Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

Geplaatst op 14 november 2017 door - 1730 keer bekeken

Foto Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

Op het moment dat je zwanger blijkt te zijn, gebeurt er van alles. In je lijf, in je hoofd en er komen allerlei situaties waarin je keuzes moet maken. Om te beginnen ga je naar de huisarts. Of toch gelijk naar een verloskundige? En welke verloskundige dan? Kies je een verloskundigenpraktijk om de hoek of eentje waar een vriendin geweest is?

Keuzes, keuzes, keuzes

Hoe bijzonder is het dat er een klein mensje in jou groeit? Je wilt natuurlijk de beste keuzes maken voor je kind, maar hoe doe je dat? Waarschijnlijk zijn er mensen in je omgeving die je met raad en daad bijstaan. Evenals de verloskundige of gynaecoloog en straks de kraamverzorgende. Toch lijkt er maar geen eind te komen aan de keuzes die je moet maken. Van de keuze voor een naam voor je kindje tot allerlei keuzes over de zorg die je krijgt.

Wel of niet een 20-weken echo? Een NIP-test? Wil je weten of je een jongetje of meisje krijgt? Thuis bevallen of in het ziekenhuis? En naar welk ziekenhuis wil je dan? Wil je wel of geen pijnbestrijding? En welke pijnbestrijding? Hierin kun je zelf (mee)beslissen. Maar wat je ook beslist, je kunt alleen goed kiezen als je weet wat er te kiezen valt.

Ervaringen van anderen

Met ZorgkaartNederland willen we je helpen met het kiezen van een zorgverlener. Door de ervaringen van andere vrouwen met hun verloskundige, gynaecoloog of kraamzorgorganisatie op onze website, hopen we dat jij de zorgverlener kiest die bij je past.

Wist jij eigenlijk dat je zelf mag kiezen? En wat weet je van de keuzemogelijkheden die er zijn of waren tijdens je zwangerschap en bevalling? En wat zijn jouw ervaringen met het maken van die keuzes? Het NIVEL doet onderzoek naar het maken van keuzes in de zorg rondom zwangerschap en bevalling. Help jij ook mee? Vul dan de vragenlijst voor 20 november 2017 in. Hiermee help je om duidelijk te krijgen wat er goed gaat en wat er beter kan.

Anne Mooij, beleidsmedewerker geboortezorg
Er is 1 reactie geplaatst


  • Jp | 1 december 2017

    Het is te triest voor woorden overal moeten regeltjes voor opgesteld worden de ddr steekt hier bij af veel minder regels maken mensen creatiefer zie 40 45


Laat een reactie achter


Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.

Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland