog Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland

Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland

13 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het meest patiëntvriendelijk van Nederland. Dat maakte Patiëntenfederatie Nederland vanavond bekend bij de jaarlijkse uitreiking van de Patiëntvriendelijkheidsprijzen. De publieksprijs is gebaseerd op ervaringen die patiënten met elkaar delen op ZorgkaartNederland.nl, de ervaringssite van de zorg en initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij de Patiëntenfederatie, overhandigden de prijs tijdens een feestelijke avond in Central Studios in Utrecht.

Blog “Lekker naar een pinguïnfilm kijken"

“Lekker naar een pinguïnfilm kijken"

12 december 2016 Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet heeft last van haar rechterhand. Iets wat haar behoorlijk kwelt. “Soms zit ik ’s nachts rechtop in bed van de pijn.” ZorgkaartNederland volgt de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland in de route die zij aflegt als patiënt.