Naar de navigatie Naar de inhoud

Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016: wie zijn de genomineerde verpleeghuizen?

Geplaatst op 8 november 2016 door - 16385 keer bekeken

Foto Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016: wie zijn de genomineerde verpleeghuizen?

De laatste tijd zijn verpleeg- en verzorgingshuizen vooral negatief in het nieuws. Daardoor vergeten we bijna dat er ook een heleboel bewoners een goede ervaring met hun verpleeg- of verzorgingshuis hebben. Op 13 december reiken wij daarom de Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016 uit tijdens het ZorgkaartNederland Gala.

De categorieën

We delen vier prijzen uit: die voor meest patiëntvriendelijke ziekenhuis, kliniek, verpleeg- of verzorgingshuis en zorgverlener. Een week geleden hebben de genomineerde organisaties een taart van ons ontvangen. De genomineerde zorgverleners maken we op vrijdag 18 november bekend.

De vijf genomineerde verpleeg- of verzorgingshuizen zijn:

  1. Schutse Zorg Tholen (Sint-Anneland)
  2. Stichting WarmThuis (Oterleek)
  3. Woonzorg Flevoland (Lelystad)
  4. WVO Zorg (Vlissingen)
  5. Zorgspectrum Het Zand (Zwolle)

Zo kan het ook

Onze directeur Dianda Veldman deelde een taart uit bij één van deze huizen, namelijk Warm Thuis in Oterleek, vlakbij Alkmaar. Daar kwam zij bewoner Frans tegen. Hierover vertelt zij het volgende:

“Frans is dement, maar volgens eigen zeggen niet op zijn mondje gevallen. Daarom mag hij voor RTV Noord Holland zijn verhaal doen. Samen met 23 ander demente bewoners woont hij in deze kleinschalige woonvoorziening. Er zijn vier woongroepen van elk zes bewoners. Elke groep heeft een eigen huis met een gang, woonkamer en keuken en voor iedereen een slaapkamer. Hierin staan de spullen die de bewoners van thuis hebben meegenomen. Aandacht voor de mens is hier het allerbelangrijkst. Je mag uit bed en ontbijten wanneer je wilt. Twee keer per dag douchen of helemaal niet, als je daar geen zin in hebt.”

“Vanuit je huis kom je op een mooi erf waar van alles te doen is: eieren rapen, kalfjes aaien of gewoon even tegen een boom zitten. Soms mag je met klusjesman Ferdinand mee naar de bouwmarkt. Je familie mag zo vaak langskomen als ze wil. Er zijn geen receptionisten, koks en kwaliteitsmedewerkers. Elke groep heeft zijn eigen vaste club medewerkers. Zij zorgen samen met de bewoners voor alles. Ik hoop dat het voorbeeld van Warm Thuis door veel ander verpleeghuizen opgevolgd wordt.”

Bekijk het filmpje van RTV Noord Holland

Benieuwd wie de genomineerde ziekenhuizen en klinieken zijn?



Er zijn 2 reacties geplaatst

Eleonora | 14 november 2016

Eens met Wilma. De Herbergier is een geweldig huis voor mensen met geheugenproblemen. Die zou hier zeker bij moeten staan.

Wilma | 14 november 2016

Ik werk in de Herbergier in Heerde, een prachtige woonplek voor mensen met dementie, jammer dat ze niet in het rijtje staan. Een zeer vriendelijk huis waar kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staat.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.