Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs - pagina 76

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

790 artikelen

De gemeenschap moet zorgen, niet het individu

11 juli 2013 Astrid van Jaarsveld

Veel jongeren willen werken in de zorg. Niet omdat ze het menselijk lichaam nou zo interessant vinden, maar om dan voor je medemens te mogen zorgen. Iemand bijstaan die het zwaar heeft verzorgen.

Second opinion: groot goed of onnodig oponthoud?

9 juli 2013 Titia Lekkerkerk

Second opinion betekent ‘tweede mening’. Een andere deskundige dan uw eigen arts geeft haar of zijn mening over uw diagnose of behandeling.

Uw stem telt bij de NPCF!

4 juli 2013 Jacqueline Baardman

Vindt u dat de zorg beter kan? Vraagt u zich af hoe we de zorg kunnen blijven betalen? Of wilt u weten welke dokter het beste bij u past?

Bevallen doet pijn

2 juli 2013 Anouk Brinkman

Een zomer vol verhuizingen was achter de rug en na de 20-wekenecho had mijn buik een groeispurt doorgemaakt. En niet alleen de buik, ook de baby was nadrukkelijk aanwezig; er ging geen uur voorbij dat ‘ie niet van zich liet horen. Of meer, voelen. Hoe dan ook, met 28 weken werd het tijd om de voorlichtingsavond over bevallen in het ziekenhuis te bezoeken.

De patiënt als gelijkwaardig partner

27 juni 2013 Hester Rippen

De rol van de patiënt is aan het veranderen. Patiënten anno 2013 kijken niet meer zoals vroeger op tegen ‘de alwetende’ dokter en stellen zich niet meer onderdanig op. Zij hebben zelf een mening en willen graag hun eigen visie vormen.

Preferentiebeleid door de ogen van de patiënt

25 juni 2013 Titia Lekkerkerk

De afgelopen jaren hebben zorgverzekeraars veel geld kunnen besparen door het invoeren van het preferentiebeleid. Preferentiebeleid betekent dat wanneer een arts een medicijn voorschrijft, is dat het goedkoopste medicijn. Op zich een goede regeling, maar wat ervaart u als patiënt?

Sint Jans Gasthuis Weert meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

21 juni 2013 Redactie ZorgkaartNederland

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Dit blijkt op basis van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Patiënten zijn vooral erg positief over de zorgvuldige behandeling en de goede ontvangst van de verpleging. De prijs werd overhandigd tijdens het DigitaleZorgEvent door Wilna Wind, algemeen directeur van patiëntenfederatie NPCF.

Samen beslissen over behandeling niet vanzelfsprekend

20 juni 2013 Jacqueline Baardman

Samen met uw dokter beslissen over de behandeling die bij u past. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het vaak niet. Uit een meldactie van patiëntenfederatie NPCF blijkt dat maar 33 procent van de respondenten actief betrokken wordt bij de behandeling.

Zelfmanagement in de zorg is upcoming

18 juni 2013 De Nationale Trombose Dienst

Tientallen deelnemers kwamen vorige maand bijeen op het Zelfzorg-congres om de grenzen van het huidige zorgsysteem te verkennen en een vooruitblik te werpen naar de nabije toekomst. Stichting Zelforganisatie en Movisie brachten het symposium naar het prachtige wereldmuseum in Rotterdam.

Blog Oprechte compassie is een vereiste in de zorg

Oprechte compassie is een vereiste in de zorg

13 juni 2013 Alec Malmberg

Bij een mevrouw op leeftijd viel laatst het herstel na operatie meer tegen dan verwacht. De opname duurde langer en ook thuis was er langere tijd nodig om weer de oude te worden. Nadat mevrouw terug kon naar haar eigen omgeving, heb ik regelmatig telefonisch contact gehouden om haar herstel te volgen.