Naar de navigatie Naar de inhoud

Verpleeg- en verzorgingshuizen nog beter te vergelijken op ZorgkaartNederland

Geplaatst op 9 november 2015 door - 10254 keer bekeken

Wie op zoek is naar een verpleeg- en verzorgingshuis, thuiszorg- of kraamzorg kan vanaf donderdag 4 november nog beter terecht op ZorgkaartNederland.nl. Cliëntervaringen in de vorm van waarderingen waren al beschikbaar. Maar vanaf dan is op ZorgkaartNederland ook aanvullende keuze-informatie beschikbaar per verpleeg- en verzorgingshuis, thuiszorg- of kraamzorgorganisatie. Bijvoorbeeld of het mogelijk is dat de gezonde partner mee verhuist, in welke zorg de instelling gespecialiseerd is en op welke doelgroep de organisatie zich richt. Dit maakt het voor toekomstige cliënten (en eventueel hun naasten) gemakkelijk om te kijken of hun wensen bij de mogelijkheden van het huis of de organisatie passen.

De keuze-informatie is afkomstig uit de database van brancheorganisatie ActiZ, waarmee ZorgkaartNederland sinds vorig jaar samenwerkt.

Goed vergelijkbaar

Directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie noemt de koppeling van de ActiZ database met ZorgkaartNederland een grote stap voorwaarts op het gebied van transparantie binnen de zorg. Zij zegt: “Het is goed dat wij nu de keuze-informatie naast de waarderingen van bewoners hebben staan. Verhuizen naar een verpleeghuis, is niet niks. Mensen weten niet wat ze kunnen verwachten, wat het huis nu eigenlijk biedt. Door hier meer inzicht in te geven, is het voor toekomstige bewoners en hun naasten gemakkelijker om een keuze te maken.”

Patiëntenfederatie NPCF en ActiZ besloten vorig jaar samen te gaan werken om zoveel mogelijk openheid en inzicht te geven over de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en de kraamzorg. In een interview met Zorgvisie noemde oud-Actiz-directeur Aad Koster de samenwerking van ActiZ en ZorgkaartNederland één van de belangrijkste mijlpalen uit zijn ActiZ-carrière.

Bekijk het overzicht van verpleeg-/verzorgingshuizen op ZorgkaartNederland.



Er zijn 2 reacties geplaatst

Rosita | 1 september 2018

Hierbij wil ik graag een compliment geven aan Swinhove, te Zwijndrecht, afd De Haven, voor de fantastische zorg voor mijn moeder gedurende de bijna 4 jaar die zij daar mocht ontvangen.
Het vaste personeel maar ook de vrijwilligers hebben een belangrijke taak en deze is geweldig uitgevoerd.
Wij zijn ook enorm dankbaar voor deze uitstekende zorg en wensen hen veel succes in de toekomst.

Y. | 4 juli 2016

Wat er aan verpleeghuizen naast behoorlijk gekwalificeerd personeel ontbreekt is transparantie. Ik had er op een revalidatieafdeling al veel moeite mee om zonder inmenging van de verzorging b.v. de arts etc. te bereiken. In het betreffende verpleeghuis ontbrak b.v. een interne telefoongids. Mij kwam het voor dat dit met opzet gebeurde met als gevolg dat je zo iemand moest aanschieten als je hem of haar zag.

Je eigen wensen en invloed werden systematisch uitgeschakeld.

Gebrek aan transparantie en communicatie zijn in mijn ogen net zo zeer fnuikend voor een bewoner als goedbedoelde ondeskundigheid van om financiële redenen in dienst zijnd personeel.

Ik denk dat financiële argumenten van instellingen daarvoor verantwoordelijk zijn. In plaats van te bezuinigen op duur management, bezuinigt men op de verzorgers c.q. de zorgsleutel.

Wellicht is daar iets aan te doen.


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.