Naar de navigatie Naar de inhoud

Proefkonijn met pijn

Geplaatst op 5 februari 2016 door - 61795 keer bekeken

Ik ben aan het afkicken. Van de drugs. Want drugs is het. Lyrica, tegen zenuwpijn.

Na twee jaar (jeetje, wat gaat die tijd snel) werd het toch wel eens tijd te stoppen, en de dokter raadde het aan. Ik had namelijk al ruim een week last van nachtmerries en nachtelijk zweten. Zelf dacht ik dat die verschijnselen door mijn recente fietsongeluk kwamen, maar de dokter had de bijsluiter van lyrica gelezen. Sindsdien voel ik me een proefkonijn.

Gigantisch depressief

De dokter had gezegd dat ik ‘eerst maar eens moest proberen’ om 1 van de 2 pillen per dag over te slaan. Ging dat niet, dan kon ik voor een lagere dosis bij hem aankloppen, en rustiger afbouwen. Ik voelde me dagen lang gigantisch depressief. Kreeg steken in mijn voeten, hoofdpijn, het leek alsof er naaldjes in me prikten. Om mezelf nog een beetje overeind te houden, sleepte ik mezelf naar het zwembad. Een paar baantjes borstcrawl deed me goed, een beetje adrenaline. Om de volgende dag weer opnieuw te mogen beginnen.

Stoppen

Het nachtelijk zweten ging overigens niet weg. Dat bleek door de hoge dosis ibuprofen te komen, die de arts me notabene direct na het fietsongeluk had voorgeschreven. Ik vond de bijwerking zelf in de bijsluiter.

Dus stopte ik met de ibuprofen. En was ik al begonnen met het stoppen van de lyrica. Kon ik nu nog terug? Want was mijn voornemen geweest om op een rustig moment de medicijnen tegen zenuwpijn af te bouwen. Niet nu er tig deadlines in mijn nek hijgden. Ik moest nog allerlei vrolijke reisverhalen maken.

Ervaringen van anderen

Inmiddels vond ik het nogal onzinnig dat ik een proefkonijn moest zijn. Zodra ik begon de googlen, las ik namelijk de ervaringen van andere patiënten. Onder meer: stemmingsveranderingen, paniekaanvallen, slapeloosheid, ongecontroleerde trillingen, gebrek aan eetlust (oh ja, ik was megamisselijk), rusteloosheid,  en transpireren. Want oh ja, een week na het stoppen met de ibuprofen begon ik weer te zweten ’s nachts.

Vergeleken met afkicken heroïne

Hoe kon mijn arts dit niet weten? En hij was niet de enige, want mijn reumatoloog had eerder gezegd dat ik ‘af en toe een pil kon overslaan als ik me goed voelde’. Niet erbij vertellende dat ik me de volgende dag slechter dan ooit zo voelen. Ik las dat het afkicken van lyrica wel wordt vergeleken met het afkicken van heroïne.

Ik besloot rustiger af te bouwen, zoals veel ervaringsdeskundigen dat aanraden. Zonder begeleiding. Ik zou mijn huisarts nog een keer kunnen bellen, maar durf het eigenlijk niet. Bang voor een nieuw akelig besluit.

Zit in een draaimolen

‘Beseffen mijn artsen überhaupt dat ik werk?’, schoot me deze week door het hoofd. Want deze combinatie, werken en afkicken, is gewoon geen doen. Mijn vriend heeft me zelfs gesmeekt om niet verder te gaan met afbouwen. Ik had hier echt vrij voor moeten nemen. Maar nu zit ik al in de draaimolen, en kan ik niet meer terug. Inmiddels zit ik op een halve dosis.

Als reactie op de veel te lange wachtlijsten bij pijnpoli merkte Frank Huygen, hoogleraar pijngeneeskunde en pijnspecialist in het Erasmus MC, laatst in Trouw op: “Vooral huisartsen zullen meer kennis over pijn moeten vergaren.” Ja, ik denk dat het mijn leven een stuk makkelijker zou maken. En dat van vele anderen.

Let op: bij ZorgkaartNederland werken geen zorgverleners. Wij geven dus zelf geen medisch advies. Bij serieuze klachten adviseren we altijd om een dokter te raadplegen.



Er zijn 69 reacties geplaatst

Minke | 21 november 2023

Ik begrijp dat iedereen hier last had van Lyrica, ik heb van alle Pregabaline bijwerkingen maar destijds van Lyrica niet. Wel wat lichter in het hoofd en wat trager in mijn gebaren. Ik heb toen ook moeiteloos afgebouwd (na gordelroos). Ik kreeg het daarna voor mijn zenuwpijnen en kreeg bijwerkingen. Vooral mijn darmen en oorpijn. Ik wil er graag weer mee beginnen maar van CZ wordt het merk Lyrica niet vergoed en men betaalt voor een maand € 67.- voor 56 pillen van 75mg. Ik zie nu dat het ook door een internettapotheek wordt geleverd voor de hleft minder. In België betaal je 5 maal minder. Er blijft dus veel aan de strijkstok hangen.

Petra | 10 november 2023

Bij de pijnpoli geweest, 2x daags 75 mg ophogen naar 2x daags 225 mg. Na 1,5 week gebeld met de pijnpoli omdat ik niet meer kon plassen en drukken. Her gevoel alsof de sluitspier (en) op slot stonden.
Na veel pers geweld kwamen er wat druppels, heel vervelend en pijnlijk.
Gelijk contact opgenomen met de pijnpoli en ik moest onmiddellijk stoppen.
Ok, dacht ik nog maar nu met de gebakken peren, ziek, doodziek, koud, koorts, braken en wat al niet meer
De vlucht naar weer 75 mg is groot maar ik doe t niet. Het niet kunnen plassen is drama dat nooit weer.
Volhouden is mijn overlevings motto voor nu. De pijn is (bijna) onhoudbaar op naar beterschap.

Kristel | 9 oktober 2023

Na 3 jaar gabapentine overgegaan op pregabaline. Ik raakte depressief, werd apatisch, allerlei psychische effecten naast de toename van gewicht. Geen flinke dosis, 150 mg per dag maar geen afbouwschema gekregen. Het stoppen was de hel. Een drugsverslaving moet zo voelen. Alle psychische klachten zoals depressief, angst en slapeloosheid werden vele malen erger en heel ondragelijk. Ik lijk er na 7-8 weken grotendeels door heen te zijn. Zint voor ge begint en bouw nooit in één keer af ookal schrijft de arts dat voor.

Nadja | 8 augustus 2023

Wat een troep, paar jaar geleden aan de pregabaline gezeten voor mijn zenuwpijn(crps) naast morfine e.a. kan me herinneren dat het een hel was af te bouwen, maar niks in vergelijking hoe ik me nu voel na afbouwen van gabapentine...

Heb meer dan een jaar 3000mg per dag geslikt, 2 maal daags 900 mg en 1 maal daags 1200 mg..
Ben nu ongeveer 6 maanden aan het afbouwen geweest omdat ik 20 kilo ben aangekomen en blijf groeien, zonde want voor het eerst in 8 jaar kon ik mijn been aanraken.

Ik ben nu een week verder na de laatste dosis gabapentine, en ik voel mij zo ongelooflijk ziek. Iemand een idee hoelang dit gaat duren?
Rillen, zweten, hartkloppingen, helse hoofdpijn en misselijkheid om maar een paar te noemen.. zo erg dat ik erover na denk om gewoon weer te beginnen.

Wist niet dat het zo erg was en ben er dan ook niet op voorbereid door doctoren. Als je afbouwt, doe dit dan heeel geleidelijk..

Sterkte aan eenieder die hier doorheen gaat

Richard | 13 mei 2023

Zeker wat een troep lyerica en zo herkenbaar ben nu bijna afgekickt maar nog steeds dat rare gevoel in mijn hoofd net of je een zware kou in je hoofd hebt en nog steeds een angstig gevoel is er iemand anders die dit herkent en weet hoelang dat duurt 🙏🙏

Slusser | 18 maart 2023

Baclofen gekregen opbouwen van 0.5 tot 45 mg in 3 mnd .kreeg meer spastische tijd en veel aanvallen .afbouwen begonnen per week o.5 mg tabl.
Nu afgebouwd in 2 mnd tijd.
Heb geen zweetaanvallen meer geen hoofdp.geen aanvallen geen hallucinaties geen depressief geen agresief . nog wel wisselstemming .ben nu 3 weken zonder maar ik ben er nog niet afkicken duurd echt 10 weken. Wat een rotzooi.
Heb nog evenwichtsstoornis en spraakprobleem en niet uit mijn woorden komen . Hopelijk komt dat goed maar niemand weet dat.wat een vuiligheid mensen u bent gewaarschuuwd.blijf er van af

Nicole C. | 15 november 2022

Dit middel heb ik vanaf december vorig jaar en ben na een hel van ontwenningsverschijnselen nu eindelijk (bijna) klaar. Afgelopen 4 november de laatste 75mg genomen. Was begonnen bij 600mg. Ik ben langzaam afgebouwd, ging beter dan in ene van 600mg naar 300 mg. Maar nog een hel. Allemaal hetzelfde aan bijwerkingen heb ik wat ik hier ook lees; misselijkheid, pijn in benen, zweten, onrustig, paniekaanvallen, geen eetlust, moe en hangerig hele dag. En dan nu na 11 dagen "clean" zit ik nog met misselijkheid, pijn in benen en geen eetlust.

Johan Haverkamp | 24 oktober 2022

Ik slik nu 6 x 75 mg lyrica per dag en soms meer .ik krijg er 540 in een x mee naar huis voor 3 mnd .ik moet ze gebruiken tegen de pijn en de agressie die in mijn lijf zit en soms teveel word .ook voor de prikkels in mijn hoofd .weet niet hoe ik hier meer af moet komen de huisarts wil dit verhogen naar Max 600 mg per dag .heb ook nog 140 mg morfine en ook nog zoplicon 7.5 mg. Per dag vanwege de zware rug pijnen ben 9 x geopereerd

Catharina | 8 september 2022

Doordat ik me slecht voelde contact gehad met arts. Besloten om weer te starten met 50 mg per dag en langzamer af te bouwen. Volgens apotheek was stoppen met alles na 2 weken 75 mg veel te snel. Hoop dat het snel weer wat beter gaat. Iemand ervaring hiermee?

Catharina | 8 september 2022

Na 10 jaar pregabaline voor zenuwpijn 2x 150 mg redelijk
afgebouwd volgens 2 weken schema naar 1x 75. Nu sinds 2weken helemaal gestopt. Gelijk vreselijk ziek, niet slapen, zweetaanvallen, hoofdpijn, pijn benen.
Wat is wijsheid? Doorgaan en hoe lang gaat dat duren of proberen lagere dosis te krijgen?

Monique | 3 juli 2022

Heel herkenbaar allemaal.
Mijn man en ik zijn op dit moment aan het afbouwen van de lyrica en tramadol, wat een drama.
Slapeloze nachten,of je heel veel stenen mee loopt te tillen ,rillerig ,geen eetlust misselijk etc. Zitten er al langer als 8 jaar aan ,tot we op gegeven moment dachten,we weten niet eens meer hoe ons eigen lichaam voelt qua pijn.
Het is een mega lange weg,maar we zetten door en wensen iedereen sterkte met hun pad van afbouwen,want zwaar is het!!

Anna | 15 juni 2022

Hoi allemaal
Wat fijn om van meerdere mensen hun ervaringen te lezen met pregabine ik zelf slik het nu zon 9 maanden 2 keer 300 mg ik heb nog steeds bijwerkingen en volgens mijn revalidatie arts is dat niet mogelijk ..zoals hoofd mist of even niet dat ene laadje open trekken voor goede woord te vinden ik slik het tegen zenuwpijn ontstaan uit hernia .maar ben nu intussen ook geleidelijk aangekomen en dat is echt niet de bedoeling zeker niet na traject voor het afvallen dus nu wil ik stoppen en lees ik hier de gekke verhalen.maar dit wil ik niet meer .never ever als ik dit geweten had nooit aan begonnen beter pijn dan dit weer toelaten in me lijf .

Paula | 24 mei 2022

Hallo Ik gebruik sinds vorig vorig jaar Pregabaline s'morgens 75 mg en s'avonds 75 mg..dat hielp iets tegen de zenuwpijn.Ik kreeg er nare bijwerkingen van voelde mij in mijn hoofd niet helder een soort van "zombie" gevoel. Met hulp van mijn huisarts de ochtendgift afgebouwd van 75 mg naar 50 mg ..mijn hoofd is weer helder,maar ik voel de zenuwpijn nu erger.Wat betreft afbouwen heb ik goede hulp gehad van mijn huisarts, zei heeft dit geregeld met de "Regenboog"Apotheek die verzorgd de afbouw met taperings zakjes..dat is echt een aanrader.

Renata | 19 mei 2022

Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie verhalen.
Ik ben dus niet de enige die moeite heeft met pregabaline. Ik wilde ermee stoppen had het voor zenuwpijn gekregen. 2 x 50 mg per dag ik had binnen vierdagen de helft eraf gedaan. Toen begon het in mijn hoofd echt tekeer te gaan, soort kortsluiting ook oorsuizen en nu elke dag het gevoel dat mijn hersenen niet in mijn schedel passen. Ik heb met de apotheker afgesproken om het langzaam aan af te bouwen met een pregabaline drank. 0,3 ml per week eraf, ik heb daar wel vertrouwen in. Eerst dachten ze hernia met uitstraling naar linkerbeen, heb ook 3x 50 mg diclofenac en 6 paracetamol per dag. Uit de mri en bloedonderzoek en lumbaalpunctie is niets uit gekomen. Binnenkort ga ik naar het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn naar de Lyme afdeling. Heb vorig jaar verschillende tekenbeten gehad. Ik word hier zo moedeloos van dat er niets gevonden word en er zoveel met mijn lichaam aan de hand is. Veel sterkte iedereen !

Floor | 19 mei 2022

Ik slik nu ruim een jaar pregabaline tegen zenuwpijn. Ben begonnen met 2x per dag 150 mg, maar daar werd ik zo beroerd van dat ik dat redelijk snel ben terug gebracht naar 2x 75 mg. Toentertijd enorme last van slapeloosheid, hartkloppingen en ook wel misselijk.
Nu ben ik ook begonnen met het afbouwen van de 2x daags 75 mg. Ik ben begonnen met ‘s ochtends 50 mg en dan ‘s avonds nog 75 mg. En het is de hel. Ik ben zo ziek, alleen maar misselijk, voel me slap. Slaap nu al 4 nachten niet vanwege deze vreselijke misselijkheid. Daarnaast heb ik echt enorme pijn scheuten in m’n maag… Heeft iemand enig idee hoe lang dit gaat duren? (Ik zit nu op dag 6).
Om verder te kunnen afbouwen ga ik gebruik maken van een pregabaline drank. Hierdoor kan ik met kleinere en dus hopelijk dragelijkere stallen afbouwen.

Akke Groenescheij | 3 mei 2022

Gebruik Pregabaline al ongeveer 8 mnd. Na 2 maanden van 75 naar 150 mg. Heb het voor vlak onderhuidse zenuwen. Heb begrepen dat daar ook creme voor bestaat ,dus wil van de capsules af. Heb nu 2 x een dag overgeslagen en merk dat ik me dan die dag ,moe en beroerd voel. Nu weet ik waar het aan ligt. Ben ook veel misselijk. Geen eetlust. Kom gelukkig niet aan. Maar wil wel snel van dit vergif af. Zal eerst maar om lagere dosering vragen en er zo snel mogelijk van af. Voor iedereen met dit probleem, veel sterkte

Veer | 9 maart 2022

Hoi wat goed dat dit op internet staat !
Ik heb pudendus neuralgie ( is zenuw beklemming bij geslacht organen )
Ik heb een proef blokkade gehad maar mocht niet baten .
Arts raden mijn Pregabaline aan ,ik op gehaald.
Maar ik heb eerst op het internet gekeken over bijwerkingen,
Dat komt omdat ik alendroninezuur heb geslik ruim 2 jaar ,
En had aldoor klachten 16 stuks ,en steeds naar dokter.
En ben na 8 maanden zonder er nog niet van hersteld.
Ik moest zelf uitvinden via internet dat het allemaal van de alendroninezuur kwam.
En ook nu hebben ze alleen gezegd , je kan er wat misselijk van worden !
Het word geven het alsof het weinig voorstelt, maar nu ik alles heb gelezen
dokter gebeld en dat ik dit zeker niet ga slikken ! Met alle bijwerkingen !
Hij begreep mijn angst .ik denk dat ik Wietolie CBD ( is minst sterke )
Ga proberen, werkt ook voor zenuw pijn .

Tonnie van langen | 5 januari 2022

Ik ben abrubt gestopt met pragabeline ik weet niet hoe lang de afkick duurt maar ook ik heb verschijnselen die er toe doen. Zweten overgeven quickslaapjes het schijnt na 10 weken in een keer over te zijn met de verschijnselen. En dan schijn je plotsklaps weer je nieuwe ik terug te hebben gevonden. Wat de klachten ook zijn . Je schijnt er na tien weken ontwenning plotseling helemaal geen schrijntje meer van te hebben. Een genezing bij heldere hemel. Gods wegen schijnen dan toch te helpen. Het is nu 7.77 in de morgen tijd om op te staan. Veel succes iedereen. Tien weken duren een oogwenk. Trust the lords.

Lida | 18 november 2021

Pregabaline wat een troep om er van af komen. Heb het 7 mnd geslikt vanwege pijnlijke PDS en 9 kilo zwaarder. Begon met 2x150 maar werd een zombie. Na 2 wkn savonds 1x 150 en dat werkte wel heel goed voor de PDS. Vind het onlangs toch eens tijd worden om er van af te komen. Heb er 3 wkn over gedaan om het af te bouwen. Nu sinds 3 wkn gebruik ik het niet meer maar wat een ellende is mijn leven nu. Echt een ramp.
Ik ben niet te genieten misselijk hartkloppingen buikpijn door mijn hele buik.Dit is nog erger dan de PDS. Ben echt totaal niet mijn zelf meer.
Ik wou dat ik er nooit aan begonnen was en hoop dat ik weer heel gauw mezelf ben.

Hanny Brooijmans | 28 september 2021

Hallo, ik heb pijn in onderbeen met name in de nacht. Heb van huisarts pregabiline 75 mg voorgeschreven gekregen, tegen de zenuwpijn. Ben er nog niet aan begonnen en na deze reacties twijfel ik erg over überhaupt mee ga starten. Met name de bijwerkingen schrikken me erg af

Sarah | 27 augustus 2021

Hallo, ik ben 27 jaar. Ik nam 3x 75mg pregabaline ongeveer 4 maanden. Ik ben na een week afbouwen gestopt. Ik heb nu al een week zware afkickverschijnselen. Ik heb erge paniek aanvallen angst hartkloppingen en heel erg misselijk. Als ik dit wist was ik er nooit aan begonnen. Artsen begeleiden me hierin slecht. Weinig informatie geven. Ik heb nu oxazepam tegen de paniekaanvallen en pillen voor tegen de misselijkheid. Wanneer gaat dit over?? Kan iemand me helpen. Ik heb dit nooit meegemaakt.

ludo thibos | 19 augustus 2021

Ik neem reeds 7jaar oxycontin, nu 70 tot 80mg per dag, afbouwen lukt me voor geen meter, ik krijg enorme stuiptrekkingen, onrustig , zou zelfs agressief kunnen worden (verbaal) als men me aanspreekt, in België hier is er zo goed als geen hulp. Ik weet me echt geen raad meer.. relatie haat stuk op deze manier want je word volledig apatisch, geen uiting van liefde gevoelens, libido naar 0, wat kan ik doen om die ontwenningsverschijnselen te doen minderen? De nacht doorkomen zou al heel veel helpen, nu neem ik om de 6u 20mg.
Ervaring iemand? Ludo

Car | 19 juli 2021

Pfft ik schrik echt van de reacties hier geschreven! Ik slik nu 3 maanden 2x 75 mg pregabaline/lyrics. Ik ga morgen beginnen met afbouwen eerst een dosis van 75 naar 50 mg.

De medicatie kreeg ik in het ziekenhuis voorgeschreven omdat ik heftige zenuwpijn had van een hernia. Nou ik hoop dat het zonder al te veel problemen gaat lukken. Want daarna moet ik de oxycodon ook nog verder afbouwen. Maar eerst maar eens de aandacht op de pregabaline!

John | 7 juli 2021

Voor veel mensen is de ontwenning te zwaar en vallen ze daarom regelmatig terug in hun gebruik, net als bij heroine ontwenning. Zelf heb ik ook twee jaar heroïne gebruikt, maar de ontwenning ervan stond voor mij niet in verhouding met die van pregabaline. Pfizer had op deze manier de jackpot, want wereldwijd zijn miljoenen mensen verslaafd aan de troep, dus tel uit je winst. Dat het middel zwaar verslavend is werd in het begin stellig ontkend, en selectief onderzoek toonde dat in eerste instantie ook niet aan. Eigenlijk hetzelfde verhaal als met de opiaatachtige pijnstillers.
Maar dit spul is gemener dan opiaten, van de afkick van opiaten ben je korte tijd flink ziek, maar dan ben je er ook (grotendeels) van af. Pregabaline ontwenning gaat zeer traag (afbouwen), en dat is al behoorlijk afzien, om je vervolgens nog maanden tot jaren beroerd te laten voelen. En dan heb ik het voornamelijk over gitzwarte depressie met zelfmoord idealisatie, verkreupelende angsten en weinig slaap.

Simone de Bruin | 16 juni 2021

Ik heb 6 maanden pregabaline 2x dgs 150 ingenomen.
Ik lag de hele dag te slapen, voelde mij een zombie en pijn bleef ik houden.
Revalidatie trajecten mislukten omdat ik overprikkeld raakte en ik herkende mezelf niet meer. Diverse malen naar de huisarts geweest maar daar werd ik niet gehoord.
Ik ben toen zonder begeleiding af gaan bouwen en toen kwam de ellende helemaal. Ik was verward, last van hersenmist, duizelig, misselijk en evenwicht problemen.
Nu bijna 3 maanden zonder pregabaline en ik ben van vele klachten af maar hier is een sombere stemming voor in de plaats gekomen.
Vraag mij nog steeds af waarom deze medicatie zo makkelijk wordt voorgeschreven.

Vander Putten | 31 mei 2021

Ik heb van de dokter Lyrica gekregen voor mijn brandende voeten,ik heb diabetes 2,raden jullie mij dit aan om er mee te beginnen of niet,als ik dit hier allemaal lees,dan heb ik bang om er aan te beginnen!

Sam | 16 mei 2021

Ik heb deze troep (pregabaline) middels taperingstrips afgebouwd van 75 mg naar 30 mg. Toen bleek dat ik het niet vergoed kreeg van de zorgverzekering want zij staan niet achter de taperingstrips waarbij je heel langzaam afbouwd. Ik moest voor 75 mg tot 30 mg voor de strips al 520 euro betalen dus nu abrupt gestopt nu een aantal dagen van 30 naar 0. Voel me ontzettend moe, hoofdpijn, verhoging, zweten, darmproblemen en wazig zien. Wat een ontzettende troep. Het het gekregen vd neuroloog voor artrose en fibromyalgie maar hielp niets. Wel veel bijwerkingen. Mocht vd neuroloog in een x stoppen want 75 mg was een lage dosis. Gedaan maar kwam na 2 dagen op de 1e hulp terecht. Snap niet dat er zo makkelijk met deze medicijnen door artsen wordt omgegaan. Voel me net een proefkonijn.

Karin | 5 mei 2021

ik heb 10 jaar oxicodon geslikt voor zeer lage rugpijn. 4 x geopereerd en nu willen de artsen niet meer opereren. Nu heb ik pregabiline gekregen van de pijnpoli. Wat een ellende. Heb het 9 weken 2 x 150mg per dag geslikt. Ben er ineens mee gestopt want 10 kilo aankomen in 9 weken
Is wel heel erg veel en al die kilo,s meetellen elke dag is ook niet goed voor m'n rug. De 1e 2 weken hielp het maar nu doet het tegen de pijn niets meer. Ik kan niet eens brood smeren. Ben nu 3 dagen gestopt.
Wel last van rillingen, transpireren, en niet goed voelen maar ondanks de pijn wat ik blij dat ik gestopt ben. Heb nog wel fentanyl pleisters.
Als ik alle reacties lees schrik ik toch wel heel erg.

didi | 25 april 2021

Mijn moeder neemt al jaren lyrica voor neuropatsche pijn in tandvlees ze was er goed mee, huisarts heeft nu medicatie beginnen afbouwen met als gevolg toenemende onrust ,met angst. Mijn moeder is 92 dementerend en altijd vrij rustig, nu onrustig angstig en roepen., het doet me pijn dit beeld nu te zien, waarom nog sleutelen aan medicatie aan mensen in het einde van hun levensfase

Anja | 1 maart 2021

Na ruim 16 jaar af en aan slikken van Pregabaline Lyrica Pfizer, voorgeschreven voor Fibromyalgie, kreeg ik van de apotheek voor de zoveelste keer Pregabaline van een andere fabrikant met als gevolg heel veel last van hartkloppingen, altijd wel wat gehad maar nog nooit zo heftig als nu.Hartslag in rust was bijna honderd ipv tussen de 75 en 80.Volgens apotheker is dat suggestie vanwege de omschakeling verder wordt je afgescheept met de mededeling dat zijn de bijwerkingen van Pregabaline.
In deze jaren ben ik al ontzettend veel aangekomen, maar met de nieuwe 2 kg.in 1 week.Niet normaal dus voor mij is nu de maat vol.Slikte 600 mg.per dag,zit nu op 300 mg ,behalve de soms hevige hartkloppingen heb ik tot nu toe weinig afkickverschijnselen maar heb nog een lange weg te gaan voordat ik clean ben.
Zijn er nog tips om de laatste 300mg zo snel en veilig mogelijk af te bouwen?

Arno | 3 december 2020

Wat vervelend om te lezen allemaal, heb Lyrica ook een jaar geslikt, maar helaas werkte niet bij mijn klachten van een nekhernia, rustig aan afgebouwd. Nooit bijwerkingen gehad, bij slikken niet en ook bij stoppen niet.

Charlotte | 23 oktober 2020

Voor mensen die hulp willen er is op Facebook een forum Lyrica survivors (pregabalin support). Veel ervaringen ! Ik heb inmiddels vloeibare met een spuitje! Ik bouw af als een slak, de eerste 75mg die ik eraf deed zat ik op de eerste hulp. Dit is puur vergif.

Urmy | 15 oktober 2020

Ik heb dit middel voorgeschreven gekregen voor zenuwpijn en inmiddels opgebouwd naar 2x 150mg per dag en de pijn is minder en ik slaap beter maar voel me wel op sommige momenten warrig en meer in mezelf. Ik heb van alles al geslikt tegen de pijn tot morfine aan toe maar niets hielp en ik lees alle verhalen en neem deze zeker mee naar m’n volgende bezoek aan m’n huisarts. Het is voor mij kijken naar het minst kwade en of dit medicijn het waard is als ik het tegen de pijn die ik heb zonder dit medicijn. Ik moet het voor m’n gevoel een kans geven omdat ik weet wat voor pijn ik heb zonder het slikken van dit medicijn.

Peter | 7 oktober 2020

Wat een vreselijk middel dat Lyrica. Ik gebruikte het voor polyneuropathie. Ik had hele branderige voeten. Had ook last van PLMS waardoor ik niet goed sliep. Mijn benen schokten dan tijdens het slapen. Daar slikte ik eigenlijk clonazepam voor. Dat hielp wel een beetje daartegen, maar niet tegen de branderige voeten. Toen ik met pregabaline startte werd ik een zombie. Leek wel of ik liep te dromen en werd instabiel.

Nu aan het afbouwen. Stapsgewijze. Elke paar weken een derde minder. Nu drie dagen zonder, de hele nacht liggen mijn benen te schokken. Kan vrijwel niet slapen. Volgens mij hebben mijn benen nooit zo erg geschokt. Zelfs nog in de ochtend als ik er al weer uit moet. Ik ga nog even volhouden, nu ik al deze verhalen lees.

Sandra de lange | 28 september 2020

Ik heb ruim half jaar 2x daags 150 mg pregabaline geslikt ivm zenuwpijn vanuit rug. Na operatie gestart met afbouwen. En nu 1 week zonder. Ben al 7 dagen kotsmisselijk, heb steken in m’n hoofd en heel emotioneel. Ook een hele vieze smaak in m’n mond. Van huisarts pillen gehad tegen misselijkheid maar werken amper. Op internet van alles gezocht of deze verschijnselen “ normaal” zijn. Maar weinig te vinden. Zo “blij “dat ik deze berichten lees. Hoop dat ik me snel weer beter ga voelen! Maar iig gerustgesteld dat dit bij veel mensen voorkomt! Wat een bende!!

Liesbeth | 23 september 2020

1 dag lyrica genomen ( 2 x 75 mg) Voorgeschreven wegens
hevige pijn in mijn knie. ( complicatie knieprothese) Heb nu een hinderlijke kraak in mijn longen. Ben astma-patiënt. Stop gelijk met dit middel. Neem extra pufjes. De pijn is verminderd, maar na het lezen van alle verhalen hier vreselijk geschrokken. Dit is het enige middel dat helpt tegen de pijn. Heb alles geprobeerd: van paracetamol tot ibuprofen, oxycodon tot fentanyl pleisters. Niets hielp. Werd er alleen ziek van. Dit wel, maar ga er niet mee door. Ben wanhopig. Loop al 3 kwart jaar met deze pijn en die wordt steeds erger. Prothese is in okt 2019 geplaatst. Er zit vocht op de plek van de prothese en lopen gaat moeizaam. Bij second opinion niet serieus genomen. Afwachtende houding Orthopeed. Wordt er gek van. Maar Lyrica is niet de oplossing.

Astrid | 19 september 2020

Ik ben begonnen aan deze medicijnen door zenuwpijn en tongbranden. Graag zou ik met deze medicijnen willen stoppen om te kijken hoe het gaat zonder medicijnen. Ik slik al meer dan jaar 300mg Lyrica. En daarnaast slikte ik amtriptyline daar ben ik nu mee gestopt en krijg ik de eerste afkickverschijnselen al van.
Als ik al deze verhalen lees twijfel ik eraan dat ik er ooit aan begonnen ben. Maar goed hopenlijk kan ik het ook redden zonder deze medicijnen.

Ans | 8 september 2020

Ik ben pas begonnen met het slikken van pregabaline. Ik slik voor het slapen gaan 1 tablet van 75 mg. Ik kreeg dit middel voorgeschreven vanwege mijn angststoornis en rusteloze benen.
In slaap vallen en doorslapen gingen hierdoor moeilijk.
In de 1e week vd behandeling heb ik last gehad van bijwerkingen zoals: sufheid, duizeligheid, wazig zien, misselijkheid, enz.,...
Nu in de 3e week vd behandeling heb ik geen last meer van deze bijwerkingen. De klachten die ik had zijn nu al veel minder geworden.
Wel wil ik vermelden dat ik last heb van zwaar overgewicht. Ik weet nog niet wat het effect van dit middel zal zijn op mijn gewicht. Voor nu is mijn eetlust er jammer genoeg niet minder op geworden

Mieke Meijer | 5 september 2020

Ik heb al jullie verhalen gelezen want ik ben zelf ook aan het stoppen met de pregabaline Maar inderdaad wat een ellende zeg ik zit dus zo'n ik 4 jaar aan in het begin heb ik 8 keer 75 milligram geslikt daarna heb ik afgebouwd zat ik op 5 keer 25 en nu zit ik op 2 keer 25 en een capsule open ik en daar neem ik de helft van want anders trek ik het helemaal niet meer maar ik ben al 2 weken echt ziek misselijk niet slapen kan bijna niet op mijn benen staan moeilijk lopen pijn in mijn rug en hoofdpijn etcetera Nou is mijn vraag als je er helemaal vanaf bent hoe lang het nog duurt dat je nog zo beroerd bent Als ik dit van het begin af had geweten was ik er nooit aan begonnen Ik heb nooit bijsluiter gelezen voortaan als ik medicijnen krijg ik toch eerst de bijsluiter lezen en op internet zoeken want als ik dit had geweten was ik er echt nooit aan begonnen dankjewel voor jullie verhalen want daar heb ik een hoop steun aan groetjes Mieke

Corrie Wessels | 18 augustus 2020

Irene Kallenbach, Amitriptyline is wel in Nederland te krijgen, misschien niet in de vloeibare vorm. Ik slik al een aantal jaren Lyrica c.q. Pregabaline tegen zenuwpijn door ernstige artrose. De laatste tijd merk ik dat als ik wat later de 2 capsules van 75mg. inneem, ik totaal verkrampt raak en voelen armen en benen erg zwaar, een verlammend gevoel. Kent iemand dit gevoel?

Judith van de Grift | 13 augustus 2020

Kan iemand me vertellen hoe lang die medicatie in je lichaam blijft? Mijn man nu al bijna een maand ervan af, na afbouwen, maar is nog steeds elke ochtend misselijk... kan dit?? Hij valt wel gelukkig af! Want de kilo’s waren er ook aangevlogen.

Anita Fransen | 12 augustus 2020

Ik slik 17 mnd 2x 150 mg per dag, ben gaan afbouwen en weer begonnen, omdat ik mezelf helemaal kwijt was, opnieuw afgebouwd naar 2 x25 mg per dag , vanaf 23 juni 1x 25 mg per dag , nu 11 dagen gestopt, wat een hel ,de eerste dagen zo angstig,trillen, hartkloppingen , zweten, misselijk , niet slapen, zakt nu iets af , kan iemand mij vertellen hoelang de ontwenningsverschijnselen duren, nu moet ik toch doorzetten!?

Ton | 9 augustus 2020

Mijn vrouw gebruikt het tegen zenuwen pijn. 2x75. Niemand weet eigenlijk wat ze mankeert. En ze willen maar omhoog. Maar het is gif. Haar lijf zit in een harnas. Emoties niet te bedwingen. Het middel wordt met alle gemak voor geschreven. Maar pas op. Je komt er nooit meer vanaf. Het zit vol met vreselijke bij werkingen. Wil je er van af. Dan bereid je goed voor. En je familie en omgeving. Want ook die moeten even de kiezen goed op mekaar zetten. Snap niet dat dit middel nog op de markt is.

Carine | 27 juli 2020

Lyrica werkt maar na 1 week en dan verdwijnen meestal de bijwerkingen. Ik heb ook misselijk geweest de eerste dagen maar de dokter zei me dat ik moest doorzetten. Zelfs na 3 dagen lyrica nemen, moet je geleidelijk afbouwen.

tineke | 25 juli 2020

Tegen zenuwpijn ivm een nekhernia slik ik sinds 3 dagen 2x per dag 75 mg Lyrica. Samen met naproxen en paracetamol. Ik ben er misselijk van en zo suf als wat en de pijn is nog steeds even hevig.ik wil er mee stoppen maar begrijp dat je moet afbouwen maar ook al na 3 dagen? Wie ikan mij hierover antwoord geven,
Tineke

Esther | 27 mei 2020

Ik lees al deze verhalen, en dit motiveert mij des te meer om te stoppen, mede ook omdat het middel eerst wel goed hielp, maar nu twee maanden later niet meer. Ik was zonder medicatie op het zelfde punt als waar ik nu zit. Heeft iemand een goed afbouw schema voor mij? Opbouwen vanaf 25 naar 75 mg per dag (dat is wat ik nu slik, 75 mg) was echt een hele klus. Nu net gisteren afgebouwd van 75 naar 50 mg, maar de hoofdpijn is echt ondragelijk. Pijnstilling helpt niet. Iemand een tip voor de afbouw?

ingrid de wispelaere | 20 mei 2020

Na mijn operaties aan mijn handen in 2010 heb ik 10 lyrica genomen 900mg per dag. Sinds vorig jaar aan het afbouwen met 25 mg per 3 weken . Ik ben er nu ongeveer 2 maanden vanaf. Wat een ramp. Ik wist niet dat ik in een hel zou belanden. Ik heb echt moeten doorzetten omdat ik bij de laatste 75 mg niet kon minderen. Dus enigste oplossing cold turkey. Van de huisarts slaaptabletten gekregen maar die 3 nachten genomen en daar ook mee gestopt omdat ook die verslavend zijn. Slapeloze nachten gehad overdag niet kunnen functioneren. Op het randje gestaan om toch maar weer te beginnen. Niet gedaan nu bezig met mijn eigen te herpakken. Ben nu ruim 2 maanden lyrica vrij maar voor mijn gevoel nog een lange weg te gaan. Veel last van niet goed in je vel zitten stemming wisselend kortom als ik dit had geweten.

Claeyssens Marcia | 4 maart 2020

Hallo iedereen, Ik heb 1 maand pregabiline genomen 25 gr en ben nu gestopt vanwege huiduitslag hals en sleutelbeen (denkt dokter), nu heb ik sinds vorige week enkele nare dagen achter de rug qua pijn, onbehagen gevoel, zweethanden,... Hoe lang duurt de ontwenning ?

Derveaux Johnny | 27 februari 2020

hallo, heb hier van alles gelezen, ik ben nog maar 1 dag begonnen, nu 75mg per dag en volgende week naar 150mg per dag. zal zelf moeten ondervinden of het helpt tegen de pijn, ik slikte alle dagen Neurofen, 400mg caps, ik was daar redelijk goed mee, nu eens iets anders proberen om van die verschrikkelijk pijn af te geraken, hopend op een goed aanslaan, niet iedereen is gelijk, maar als ik die verhalen lees hierboven, dan is dat schrikken hé, nu de mensen die er goed bij zijn, deze zullen minder opzoeken en hier terecht komen, ik wilden eens zien of er een forum was en kwam hier terecht.

An | 17 februari 2020

Hoi.. Ik ben gestart met lyrica nu 900 mg per dag is dat normaal? Ik ga na de 2 weken na 300.. bijwerking ja heel erg. Wanneer stopt dat trillen en slaperig zijn ,iemand die mij meer kan vertellen. Ik slik deze medicatie er allemaal nog bij... seroquel en tranxene... ramadol lyrica... is dit wel okay .. ook gebruik ik nog prednisolin en vijf verschillende soorten pufjes..iemand ?? Arts zegt dat het ok is maar goed. Grtz an

Carine | 3 januari 2020

Dag Daniël , ben blij dat lyrica aanslaat bij u . Bij mij helpt het gelukkig ook tegen de zenuwpijnen . Mag ik weten welke dosis u gebruikt ? Ik neem het zelf al een jaar en 4 maanden. Door de gewichtstoename zou ik graag afbouwen en dat geeft mij problemen. Ik verminder met 25 Mg en dat bezorgt mij paniekaanvallen en angsten . Ik zal er mij moeten bij neerleggen dat ik levenslang deze medicatie moet nemen .

Daniel | 2 januari 2020

Om toch ook een ander geluid te laten horen; ik lijd aan ondragelijke zenuwpijn. Na vele mislukte pogingen voor een oplossing gestart met Lyrica.

Geen bijwerkingen en het slaat geweldig aan. Ik denk dat het ook per aandoening en ziekte verschilt of het helpt en of er bijwerkingen zijn . Tot heden voor mij een wondermiddel ipv troep.

Willem | 8 december 2019

Na 16 jaar baclofen en lyrica gebruikt te hebben ben ik eindelijk onder begeleiding van die troep af. Het heeft mij veel ellende opgeleverd, zware depressies, psychose, waanideeën en emoties die verstomd waren. Als of je in een lichaam zit die niet van jou is. Jaren lang heb ik mij een zombie gevoeld. Helaas gaat alles zodanig dat zowel ik, dan wel de buitenwereld het niet als vreemd heeft gezien. Jarenlang heb ik blijkbaar gehandeld en geleefd als iemand anders en niet als mijzelf. Nu ben ik eindelijk van beide medicijnen af en voel ik mij vrij in mijn hoofd. Wel is het weer moeilijk om met de vrij gekomen emoties (veel huilen) en pijn om te gaan. Maar liever dat dan de persoon die ik was. De medicijnen hebben mijn leven en dat van mijn gezin kapot gemaakt.

Gea | 2 juli 2019

Deze klachten lijken erg veel op stoppen met diazepam ook zo'n medicijn waar je afhankelijk van wordt verslaafd dus en de dokters begrijpen het niet of ze willen het niet begrijpen daar zit je dan met de gebakken peren!!!

Irene Kallenbach | 30 juni 2019

Ik ben door de Lyricahel gegaan: vreselijk.
Oplossing gevonden in Frankrijk: Laroxyl druppels. 10 de eerste avond en gedurende een week. Dan een week 9 tot 0.
Laroxyl is vloeibaar .Amyotriptilline. Niet in NL te krijgen, wel in België, Italie en Frankrijk. Binnen twee weken werd ik weer ‘normaal’...zonder nachtmerries en angsten. Waarom kennen de artsen in NL dit middel niet en schrijven ze het voor als aspirientjes?
,

Carine | 23 juni 2019

Dag Hanneke, ik ben ook lyrica aan het afbouwen. Ik neem het sinds september . Ik kom van 300 gr en neem nu nog 125 gr. Ik heb een aantal verschijnselen zoals angstaanvallen, tintelingen en steken in mijn voet . Horen die tintelingen nu bij de ontwenningsverschijnselen of zijn dat terug de zenuwpijnen die de kop opsteken ? Ervaar jij dat ook ? Afbouwen van lyrica is echt de hel.... nu weet ik niet wat te doen, verder afbouwen of terug opbouwen ?

Hanneke Mushumba | 18 juni 2019

Ik gebruik nu 5 jaar lyrica. 5 maanden geleden vond ik het wel genoeg en ben gaan afbouwen. Mijn hemel! De hel waar ik toen in terecht kwam. Vreselijk! Ben snel naar huis gegaan en lyrica genomen. Vanaf die tijd heb ik meer tijd genomen om het af te bouwen. Nu 5 maanden verder slik ik nog maar 2 pillen per week van 75mg. Ik hoop er over twee maanden helemaal vanaf te zijn. De zenuwpijn komt overigens wel terug😪

Ellie Berkhout | 11 juni 2019

Wie kan mij helpen.
Vorig jaar zomer incompl. Dwarsleasie opgelopen met heel
Dood gevoel in bovenbenen en tapegevoel om knien.
Fiets weer.... loop weer met stok( achter rollator).
Slik 2x 75 gr pregabaline en baclofen( 50 Mg)
Wordt de ltst tijd helemaal gek v d jeuk op mijn hoofd oorranden....nek.... borst.... .
Vlgs mij bijwerking medicijnen.
Maar kan denk ik ook niet znd lyrica.
Zoooo een naar gevoel
In mijn benen.
Desperate.

Ellen Verhoev | 27 mei 2019

Wat een troep.ik heb ontwenningsverschijnselen.
De ergste angsti paniek aanvallen misselijk en slecht slapen.
Mijn huisarts ontkend dit. Help wie kan mij helpen om zo wie zo van mijn angsten af te helpen.
Vriendelijke groeten

Ellen Verhoev | 25 mei 2019

Wat een rotzooi. Moet vind ik uit de handel gehaald worden. Ik heb het aantal weken gebruikt. Maar bij het stoppen zijn de ontwennings verschijnselen meer dan erg.
Misselijk duizelig transpiratie slap. Zombie gevoel. Weeeeeeeeeg er mee.!!!!!!!!!

Elly | 25 mei 2019

Ik heb pregabaline een paar weken geslikt. Doordat ik zo suf werd, ben ik 2 pillen die ik pas 2 dagen meer slikte, geminderd, na 2 dagen kreeg ik steken in ijn voeten. Later in mijn handen ook. Zenuwpijn, zei de neuroloog. Elk pijnstiller helpt niet. Zou morfine mogen, maar hoeveel pijn ik ook heb, durf het niet aan. Benieuwd hoe lang t herft geduurd bij de mensen die voor mij dit hebben gehad, voordat de pijn weer weg was. Ik loop nu 3 weken al met pijn en t lijkt alleen maar erger te worden. Nu een soort spierpijn en hevige kramp die aanhoud. Dit is echt niet fijn meer.

Veronica | 19 maart 2018

Hallo

Ik lijd al zes jaar aan artrose en heb daardoor geknelde zenuwen in mijn onderrug .
In de pijnkliniek werd mij lyrica voorgeschreven . Ik wist waar ik aan begon , maar het was kiezen tussen twee kwaden .

Ik heb het 8 maand ingenomen en het hielp bij mij geen zier tegen de pijn . Ook 8 maand hevig ziek van geweest .
Op een gegeven moment voelde ik letterlijk dat als ik die middel zou blijven innemen ik binnen afzienbare tijd zou sterven .
Je voelt zoiets écht aankomen .

Toen ik volgens een afbouwschema de lyrica afbouwde werd ik een maand stervensziek !!
Werkelijk een maand in bed gelegen !!
Toen ik het de arts vertelde moest hij erom lachen !
Fijn voor hem . Dit bewijst inderdaad dat de artsen het stoppen van dit soort medicijnen zwaar onderschatten !

Al bij al heeft het mij twee jaar (!!) gekost om te herstellen van lyrica !

Angelique | 13 september 2017

Wat schrik ik van deze verhalen. In 2011 werd bij mij voor de 1e keer n nekhernia geconstateerd. Ik kreeg tramadol maar reageerde daar slecht op. Vervolgens Lyrica 3-75mg en 3-morfine, dat ging beter! Uiteindelijk moest ik 2x geopereerd worden om van 1 nekhernia af te komen en ben ik in april afgekickt van de medicatie, idd n hel maar ik heb altijd gedacht dat dat de morfine was. Omdat ik met restpijn (dacht ik) bleef lopen ben ik Lyrica 1-75mg om 19.30u, blijven gebruiken. Omdat ik slaapproblemen had kwamen we er achter dat dit voor mij werkt en ik hier beter op slaap. Ook heb ik begrepen dat Lyrica soms ook werkt als antidepressiva. Ik moet zeggen dat ik op mijn 1x75mg per dag prima functioneer en dat is mij zoveel waard. Ik geloof niet dat ik ooit zonder wil. In 2016 kreeg ik opnieuw n nekhernia en moest ik weer geopereerd worden. Daarna toch mijn ene Lyrica pd blijven gebruiken.
Ik voel me er dus goed bij maar als ik alle reviews lees raak ik toch n beetje in de war...

Irene | 2 december 2016

Na elf maanden Lyrica 300 mg per dag langzaam gestopt. De hel brandde los. Wanhoop, angstaanvallen, paniek, hallucinaties, spasmen. In NL geen hulp gevonden. In het American Hospital in Parijs door de neuroloog Laroxyl druppels voorgeschreven gekregen.
Eerste week 10 druppels voor het slapengaan, 2e week 9 druppels enz, tot 0. Dat ging goed, en ik was zo goed als genezen. De arts zei dat het 'rotzooi' was en verboden zou moeten worden.

Anske | 29 augustus 2016

Hielp geweldig tegen de pijn, maar naar een jaartje of twee vermoedde ik ik dat last kreeg van bijwerkingen.
Zelfstandig de lyrica afgebouwd. Wat een hel!!! Ik ben nu 10 weken volledig van de lyrica af maar ik blijft erg slecht slapen. Gemiddeld 5 uurtjes per nacht. Niet inslapen, niet doorslapen en vroeg wakker. Mijn hartslag blijft raar doen, bloeddruk gaat op en af, een naar angstig gevoel in mijn lichaam, af en toe slecht/wazig zien,veel onrustgevoelens, trillen flinke opvliegers (overgang al bijna 20 jr geleden), hypoglycemie, brain fog, vergeetachtig, gebrek aan concentratie enz. Ben gaan zoeken en op Amerikaanse fora terecht gekomen via: de hel die lyrica heet. Op de Amerikaanse sites is veel meer info te vinden. En daar schrik je van!
Ik heb het idee dat artsen de lyrica (bijwerkingen en afbouwen) verschrikkelijk onderschatten.
Mijn lichaam en geest zitten na 2,5 maand na het stoppen van de lyrica nog steeds in een rollercoaster.
Anske

Jessica de Korte | 12 februari 2016

Lyrica werkt bij iedereen anders. Gelukkig heeft Barbara van Helmond er baat bij. In het begin heeft het medicijn me ook heel erg op weg geholpen. Maar artsen zouden meer moeten weten over het proces van afbouwen, en hoe zwaar dat kan zijn.

Sabine, afbouwen van lyrica én morfine lijkt me helemaal moeilijk. Mijn schoonbroer (met MS) gebruikt ook die combinatie... Nu maar niet al te veel aan denken, hopelijk vermindert het de pijn die je hebt. Sterkte! En Annelies, geweldig zo'n huisarts! Maakt het proces toch wat minder moeilijk.

Annelies | 12 februari 2016

Ik kan je vertellen dat ik na 4 jaar Lyrica dosis 600mg over 2 maanden heb afgebouwd en dat ik er volledig vanaf ben. De ene persoon is afhankelijker dan de andere aan medicatie. Ik blijk zeer afhankelijk. Maar door mijn ziekte kan ik niet zonder. Dus probeer ik het tot een minimum te beperken. Weinig artsen hebben begrip voor de nevenwerkingen die je ondervind en onderschatten het afkicken serieus is min ervaring. Maar samen met de huisarts, die mijn probleem serieus nam, hebben we het stapsgewijs, zoals mijn lichaam het aangaf, kunnen afbouwen. Liever héél langzaam dan snel en afzien. Ik wens je veel moed! (Ik moet nu weer een medicament afbouwen door nevenwerkingen, al is het afwachten of ik zonder kan).

Sabine ganga | 11 februari 2016

Hallo,zelf gebruik ik nu alweer 5 jaar lyrica met morfine wegens erge rugpijn.slikte eerst2x150 mg en ben toen af gaan bouwen tot 2 x 75 mg.ik weet nu al wanneer ik ooit moet afbouwen dat ik opgenomen moet worden want alleen kan ik het niet meer.toen ik eraan begon wist ik dit ook niet maar het staat inderdaad voor afbouwen net als heroïne. En dan nog mijn morfine erbij.heel veel sterkte. Ik weet uit ervaring dat het afbouwen bijna niet te doen is.liefs sabine

Barbara van Helmond | 11 februari 2016

Ik neem al 12 Jaar Lyrica heb er totaal geen last van.
Ze hebben mij van het bed gehaald ik was 24 uur aan bed gebonden toen
Iik neem er 4 van 125 mg 2 om 8.00 uur en 2 om 22.00 uur want altijd op de zelfde tijd innemen is wel belangrijk
Gr Barbara


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.