Zomaar een Valentijnsdag.......

Geplaatst op 15 februari 2018 door - 483 keer bekeken

Foto Zomaar een Valentijnsdag.......

Bloedprikken houd zich niet aan feestdagen, soms moet het gewoon gebeuren. Zo ook vandaag.

Gelukkig dachten er niet veel mensen zo over, of lag het misschien aan de Olympische Spelen of misschien wel de voorjaarsvakantie? Nou ja, het maakt verder niet uit. Het was niet druk. Mijn grote glimlach na het sporten vanochtend en de spreuk van de dag: "Werk aan je plezier vandaag” ging prima op. Het is een heerlijke frisse winter dag. De lucht is knallend blauw en met mijn zonnebril op in de auto zong ik keihard mee met “It’s a beautifull day.”

Wachtend bij de lift in het ziekenhuis komt er een meneer aanlopen met de lunch op zijn dienblad. En wat zie ik, nee toch… Is het echt waar… niet te geloven. Kijk naar de toast ! Een hartje. Speciaal voor deze dag. Van de meneer mag ik er een foto van maken en hij zegt ook nog even, “vooral leuk van de dames van de catering!” Dat laat ik mij geen twee maal zeggen.

Maar eerst even bloedprikken, ze stelt zich keurig voor; Deborah. We raken in gesprek en ze vertelt me dat ze gesolliciteerd had om ‘bloed prikker’ te zijn, niet wetende dat ze zich soms meer secretaresse voelt met zoveel papier, sticker, administratie rompslomp. En ze is net nieuw dus alles gaat heel secuur. Ik heb de tijd. Ook voor haar is het motto belangrijk, “Werk aan je plezier vandaag”. En dat doet ze. Met zorg als 2e dna in haar lijf kon ze niet meer matchen met de snelheid en het genoeg aandacht kunnen geven aan patienten. Nu kon ze dat, weliswaar kort en hevig, wel! Ze had meteen mijn hart gestolen. Aandacht, dat is waar het om gaat. Nou, daar zijn ze in ieder geval in het Spaarne heel goed in!

Tijd voor het restaurant. Toevallig (of toeval bestaat niet) loop ik meteen de juiste vrouw op het juiste moment tegen het lijf. Tonia. Ze vertelt vol passie dat ze dit bedacht had voor vandaag. Brood geroosterd als hartje. En liet me de foto’s zien, ook van de tonijnsalade die prachtig opgemaakt is! Ik complimenteerde haar en sprak mijn warme gevoel hierbij uit. Ze was blij met de aandacht die zij én het broodje verdiende!

Aandacht! Het toverwoord op valentijnsdag, ook in het ziekenhuis!

 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland