Naar de navigatie Naar de inhoud

Papa

Geplaatst op 1 juni 2016 door - 6318 keer bekeken

Foto Papa

“Pap, wanneer heb je je voor het laatst gewassen?” “Vanmorgen natuurlijk.” “Pap, waar zijn dan alle vuile washandjes en handdoeken?” “Lieverd, die heb ik al gewassen in de wasmachine.” “Pap, waarom heb je al drie dagen dezelfde kleding aan?” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik heb dit vanmorgen schoon aangetrokken.” “Pap, weet je welke dag het is vandaag?” “Natuurlijk weet ik dat lieverd, ik ga even aan tafel zitten. Het is vandaag zaterdag.” “Pap, ik zag wel dat je eerst naar de krant keek voor je de dag zei.” “Hoe kom je daar nou bij lieverd, ik ben gewoon een beetje moe.”

Lekker naar bed

“Hoi pap, hoe gaat het met je?” “Goed hoor lieverd, maar wat ben je laat. Ik wilde net naar bed toe gaan.” “Pap het is 11 uur in de ochtend.” “Hoe kom je daar nu bij lieverd? Ik heb het huishouden al gedaan en al gegeten dus ik ga lekker naar bed.” “Pap, ik ga boven even je bed verschonen. Als jij alvast een kopje koffie zet, kunnen we zo samen een bakkie doen.”

“Hallo lieverd, gezellig dat je er bent, maar wat ben je laat. Ik wilde net naar bed toe gaan.” “Pap, ik was er al hoor. Ik was alleen even je bed aan het verschonen om daarna een kopje koffie met je te drinken.” “Lieverd, ik heb je al weken niet gezien. Zal ik even een kopje koffie voor ons zetten en blijf je eten? Dan kan ik daarna lekker naar bed toe gaan.”

In goede handen

“Hoi pap, je gaat vandaag verhuizen.” “Waar ga ik dan naartoe lieverd?” “Pap, je gaat naar een woonzorgcentrum. Weet je nog dat we daar zijn wezen kijken?” “Lieverd, je bedoelt bij al die gekken? Daar ga ik nooit van mijn leven heen, zo gek ben ik nog niet.”

“Pap, ik ga naar huis, je gaat zo eten.”“Ik ga met je mee lieverd.” “Pap, dat kan niet, je woont nu hier.”

Met tranen in haar ogen loopt ze weg. Ze hoort hem schreeuwen in de gang. Ze loopt moedig door en weet dat haar vader in goede handen is. Dat hij hier zijn plekje wel zal vinden en gelukkig wordt op zijn manier. Voordat ze de deur achter zich dicht doet, draait ze zich nog één keer om: “IK HOU VAN JE PAP!” Hij kijkt op: “IK OOK VAN JOU LIEVERD!”

Johan Jong



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.