Naar de navigatie Naar de inhoud

Positieve gezondheid

Geplaatst op 16 april 2018 door - 3790 keer bekeken

Foto Positieve gezondheid

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.

Ik zit bij de revalidatiearts omdat ik al wat langer last heb van zwarte vlekken voor mijn ogen en een benauwdheid. Tijdens het wachten op de afspraak schuif ik zenuwachtig heen en weer in mijn rolstoel, welke medicatie gaat er nu weer bijkomen. Ik vind de 30 pillen per dag eigenlijk wel genoeg.

Maar dan, tijdens ons eerste contact gaat het helemaal niet om de oplossing, het gaat helemaal niet over wat de arts wil dat ik ga doen en al helemaal niet over pillen. Nee, we gaan samen op zoek naar een oplossing. Ik heb uiteraard al gegoogeld en vond hier en daar wat over een buikband om mij te helpen bij mijn ademhaling, mede omdat spreken mijn vak is en de 10% van mijn lichaam die het nog doet, moet gewoon goed functioneren. Tot mijn grote verbazing vind ook de arts het een goed idee en 30 minuten later wandel ik naar buiten met een op maat gemaakte band.

Ik spreek de laatste tijd vaker over positieve gezondheid (www.mijnpositievegezondheid.nl), een manier om anders met elkaar over MIJN gezondheid in gesprek te gaan. Ik wilde namelijk helemaal niet met pillen de flauwte somatisch oplossen, ik wilde voornamelijk mijn werk blijven doen. Precies dáár had deze arts oog voor. Ik ben verantwoordelijk voor mijn gezondheid en wil daar graag de regie ook over blijven voeren.

Het ademhalen gaat inmiddels beter dan ooit, ik krijg er alleen weer een blaasontsteking bij. Aangekomen bij de huisarts krijg ik te horen dat testen van mijn urine op nitriet een negatief resultaat oplevert. Volgens de assistente heb ik dus nergens last van. Ik geef nogmaals aan dat dit vaker gebeurt en dat ik toch even met de huisarts wil overleggen. Bij Gods gratie mag ik 10 minuten bellen, waar ik medegedeeld krijg dat dit niet de normale gang van zaken is maar dat ik toch moet beginnen met antibiotica. Ik probeer nog probiotica en D-mannose er tussen te krijgen, maar er is geen redden meer aan.

Er is nog een wereld te winnen.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.