Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

20 artikelen

Blog Er kan meer digitaal

Er kan meer digitaal

27 juni 2022 Redactie ZorgkaartNederland

Aris Jan van Ek, werkzaam bij ZorgkaartNederland, heeft inmiddels meerdere digitale consulten met zijn specialist gehad. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen, en deelt hij tips voor de toekomst:

Blog In het hart van de huisartsenzorg

In het hart van de huisartsenzorg

17 juni 2022 Jeannette Woolthuis

In Nederland is de huisarts een begrip. Iedereen weet wat ermee bedoeld wordt en vrijwel iedereen is ingeschreven bij een praktijk

Blog Stigma bij de tandarts belemmert goede mondzorg

Stigma bij de tandarts belemmert goede mondzorg

2 juni 2022 Redactie ZorgkaartNederland

Mensen met hiv worden in een zorgsetting vaak anders behandeld dan mensen zonder hiv. De reden is meestal een irreële angst van de zorgprofessional. Hoe zit dit bij mondzorg, en hoe kunnen zorgprofessionals en mensen met hiv samenwerken om zo te garanderen dat iedereen de best passende mondzorg krijgt?

Blog Dankzij ergotherapie aan de slag met MS

Dankzij ergotherapie aan de slag met MS

24 mei 2022 Blogger Nancy

Als je MS hebt, weet je dat je van alles kunt krijgen. Maar toen ik woordvindproblemen kreeg, was ik toch verrast. Ik had er veel moeite mee. Ik haalde woorden door elkaar zonder dat ik dat zelf doorhad

Blog De (pijn)patiënt centraal?

De (pijn)patiënt centraal?

9 mei 2022 Koert Hommel

Integrale zorg. Multidisciplinaire benadering. Samen beslissen. Patiënt centraal. In de wereld van de chronische pijnzorg vliegen dit soort termen je om de oren. Is 'goede pijnzorg' al écht georganiseerd rondom de patiënt? Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaringen rondom 'leven met chronische pijn'.

Blog In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

25 april 2022 Jeanne Woolthuis

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik nare dingen meegemaakt in ziekenhuizen. Zo waren er bijvoorbeeld opnames door meerdere oor- en kaakholteinfecties. In de pubertijd kreeg ik jeugdreuma, en wanneer ik erg moe was kwamen daar ook nog eens epileptische aanvallen bij. Ziek zijn kost veel energie en de vermoeidheid doet mijn hoofd niet veel goed.

Blog Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

Zelf de touwtjes in handen houden na een operatie

11 maart 2022 Noks Nauta

Ik besloot me op tijd voor te bereiden op mijn handoperatie. Ik had inmiddels wat ervaring na drie operaties aan mijn linkerhand, maar nu zou het om de rechter gaan: een grotere uitdaging voor mijn ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen).

Blog Aandacht voor de mens achter de patiënt

Aandacht voor de mens achter de patiënt

24 februari 2022 Cora Postema

Volgens afspraak word ik ruim twee weken na mijn baarmoederoperatie gebeld voor de uitslag van weefselonderzoek. Ik zeg tegen iedereen die daar naar vraagt dat ik daar eigenlijk niet zo mee bezig ben. Ik wil eerst dat de wond geneest en dat ik weer gewoon kan bewegen. En, ik wil weer in mijn kajak!

Blog Met een versleten heup op de piste

Met een versleten heup op de piste

10 februari 2022 Blogger Barbara

Na een middagje opruimen voelde ik een brandende pijn in mijn rechterheup. “Vast overbelast”, dacht ik. Het zou vast wel weer overgaan, toch?

Blog Suprapubische katheter als houtje-touwtje-oplossing

Suprapubische katheter als houtje-touwtje-oplossing

10 januari 2022 RaGaSto de schrijvende schrijver

Zes jaar na de medische misser waarbij mijn blaas verlamd raakte, zoek ik nog naar een arts die mijn oplossing wil honoreren. Hoe nu verder?