Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Bart Timmers over Huisarts

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

4 artikelen

Blog E-healthweek 2019? Zorgverbeteringsweek 2019!

E-healthweek 2019? Zorgverbeteringsweek 2019!

21 januari 2019 Bart Timmers

Maar liefst 252 evenementen staan er gepland voor de eHealthweek 2019! Dit wordt de 3e eHealthweek, een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Hoewel ik mezelf op de eerste plaats toch vooral een enthousiaste huisarts voel, kan ik niet ontkennen dat de bijnaam “eHealth-adept” daar ook bij hoort. Ik ben dus blij met dit initiatief.

Blog Stil… in de huisartsenpraktijk

Stil… in de huisartsenpraktijk

26 oktober 2018 Bart Timmers

Op zondag 28 oktober is het de Dag van de Stilte. Toen ik dat voorbij zag komen, dacht ik stiekem nog even: Stilte? Wat is dat? Nee, zo erg is het niet met me hoor. De vraag is ingegeven door de vrij stressvolle tijd die onze praktijk het afgelopen half jaar meemaakte, waarin we veel hectische periodes hebben gehad. Wat je dan merkt, is hoe belangrijk stilte is. En dat kun je op meerdere manieren interpreteren.

Blog Praktijkaccreditatie. De koning te rijk of frustratie?

Praktijkaccreditatie. De koning te rijk of frustratie?

14 augustus 2018 Bart Timmers

Goed nieuws: 70% van de huisartsenpraktijk heeft het keurmerk van de NHG praktijkaccreditatie. Maar wat houdt het precies in?

Blog Hoe heurt het eigenlijk?

Hoe heurt het eigenlijk?

4 juni 2018 Bart Timmers

Een klacht. Bij de waarnemer van mijn collega. Alleen de vraag al “waar kan ik hier een klacht indienen?” die me via de assistente ter ore is gekomen, dóet iets met me. Ik haal me de verzachtende mantra’s van de klachtengoeroes weer voor de geest: “een klacht is een gratis advies”. Hoewel ik de neiging heb er meteen “ja maar…” achter te denken, realiseer ik me meteen dat het beter is gewoon eens even eerst te kijken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Gewoon, neutraal, objectief, wat is er nu precies gebeurd?

Filters