Naar de navigatie Naar de inhoud

Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland

Geplaatst op 13 december 2016 door - 4548 keer bekeken

Foto Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het meest patiëntvriendelijk van Nederland. Dat maakte Patiëntenfederatie Nederland vanavond bekend bij de jaarlijkse uitreiking van de Patiëntvriendelijkheidsprijzen. De publieksprijs is gebaseerd op ervaringen die patiënten met elkaar delen op ZorgkaartNederland.nl, de ervaringssite van de zorg en initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij de Patiëntenfederatie, overhandigden de prijs tijdens een feestelijke avond in Central Studios in Utrecht.

In de categorie verpleeghuizen won Stichting Warm Thuis uit Oteleek. De meest patiëntvriendelijke kliniek is Vrouwenkliniek Zuid-Oost in Amsterdam. En orthopeed Jur Vellema uit Eindhoven werd door het publiek aangewezen als meest patiëntvriendelijke zorgverlener van Nederland.

Hoe feedback van patiënten leidt tot verandering

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem won de prijs voor de tweede keer. De vakjury roemde met name de continuïteit van de patiëntvriendelijke aanpak van het winnende ziekenhuis. “ZorgkaartNederland is een sterk onderdeel van de bedrijfscultuur, ze klaren met elkaar de klus”, staat te lezen in het juryrapport. “Wanneer er kritische noten op ZorgkaartNederland geplaatst worden, wordt hier inhoudelijk op gereageerd. Het Slingeland Ziekenhuis liet goed zien hoe feedback leidt tot verandering.” Het ziekenhuis heeft op basis van ruim 500 patiëntervaringen een 8.6 op ZorgkaartNederland.nl.

‘Een bevestiging dat we op de goede weg zijn’

Stichting Warm Thuis, een kleinschalig verpleeghuis nabij Alkmaar, was blij met de prijs. “Dit doet veel met ons. Waar we voor staan wordt blijkbaar gewaardeerd. En het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn,” zegt één van de medewerkers.
Vrouwenkliniek Zuid-Oost won de prijs met name omdat volgens patiënten de sfeer en de persoonlijke benadering erg prettig is. Ook de vakjury roemde hun speciale aanpak: “Vrouwenkliniek Zuid-Oost heeft een goede focus op de wijk en alles wat daarmee samenhangt. De kliniek wil daadwerkelijk van betekenis zijn voor vrouwen in Amsterdam Zuidoost en andere wijken."
In de categorie zorgverleners koos het publiek voor orthopeed Jur Vellema. “Dr Vellema is een zeer kundig persoon die normale taal praat en zeer menselijk is!”, schrijft één van zijn patiënten op ZorgkaartNederland. Jur Vellema is blij met zijn prijs en benadrukt dat het dankzij een teamprestatie is die hij samen met collega’s levert.



Er is 1 reactie geplaatst

Urologen Kliniek | 14 december 2016

Wij willen alle winnaars van gisteravond, hartelijk feliciteren met hun prijs. Het is mooi om waardering te krijgen vanuit de mensen aan wie je de zorg levert en voor wie je het doet.
Ook wij waren dit jaar genomineerd, nadat we in 2015 onze deuren openden, waar we erg dankbaar voor zijn. Volgend jaar hopen we wederom op zoveel waardering, hopelijk resulterend in een nominatie.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.