Zomaar een zondag

Geplaatst op 5 augustus 2018 door - 815 keer bekeken

Foto Zomaar een zondag

Zondagavond. Het is rustig in het ziekenhuis. Dat is raar! Het is tenslotte toch bezoekuur? Maar bezoekuur op de hartbewaking. En bezoekuur op de hartbewaking, dat is heel anders dan op de rest van de afdelingen. En dat is waar ik nu naar toe ga. Naar de afdeling hartbewaking. Pap is er opgenomen.

Zo maakten we verleden week nog familiefoto’s en gekten we een beetje ‘leuk voor later’. Dat later nu al gewaardeerd wordt, is wel erg snel. Onverwacht moet mijn vader zaterdagmiddag naar het ziekenhuis nadat hij thuis tijdens het lezen van de krant zomaar van de stoel viel en zich dat niet kon herinneren.

Die zaterdag was het op de afdeling een drukte van belang. Alle zes bedden vol, visite en de verpleegkundigen druk in de weer. En nu zondagavond, only the lonely. Twee verpleegkundigen in volle aandacht voor mijn vader. Dat is mooi. Mijn moeder neemt het er ook even van en vertelt hen haar verhaal. Ik zie dat er veel geduld voor is. Ze luisteren oprecht. Ze knikken af en toe en stellen wat vragen. Dat is mooi. Ze nemen er de tijd voor. Immers, zij willen toch ook even eten en de E learning programma’s staan op de schermen.

Ik bedenk dat het handig is dat ik de verpleegkundigen ook nog even aanspreek. En mijn zorg uitspreek om mijn ouders. Ze begrijpen het. Hadden al de vinger op wat zere plekjes kunnen leggen en hebben een neus voor bijzonderheden. Temeer geldt dat dit beroep op je lijf geschreven moet zijn. Hoewel je beter ook nu het ziekenhuis langs kunt lopen, verbaas ik me iedere keer weer. Ik verbaas me over deze binnenwereld in de buitenwereld.

Voor mij zijn ze dan ook echt het super AA Team, van A locatie, het Rode Kruis Ziekenhuis maar ook de Aandacht van verpleegkundigen Angela en Anneke (namen gefingeerd vanwege de privacy).
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland