Naar de navigatie Naar de inhoud

Waarom ZorgkaartNederland zo belangrijk is

Geplaatst op 16 januari 2020 door - 1742 keer bekeken

Foto Waarom ZorgkaartNederland zo belangrijk is

Wanneer ik van mijn huisarts een doorverwijzing krijg voor een specialist, gaat er direct een bericht per fax of e-mail naar het betreffende specialisme. Aan de huisarts vraag ik – als ik een voorkeur heb voor een specialist – dit erbij te zetten. Dit keer werd ik doorverwezen naar orthopedie. Daar heb ik wisselende ervaringen mee. Ik vind het belangrijk dat mensen deze ervaringen op ZorgkaartNederland delen, want dan heb je wat te kiezen als patiënt.

Ik ben drie keer aan mijn duim geopereerd. Ik vond de orthopeed via ZorgkaartNederland. Hij werd goed beoordeeld, met een 9. Voor het nieuwe probleem (knobbel onder de duimmuis rechts) aan mijn hand wilde ik dezelfde orthopeed.

tineke1

Ik had een probleem met een arts

De meeste orthopeden in mijn omgeving zijn goed. Maar met eentje heb ik een keer een probleem gehad. Ik had telkens een slijmbeursontsteking in mijn heup. Hij onderzocht mij en bood de zoveelste corticosteroïdeninjectie aan. Ik zei dat ik die al een keer of vijf had gehad, namelijk van de reumatoloog en huisarts. De injectie werkt drie weken en dan krijg ik de slijmbeursontsteking weer. Die injectie wilde ik niet meer. Ik gaf aan dat ik voor een blijvende oplossing bij hem kwam.

Waarop hij antwoordde dat als hij zou gaan opereren, ik weer een litteken krijg. Ik stond op met de woorden ‘goh, dat wist ik nog niet; mijn rug staat vol met littekens’. Ik ben weggegaan en heb hem beoordeeld op ZorgkaartNederland. Hij kreeg van mij een slechte beoordeling: “Niet luisteren, mij zo gauw mogelijk uit de spreekkamer willen weg hebben, zeer ongeïnteresseerd.”

Deze arts wil ik nooit meer

Deze waardering kwam bij het klachtenbureau van het ziekenhuis binnen. Ik werd opgebeld en de alleraardigste mevrouw begon eerst haar excuus aan te bieden, dat de specialist mij onbeschoft had te woord gestaan en of ik het prettig vond mijn beoordeling in de maatschap van de orthopeden neer te leggen en de arts daarop aan te spreken. ‘Uiteraard’ zei ik, ‘misschien leren ze ervan’. Echter kreeg ik een bericht dat het de orthopeed niks kon schelen, geen zin had in een gesprek met mij. Deze orthopeed wil ik nooit meer.

Terug naar het probleem aan mijn hand. In augustus had ik een afspraak met de arts. Een half uur voor de afspraak wilde hij een foto laten maken.

tineke3

Ik wil graag overleggen met een arts

Het is voor mij heel belangrijk dat ik een arts krijg, waarmee ik goed kan overleggen wat ik wil en dat hij/zij begrip heeft voor mijn situatie. De arts heeft goed uitgelegd wat er aan de hand is. Hij wilde een operatie uitstellen, omdat het knobbeltje op een lastige plek zit. We hebben afgesproken dat ik voor het knobbeltje een goede en lekker zittende brace zal kopen. Zo heeft de pols rechts wat rust. Ook hoopten we dat het knobbeltje dat er toen zat niet groter zou worden.

Dit moest ik ongeveer zes weken uitproberen. Helaas werkte het niet. Ik ging mijn andere hand extra belasten. Als gevolg had ik twee pijnlijke handen en polsen. Tussentijds ben ik nog naar een handtherapeute geweest om te kijken of zij nog iets uit haar hoge hoed kon toveren. Maar helaas, zij maakte een harde spalk die meer pijn gaf dan een fijn gevoel. Dan hoor ik mijn orthopeed zeggen: ‘hij moet wel prettig zitten, anders draag je hem niet en leg je hem weg.’ Ik heb de spalk teruggebracht en gezegd dat dit niet de oplossing was.

Ik ben terug gegaan naar de specialist. Hij gaf aan dat het botwoekering is en slecht bindweefsel. Een andere brace zou mij kunnen helpen. Een operatie kan ook tijdelijk helpen, maar de knobbel zal teruggekomen. De brace geeft voorlopig rust.

Waardeer je arts op ZorgkaartNederland

Mijn hoop is ook dat iedereen hun huisarts, specialist, apotheker of de huisartsenpraktijk beoordeelt op ZorgkaartNederland. Dan is er wat te kiezen voor ons ‘patiënten’.

>> Schrijf een waardering

>> Bekijk en vergelijk orthopeden op ZorgkaartNederland

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.