Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Anja de Jong over Revalidatie

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

5 artikelen

Blog De eerste traan in het revalidatietraject

De eerste traan in het revalidatietraject

2 augustus 2018 Anja de Jong

De eerste traan is gevallen. Eigenlijk was het meer een heel traag en voorzichtig rollen langs mijn wang. Eén traan uit mijn rechteroog. En dat was duidelijk NIET mijn bedoeling.

Blog De eerste week revalideren

De eerste week revalideren

18 juli 2018 Anja de Jong

Sarcoïdose en dan? Anja de Jong doet in haar blogs verslag van haar reis door revalidatieland. Tijd voor een update.

Blog Help, ik wacht op revalidatie

Help, ik wacht op revalidatie

6 februari 2017 Anja de Jong

Als ik het lef had zou ik de volgende brief schrijven naar mijn toekomstige revalidatiearts. Maar ik durf deze nu niet te versturen naar mijn arts, bang voor het effect en dat ik me moet gaan verdedigen. Daar heb ik de energie niet voor en voel ik me niet sterk genoeg voor. Misschien laat ik dit lezen als ik bezig ben met het traject….. maar ja…zal dat ooit nog gaan gebeuren?

Blog Revalidatietraject perikelen

Revalidatietraject perikelen

22 december 2016 Anja de Jong

Daar ga ik dan. De eerste afspraak is met een ergotherapeut. Nog nooit geweest en ik heb ook geen idee wat drie weken 'screening' gaan inhouden. Gevolg: slecht geslapen, strak van de stress en een halfuur te vroeg in het ziekenhuis want er stond 0,0 file. Stipt op tijd werd ik uit de wachtkamer gehaald en de eerste vraag was: “wilt u koffie?” Dát was een heerlijke binnenkomer. Daarna werd het echter minder aangenaam.

Blog Het revalidatie-traject

Het revalidatie-traject

26 juli 2016 Anja de Jong

Als ik het revalidatie-traject in moet gaan (op advies van een UWV-keuringsarts), komt de eerste grote confrontatie gelijk al binnen. Ineens ga ik nadenken over het woord zelf: Revalidatie Re – Validatie

Filters